Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Reacția Spitalului Județean Satu Mare, după acuzațiile făcute de Marcela Papici

Spitalul Județean Satu Mare reacționează după ce fostul manager al unității, Marcela Papici, a acuzat modul în care sunt scoase anumite posturi la concurs. Conducerea SJU a precizat că în perioada stării de alertă nu se pot organiza concursuri, ,,conform art.27 alin.3 din Legea nr.55/2020.”

Redăm, integral, precizările făcute de conducerea Spitalului Județean Satu Mare:

,,Recrutarea personalului atât pe perioada Stării de Urgență cât și a Stării de Alerta în care ne aflam la data prezentei, se desfășoară fara concurs,  pe durată determinată ce nu poate depăsi 30 de zile de la data încetării Stării de Alertă conform art.27 alin.1 din Legea nr.55/2020, respectiv: “Instituţiile şi autorităţile publice pot angaja personal fără concurs, în funcţie de nevoile determinate de prevenirea şi combaterea situaţiei care a generat starea de alertă şi exclusiv pentru activităţi legate de aceasta, pentru o durată determinată, ce nu poate depăşi 30 de zile de la data încetării stării de alertă.”  

În această perioadă (Stare de Alertă) nu se pot organiza concursuri conform art.27 alin.3 din Legea nr.55/2020 respectiv:  “Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12. “

În consecință anunțul publicat în data de 31.08.2020 privind angajarea pe durată determinată a postului de Economist IA nu este un anunț pentru scoaterea postului la concurs, este un anunț pentru angajarea unui economist așa cum prevede legislația în vigoare. Selectarea dosarelor se va face de către comisia de selecție, constituită prin decizie managerială.”

CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. COI_CA Răspunde

    Da, vrăjeală are doamna asta. Sa nu uite cum făcea jocurile la spital și pe unde mai putea când era pe funcție. Da va spun eu, ca justiție nu exista, procurori curajoși nu mai exista, trăim într-un stat de tip mafiot unde totul se rezolvă în spatele cortinei, cine da mai mult. Va spun în cunoștință de cauză, toate posturile de funcționari publici + posturi contractuale și la toate instituțiile statului roman sunt din timp aranjate. Nu exista un concurs cel puțin de vreo 6 ani încoace, ca le-am urmărit pe toate, as putea scrie o carte, TOATE sunt aranjate cu concursul conducerii instituției respective unde se scoate postul și ce e mai grav al înalților funcționari publici de la prefectură, reprezentanti ai ANFP la concursurile scoase. Deci e crima organizată, e stat mafiot 100%. Și cum să-și facă treaba cei din instituțiile abilitate, când soțiile, amantele, rudele și prietenii sunt angajați ca și funcționari publici la instituțiile statului roman. Ce e cel mai grav, e, că pe posturile respective ajung toți analfabeții, toatecurvele și proștii și când ai o problemă de rezolvat, ajungi la mâna prostului analfabet angajat……..

  2. DeNeA Răspunde

    Sa verifice DNA ul dacă mai exista toate contractele pe achiziții publice și angajări făcute în ultimii 10 ani și va dau în scrisss ca merge toată lumea la pușcărie, plus cei de la Consiliul Județean. Dar cum trăim într-un stat mafiot nu se va întâmpla nimic niciodată. Cei de la juridic, avizele date etc. Dacă se dorește se poate…….

  3. unubun Răspunde

    Vorbeste Ciob de oala sparta, pe vremea ei cum crezi ca s-au organizat concursurile? Cu spagutza si din timp se stia cine intra ! Vai de pizda ei….

  4. suciu emil Răspunde

    Toate posturile din spital exceptand cele de medici sunt scoase la licitatie nu la concurs.Din acest motiv partidele isi pun servitorii directori.Toata lumea cunoaste pretul posturilor cu exceptia DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.