Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Aurelia Fedorca şi-a prezentat proiectele pentru următorii patru ani

Primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, și-a prezentat, sâmbătă, realizările din mandatul pe care îl încheie şi proiectele pentur noul mandat, propunându-şi ca la alegerile din 27 septembrie să câştige un nou mandat.

“În acești 8 ani, împreună am demonstrat că promisiunile sunt lege pentru noi. Am arătat că avem soluții la problemele negreștenilor, știm atrage fonduri europene și avem forța și voința de a implementa proiecte de anvergură.

 Știți bine că în urmă cu 8 ani, când am ajuns la primărie, am preluat administrarea orașului în faza în care avea 11 kilometri de drum asfaltat și 80 de kilometri drumuri de piatră sau de pământ.  În plus, cele mai multe străzi nu aveau rețele de apă și canalizare sau erau învechite, dar nici rețele de gaz.  În ultimii ani, am muncit susținut și am depus eforturi mari pentru a atrage fonduri pentru investiții în toate domeniile, începând de la infrastructura rutieră și de apă-canal, educație, cultură și sport.

În același timp, am modernizat cartierele, am început modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ din fonduri europene și construirea unora noi, am construit Centrul Multicultural la care mai este de lucru la partea de siguranță și interior, ne apropiem cu pași repezi de finalizarea stațiunii Luna Șes, am atras fonduri pentru modernizarea centrului orașului, pentru reabilitarea a 20 de blocuri din 50 și lista poate continua.

Acestea sunt doar cele mai mari proiecte la care am muncit împreună. Este momentul să continuăm împreună tot ce am început!”, a spus Aurelia Fedorca.

Pentru următorii 4 ani Aurelia Fedorca şi echipa sa şi-au propus un plan de dezvoltare a orașului nostru pe cinci direcții principale:

Oraș modern – Un oraș cu infrastructură modernă până la ultima casă.

Oraș smart – Un oraș cu servicii de calitate, digitalizate.

Oraș pentru familii – Un oraș al educației, al creativității și culturii. Un oraș în care copiii să poată învăța, în care tinerii să-și poată dezvolta creativitatea și să-și întemeieze familii, un oraș în care familiile să participe la viața comunității.

Oraș atractiv – Un oraș în care antreprenorii să-și dorească să investească și toți cei plecați să se poată reîntoarce.

Oraș pentru șanse egale – Un oraș în care nimeni nu este lăsat în urmă, nici copiii, nici tinerii, nici familiile, nici vârstnicii.

“Cea mai mare provocare pentru noi în următorii ani este să implementăm proiectul privind modernizarea centrului orașului, pentru care am obținut în această vară finanțare din fonduri europene, să construim parcarea subterană în zona centrală, să modernizăm strada Victoriei prin construirea de piste de bicicliști și amenajarea de trotuare, să înființăm un serviciu de transport public local modern și să montăm camere de supraveghere video, pentru un oraș în siguranță. Toate acestea, alături de toate celelalte investiții care deja se află în execuție, au menirea de a transforma fața orașului nostru într-un oraș cu adevărat modern”, a subliniat primarul.

3 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Câte planuri cincinale mai trebuie ca să se termine Luna Les? Întreb și io așe.

  2. augustin Răspunde

    Aceleasi realizari pompoase marca PSD. Cum va apropiati cu pasi repezi de finalizarea statiunii LUNA SES? Cu banii din parcelele vandute ce a-ti facut? I-ati folosit la Negresti? Un euro din cei peste 1.5milioane incasate nu a-ti investit pentru parcele.Abia astept sa deveti primar intrucat raspunderea este a dumneavoastra in cei 8 ani de delasare,pentru ca din octombrie va porni un proces pe aceasta tema care se poate lasa cu foarte multi bani despagubire.De ce nu a-ti raspuns la adresa mea din februarie adresata Consiliului Local? De ce a-ti mintit consilieri in mai ca a-ti dat raspunsul? De ce nu i-ati informat de continut?
    ISTOC AUGUSTIN

  3. Xman Răspunde

    Doamna Fedorca ar trebui sa mai ia o pauza pentru ca a obosit si sa-i mai lase si pe alti sa infaptuiasca politica partidului din care fac parte!!!! E nevoie de o schimbare la conducerea primariei din Negresti Oas, penteu ca a intervenit monotonia si dezvoltarea orasului a stagnat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.