Ultima actualizare: azi, 13:29
Locale

FOTO. Focuri de armă după contrabandiști, în județul Satu Mare. Au reușit să scape

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu (ITPF Sighetu Marmației) au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, 10.000 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free, cantitate ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă. , informează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 17.30, aceștia au observat la aproximativ 100 metri de frontieră de stat spre interior, pe direcția localității Porumbești, un grup format din patru persoane care a trecut din Ucraina în România, transportând în spate, spre interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit spre pădure. Polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au trecut frontiera înapoi în Ucraina.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite 20 de colete cu țigări provenite din magazine de tip duty free, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu țigări marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 117.000 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Sursa: Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Destul de rău că o scăpat. Trebuiau ciuruiți !!!. Poliția de Frontieră mai mergeți în poligin la trageri !!! și schimbați carpațurile alea vechi urgent !!!

    • Curiosul Răspunde

      Nu se dorește prinderea ucrainenilor pentru că se tem de viața lor. Contrabandiștii ăștia îs foarte periculoși, mai ales că îs pe o mână cu frontieriștii ucraineni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.