Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

VIDEO. Mesaj de susținere din partea lui Călin Borșe pentru Kereskényi Gábor: ,,Avem nevoie de stabilitate”

Primarul Kereskényi Gábor și candidatul UDMR pentru un nou mandat la Primăria Satu Mare a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care îl susțin și i-au transmis mesaje de susținere.

,,Le mulțumesc tuturor sătmărenilor, și nu au fost puțini, care  mi-au transmis mesaje de susținere. Indiferent de etnie. Cu toții am înțeles că marile reușite ale unui oraș sunt posibile numai dacă cetățenii lui sunt uniți, nu dezbinați, dacă avem aspirații înalte, nu meschine.

În ultimii 4 ani am reînvățat să trăim împreună, să avem încredere în forța noastră colectivă. Îmi doresc, ca aici, ACASĂ, în SATU MARE, să lăsăm deoparte tot ce ne separă și să ne spunem întâi nouă, apoi celorlalți, să muncim, să construim, să unim! Satu Mare, ține-o tot așa!”, a transmis primarul în funcție.

30 comentarii

  1. Dragnea Răspunde

    Parcă te văd “suflând” un Dumitru Fărcaș pe la Nyrbator, luni pe la prânz.
    Așa pt stabilitate.

  2. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Corneliu Coposu, Arghezi, Nichita Stanescu si nu in ultimul rand Dumitru Farcas se intorc in pamant vazand ceea ce acest individ a spus. Mai baiatule tu promovezi cel mai mare sovin din tara, actualul Primar de Satu Mare. Un om care sa urasca mai mult romanii nu exista in aceasta tara, poate doar finul nasul Lorand maghiarul si prietenul de la vulcanizarea de pe Dariu Pop. Rusine, rusine, rusine….

  3. Satmareanul Răspunde

    Tradator de neam si tara, te rog sa lasi taragotul, faci de rusine acest instrument romanesc. Te rog sa incepi sa canti la saua de cal, instrumentul lui Attila sau la cauciucurile depozitate pe Dariu Pop.

    • Wikipedia Răspunde

      Taragotul este denumirea a două instrumente de suflat din lemn distincte: un vechi instrument maghiar (cu ancie dublă și lipsit de clape, folosit pentru a emite semnale de luptă) și un altul, inventat în jurul anului 1900 pentru a suplini vechiul instrument (construit pe modelul saxofonului sopran – deci cu ancie simplă), evident instrumentul care a stat și la baza folclorului românesc.

      În România, taragotul este foarte popular în majoritatea regiunilor, în special în zona Banatului și a Transilvaniei. El a fost adus din Ungaria în anii 1920, însă folclorul românesc i-a dat un sens mai bun decât cel inițial.

      Primul taragotist român a fost Nicolae Luță Ioviță, originar din Banat. Unul dintre cei mai apreciați taragotiști este românul Dumitru Fărcaș. Pera Bulz, taragotist din Vața de Jos (Taraful de la Vața) are distincția „Tezaur Viu” oferită de UNESCO în 2014 pentru întreaga sa carieră muzicală. Alți artiști care și-au dedicat viața taragotului, au fost celebrul Nelu Stângă (d. 1997), Ionel Coza (ambii colegi cu Pera Bulz la ansamblul folcloric Doina Crișului din Brad), Luca Novac (Banat), frații Iosif și Cosmin Golban din Chisoda (Banat).

      Fabrica din Ungaria care producea taragoturi a fost ulterior închisă, dar prin anii ’80 a fost deschisă o altă fabrică în București. Nici aceasta nu a funcționat prea mult și mai târziu a fost închisă.

  4. Adi Răspunde

    Caline las_o in p..zda masi de treaba,cu ce te_a ajutat pe tine gabor de il sustii….te stiam baiat serios ce mama dracului s_a intamplat pe tine……..aaaaaa m_am prins pentru alianta colegului de trupa dani fernea care candideaza la pnl!!!?…..stati fratilor in banca voastra nu va bagati in laturi ca va manca porci si va faceti dusmani….m_ai dezamagit total!!!

  5. Marc Răspunde

    Sa se scoale Dumitru Farcas si sa vada pe cine sustii, ti_ar sparge taragotul de cap!!!

  6. Energizant Răspunde

    Un trădător de neam si țară! Si toți cei care îl vor mai chema de acum inainte la cântări, tot trădători vor fi si ei! Astfel de jeguri umane trebuie evitate. O rușine!

  7. Vulpea bi-polara Răspunde

    No, ii klar. Anu asta de craciun va sufla ceardasuri in avionu de Londra, ca atata il duce mintea. Si unde mai pui ca plăvanu asta graieste asa dezinteresat, fara macar una de 1000 forinti, lipita de frunte cu o flegma de-a candidatului?

  8. Muresan Răspunde

    Măi Călin Borșe te credeam un băiat serios. Ne dezamăgești !!!. Ce se întâmplă cu tine ???. Sau erai bat ???

  9. un sătmărean Răspunde

    Dacă așa și simți, ceea ce spui, bravo Ție și respect.Apreciezi munca altora indiferent de etnie.Toate cele bune tuturor…

  10. Babanu Răspunde

    Bravo Caline! Mare om, mare caracter! Gabi e primarul nost’! Restu-s flori de camp

  11. Baba Novac Răspunde

    BINE PUNCTAT DUMNU’ BORȘE!

  12. Szalma Jack Răspunde

    😎😁😂Normal era ca pentru “promovarea candidatului” trebuia sa bagi un ciardas la taragot,nu doina aia pur romaneasca,care de secole exprima durerea de asuprire a romanilor ardeleni !!Probabil Gabor ti-a aprobat PUZ-ul pe sestache in regim de urgenta,ori ti-a asfaltat strada tot pe sestache,de-aia-i canti in struna ??!!Sufla-i-ai in “taragot” !! 😎😁😂

  13. Decebal Răspunde

    Unde traieste un Brutus…
    Trebuie să moară un Cezar …

  14. Smile Răspunde

    Suntem în secolul 21, oamenii buni, fiecare votează cu cine vrea, îi dreptul fiecăruia să voteze cu cine vrea, chiar nu pricep ce sunt cu atacurile acestea, văd că eşti catalogat direct un trădător de neam dacă nu votezi un candidat român, dar unde scrie prostia asta.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Unii numai scriptic sunt în secolul 21. Faptic sunt în evul mediu întunecat. Nu schimbi asta în curând. Vestita toleranță românescă.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Pai specimenu asta sigur doar cu buletinu e in sec XXI. Ca altfel avea un pic de respect pentru pasagerii care nu erau curiosi de hauliturile lui, si nu le urla in urechi. Dar n-ai de unde, ca undeva intre minte, 7 ani de acasa si educatie i so rupt filmu.

  15. Smile Răspunde

    De aici, îţi dai seama, ce mentalitate au unii, şi pruncii de la grădiniţă au o gândire mai bună-

  16. Axente Onoriu Răspunde

    O fi o schimbare de mentalitate la noi in SM?

    Wow, am cam asteptat-o mai ales noi care mai lucram prin Vest.

    Nationalistii sunt cei care in viata lor nu au fost, nu a lucrat sau trait in Vest.

    Etnia nu conteaza. Cea ce se pune in problema e starea de bine.

    Ceilalti romani si unguri care nu au iesit din SM sunt niste vechituri pe care nici in muzee nu le-as expune

    Bravo

  17. ciprian Răspunde

    Parca ai avea ce mentalitate sa schimbi.. in cazul de fata taragotul este mai destept ca proprietarul

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Dar dacă îl susținea în clip pe oricare dintre candidații indiferent care doar român să fie mamă-mamă ce elogii curgeau la adresa lui! Sunteți penibili! În 89 am împușcat pe cineva și de atunci teoretic avem dreptul la o părere. Că nu le convine la unii e altă treabă. Nici eu nu pricep pe ăia care au fost în stare s-o voteze pe Dăncilă președinte. Serios!😱🤮

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Szambol vetted ki a szot. Asta pe intelesu taragostitului,

  18. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Am o multime de prieteni maghiari si sunt ferm convins ca multi sunt mai ok ca mine si ca multi romani. Nu ati inteles nimic, mai ales Smile si Axente, noi condamnam exact nationalismul excesiv alactualului primar, nu altceva. Sovinismul atat din partea romanilor dar si din partea maghiarilor este de condamnat, iar cu tot respectul acestei persoane ii curge in ven doctrina sovina. Bineinteles nu a lucrat in Vest, a lucrat doar in administratia acestui oras. Eu l-am auzit vorbind in maghiara si facand caterinca de Eminescu. Vesticilor va rog sa-mi spuneti cine e sovin/nationalist. N-am vazut roman sa arda steagul maghiar sau a oricarui alt stat, doar baieti din sfera lui dedeau promovare a urii fata de romani au ars steaguri romanesti. Care sunt judetele denumite Vasluiul Ardealului? Vesticilor, in Danemarca, care este o tara civilizata daca nu iti arborezi steagul ai o problema cu comunitatea. In Romania daca iti arborezi steagul esti nationalist, daca te legi de un primar ungur a carui principala calitate este ura fata de romani esti nationist. Chiar nu inteleg cine este nationalist?

    • H&R Răspunde

      Vorbesti prostii si aiurea, si vezi doar ce vrei tu. Comentariile celorlalti nu le-ai citit ori nu ai reusit sa intelegi, ori intelegi ce vrei. Adica faci ce vrei selectiv.

  19. Pandi Mia Răspunde

    Băi Borșe,ai băut carbid ? Ti-o urcat tistulașu la cap ? Ai mâncat bozîi ? Ai rămas cu sechele după excursia cu deltaplanu,atunci de le-ai zis colinzi din taragot ălora din avion ? Ai făcut concediul in secuime ? Ai dat de vreo unguroaică țifroașe ? Ți-o zîs mă-ta că te-o făcut cu un ungur ? Te-o prins gabor la nevastă-sa ? Ți-ai luat casă in Csenger ? Ce-ai pățit,zi-ne și nouă !! 😁

  20. Gogu Răspunde

    Tot respectul Călin!Acum măcar ai ocazia să vezi Căline dragă care ti-s “prietenii”!Că pe hârtie si Tu si Eu avem destui,poate 100-200 de bucăti!In realitate,maxim 1-2 merită de păstrat,pe care poti conta!Te asigur că cei care te-au făcut trădător de neam sunt “prietenii” la care le-ai cântat la nuntă sau la botez sau cei cu care te intâlnesti frecvent si te salută frumos cu un rânjet ca de cal!Ce pot să-i doresc la acesti “prieteni”?Toate cele bune de la Cel de Sus!Dar toate să fie cu metastază si dacă se poate stadiul IV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.