Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

A murit poetul sătmărean Aurel Pop

Doliu în cultura sătmăreană! Poetul și criticul literar Aurel Pop s-a stins din viață și a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au apreciat și i-au iubit opera.

Născut în anul 1949 în localitatea maramureșeană Cetățele, Aurel Pop a fost adoptat de Satu Mare și a devenit o personalitate binecunoscută a culturii sătmărene. Autor a multor volume de versuri, fiind inclus și în numeroase antologii, Aurel Pop și-a creat o personalitate poetică distinctă. De-a lungul anilor s-a implicat în tipărirea a sute de volume de poezie, proză, critică şi monografii semnate de autori sătmăreni şi din alte zone ale ţării.

Aurel Pop a fost, de asemenea, angajat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, precum și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

3 comentarii

  1. Ștefan Răspunde

    O veste foarte tristă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Lasă un mare gol, în cultura sătmăreană, și în sufletul prietenilor. O viață dedicată exemplar unui țel nobil, dăruire totală pentru o lume frumoasă.

  2. Prieten Răspunde

    Regret trecerea lui la cele vejnice . Condoleante familiei .

  3. Profesor Răspunde

    A ajutat mulți sătmăreni să-și publice cărțile în editura Citadela. Îl durea nedreptatea făcută foarte des în finanțarea culturii sătmărene! A avut ambiția de a studia și progresa. S-a luptat mulți ani cu boala, cu demnitate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Drum lin, în Lumină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.