Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

VIDEO. Cât de periculoși sunt gândacii puturoși și cum putem scăpa de ei?

Gândacii puturoși (Ploșnița de cereale) sunt insecte din Asia de Est care au ajuns din nou în Satu Mare. Gândacii elimină un miros neplăcut atunci când se sperie sau sunt distruse.

Această insectă nu este periculoasă pentru unii oameni deoarece nu mușcă, înțeapă sau transmit alte boli. În schimb ele pot fi periculoase pentru cei care au alergii la secrețiile urât mirositoare. Ele pot declanșa o alergie sau chiar dermatită. O altă problemă ar fi faptul că acești gândaci se înmulțesc destul de rapid, și pot fi o problemă serioasă dacă nu scăpăm de ei. Un cercetător de la National Wildlife Federation a făcut un experiment cu acești gândaci mirositori. În perioada ianuarie – martie 2011 a lăsat câțiva gândaci într-o încăpere. La sfârșitul experimentului, acesta a colectat peste 20.000 de gândaci puturoși.

Pentru a scăpa de acești gândaci este foarte important să avem locuința bine izolată pe timpul iernii. Gândacii puturoși se strecoară în interiorul locuinței pe timp de iarna pentru a supraviețuii și a se înmulții, durata lor de viața fiind de 6-8 luni. O metodă pe care multă lume o practică constă în a umple o tavă pe jumătate cu apă și săpun. Se poziționează o sursă de lumină deasupra tăvii și se lasă peste timp de noapte.

Acest procedeu atrage în capcană gândacii, iar odată intrați în apa cu săpun îi omoară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.