Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Ajutor de încălzire pentru iarnă. Din 15 octombrie se pot depune dosarele

Direcția de Asistență Socială Satu Mare anunță că începând de joi, 15 octombrie, sătmărenii pot depune cereri pentru dosarul de încălzire. Persoanele care pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei au venituri în limita plafonului de 750 lei pe membru de familie.  Ultima zi de preluare a cererilor pentru luna noiembrie este 30.10.2020. Programul de depunere este luni – joi, între orele 09.00 – 14.00.

Formularele de cereri și declarațiile pe propria răspundere precum și actele necesare întocmirii dosarului pentru încălzirea locuinței vor putea fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Al. Ilișești nr. 4 sau de pe site-ul Primăriei, de la următorul link: https://bit.ly/3nH1b7x

Pentru obținerea acestor ajutoare, solicitanții vor prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie. Pentru evitarea acordării de drepturi necuvenite, Direcția de Asistenţă Socială Satu Mare poate solicita informații de la instituțiile/autoritățile competente, pe bază de protocol (ANAF).

Orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia se comunică Direcției de Asistenţă Socială Satu Mare, în termen de 5 zile de la data modificării, prin depunerea unei cereri de modificare având atașate documentele justificative.

Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri plata acestora se va efectua la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului, respectiv aceeași procedură ca și în cazul beneficiarilor de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, care utilizează pentru încălzirea locuinței acest tip de combustibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.