Ultima actualizare: azi, 14:25

Locale

Controale anti-COVID: Mii de sătmăreni legitimați și sute de sancțiuni aplicate

Polițiștii sătmăreni împreună cu celelalte forțe de ordine, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile și terasele dar și mijloacele de transport. De asemenea, având în vedere faptul că în comunele Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș, Căpleni, Cămin, Călinești Oaș și Tiream, s-a instituit obligația de a purta masca de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine au verificat și aceste aspecte.

În acest sfârșit de săptămână, 24 – 25 octombrie, au fost verificate de către forțele de ordine, aproximativ 60 de societăți comerciale, 230 de locații de interes, 160 mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 2.900 de persoane. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au aplicat 176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

,,Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2 500 de lei. Reamintim faptul că, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica măsurile legale care se impun.  Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid 19. Forțele de ordine, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale în vigoare’’, spun reprezentanții IPJ Satu Mare.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.