Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 18 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.003 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 03.10.2020 (10:00) – 04.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 56 de decese (35 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Praho va, Sălaj, Sibiu, Vaslui și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani,15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani. 55 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.826. Dintre acestea, 598 sunt internate la ATI.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.510.209 teste. Dintre acestea 13.770 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 8.720 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.050 la cerere.

 

11 comentarii

  1. AVG Răspunde

    Potrivit profesorului Adrian Streinu-Cercel, anchetele epidemiologice trebuie să fie mult mai agresive pentru a putea identifica asimptomaticii.

    ”Aceștia nu știu că sunt bolnavi, nu poartă nici mască și ca atare pot să transmită fără niciun fel de problemă”, a spus medicul. “În momentul în care o persoană respiră și îl eliberează în aer, virusul pleacă cu circa 7 metri pe secundă. De aici nevoia de distanțare fizică și obligativitatea de purtare a măștii. Chiar dacă sunt la o distanță de 2 metri, distanța de 2 metri nu mă protejează dacă eu nu am o mască care să mă protejeze de pătrunderea virusului”, a mai precizat Streinu-Cercel.

    • ... Răspunde

      Dar masca din comerț pe care o poartă marea majoritate (chiar dacă o poartă cum trebuie) face exact fix doi bani. Virusul este de dimensiune submicronică. Ne amăgim singuri. Mai ales că se poartă masca zile/săptămâni la rând când după câteva ore de purtat nu mai are nici un efect. Nu că până atunci avea mare efect. Când băgați la calculator că așa numai prelungim agonia?

      • covid 19 Răspunde

        Zdrobeşte în palmă un gândac puturos (dacă nu ai la dispoziţie, cacă-te-n palmă, acoperă bine cu masca şi intreabă soţia de la ce distanţă simte mirosul. Repetă experimentul fără mască aplicată. Vei afla care e efectul măştii.

        • ... Răspunde

          Ai spus asta și la covid? Dacă cercetătorii spun răspicat asta tu negi? Nu cercetătorii noștri, dragule.

          • covid 19

            Nu, nu neg. Spun doar că masca estompează viteza şi distanţa de transmitere, poate şi cantitatea de viruşi inhalaţi. Cât? Habar n-am dar mai mult decât dacă n-ai purta-o. Apoi nici specialiştii nu sunt foarte siguri şi consecvenţi în păreri.

    • ... Răspunde

      Toată treaba era credibilă dacă din start adică din februarie aplicam această măsură. Atunci trebuia (și chiar era bine) și acum nu eram în situația dată. Dar ca să vezi nu erau măști destule în comerț!😱
      Cine nu mă crede poate să caute printre postări pe portal de la vremea respectivă. Eu zic că acum e tardiv mai ales că vine viroza clasică plus în decembrie musai trebuie votat iar. Oare chiar așa e?😱😥 Dar cine sunt eu față de somitățile zilei!?

  2. ... Răspunde

    @Covid19, din măștile aflate în comerț cam 70% este de calitate îndoielnică. Și am formulat elegant. Mai mult e pe post de placebo. În rest că zici că estompează? Mulți își permit să se apropie exact că au mască! Aici e buba! Plus că poartă un război tăcut cu igiena elementară. Sau de exemplu nimeni nu se alarmează când vede o mască aruncată pe jos!😱😥🤔😫
    Apropo, tu nu ai văzut pensionare care scot masca jegoasă răs-răs-răsutilizată din fundul poșetei, își pun pe față și liniștit intră la cumpărături???😱 Spune-mi și mie, explică-mi ce efect pozitiv are?🙏🙏🙏🤮

    • Altu Răspunde

      @…,covid 19,hoverul meu atât știe, mască,nu contează că nu e sterilă, că poate e contaminată cu ceva, că e făcută din orice cârpă,masca să trăiască. Când va simțiți că dă colțul prin testament va cere să fie înhumat cu mască, poate îl contaminează Doamne- Doamne.

      • ... Răspunde

        @Altu.
        👍, da. Abundă de pseudomăsuri luate că doar-doar vom scăpa, dar de fapt ne “luptăm” cu ceva invizibil, nepalpabil. Habar nu avem ce și cum.😥🤔 Apoi ne mirăm că apar tot felul de focare. Faptul că enoriașii fostului preot ortodox decedat dovedit de covid se plimbară haihui 8 zile fără nici o măsură, nu e problemă? Aud mai nou că va trebui purtată masca pe o rază de 100 m în zona școlilor!😱 Fraților, ce facem cu vrăbiile și porumbeii de deasupra? Deja e mai mult decât penibil.
        Propun să ne tragem fiecare în câte un prezervativ uriaș. Mai ales că lucovid se pare că e susceptibil de …..

  3. covid 19 Răspunde

    @…;Altu, Eu când pledez pt. purtarea măştii fiţi siguri că EU port o mască adecvată şi că mă împac cu igiena riguroasă iar distanţarea nu mă deranjează. Ce fac ceilalţi sigur că mă interesează dar ce le pot face? Port mască pt. că este indicată peste tot în lume, nu pt. Orban. Recent am trecut pe la UPU şi am văzut şi acolo diverse accepţiuni ale măsurilor anticovid. Prima a fost întâmpinarea a doi pacienţi de către un cadru UPU cu…călduroase strângeri de mână, apoi folosirea aceloraşi mănuşi care nu sunt aruncate la schimbarea pacienţilor. Nici măştile brancardierilor nu mi s-au părut la prima purtare şi, oricum, le poartă sub nas.(sub nasul care respiră şi peste gura care stă închisă). Apoi da, la luarea probelor covid contaminarea probelor iarăşi este posibilă folosind aceleaşi mănuşi.

    • ... Răspunde

      Dragul meu @covid19!
      În ideea că înțelegi de ce îți răspund îți scriu aceste rânduri. Nu doresc nici răspuns, nici polemică.
      În cazul concret de familie cu copil mic care s-a înscris pentru efectuarea testului covid din motive întemeiate apoi a abandonat (deci nici nu s-au prelvat probe, implicit nu s-a făcut testul!!!), apoi anunțat siua următoare de DSP local că musai-musai să se prezinte de urgență la spitalul covid suport pentru că testul este pozitiv?! Inclusiv amenințările de rigoare. Nu contează că ei nu au făcut testul, hârtia ce spune aia este!😱😪
      În speranța că cine trebuie pricepe ….. Pe mine mă depășește.
      O zi bună la toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.