Ultima actualizare: azi, 15:58
Locale

Coronavirus Satu Mare: 18 cazuri noi înregistrate în județ, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 18 cazuri noi de coronavirus, iar astfel, bilanțul infectărilor, de la începutul pandemiei, a ajuns la 922. În România, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 2.800 de cazuri noi de COVID-19.

Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 117.942 de  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.411 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 10.10.2020 (10:00) – 11.10.2020 (10:00) au fost raportate 53 de decese (26 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 deces la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani. 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.112. Dintre acestea, 628 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.672.537 de teste. Dintre acestea, 15.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.160 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.549 la cerere.

 

21 comentarii

  1. Statistic Răspunde

    Epidemiologul Doina Azoicăi, profesor la UMF Iaşi, spune că, după ce, în vară, indicele de transmisibilitate din România scăzuse sub 1, acum R a crescut la 1,5. La o rată de 1,1, în doar 60 de zile, de la un singur caz se ajunge la 25.000 de cazuri.
    calculati daca acum sint 18 ,cate vor fi peste 2 luni / apropo ,ar trebui luati in calcul si cei nedetectati , care sunt cam de 20 ori mai multi.Cu trecerea timpului factorul 20 creste …..

    • Greşit Răspunde

      1,1 la puterea 60 dă 304, sau n-am înţeles eu ce înseamnă rată de transmitere sau ai greşit.

  2. Vasilescu Irimie Răspunde

    Fără detalii inutile, de ieri sunt din nou în izolare pentru următoarele două săptămâni. Nu am Covid, cel puțin asta spune testul făcut acum 24 de ore. Dar oameni dimprejurul meu au. Îi știu bine pe mulți dintre ei. Sunt oameni cumsecade.

    S-au protejat cât de bine au putut. Cât de bine au putut înseamnă, aici, destul de puțin. De ce înseamnă destul de puțin? Pentru că Bucureștiul e deja septic. Septic înseamnă nu doar murdar. Înseamnă bolnav. Nu te alarmez. Destul cu alarmele.

    E vremea unei noi pauze. Această pauză nu e facultativă, din păcate. Este obligatorie. Cifrele nu mint. La acest moment, spun cifrele oficiale, sub 5% din populație a trecut prin infecția cu coronavirus. Adică aproximativ 1 milion de oameni. Dintre ei, doar 15% au fost oficial diagnosticați. Restul de 85% au răbdat, nebănuiți, ne-descoperiți, anonimi, boala.

    • covid 19 Răspunde

      Sub 5% nu ne dă dreptul să calculăm cu 5%. Estimarea e grosieră şi nebazată pe ceva ştiinţific. Sănătate!

  3. Statistic Răspunde

    Nu se ridica la putere , este progresie geometrica.Se calculeaza altfel.

  4. Clor Răspunde

    Agenția națională științifică din Australia sugerează că SARS-Cov-2 poate supraviețui mult mai mult pe suprafețe decât se credea anterior. Cercetătorii australieni au descoperit că virusul este “exterm de robust” şi poate rămâne activ pe suprafeţe timp de până la 28 de zile, notează BBC.

    Temperatura propice este de 20 de grade Celsius, care corespunde cu ceea ce numim, de regulă, “temperatura camerei”, iar experimentele s-au desfăşurat departe de lumina zilei, întrucât este cunoscut faptul că radiaţia ultravioletă ucide virusul.

    Consilierul premierului, anunț URIAȘ: Când va primi România noi doze de Remdesivir

    Obiectele pe care COVID-19 poate rezista şi transmite infecţia până la patru săptămâni sunt bancnotele, ecranele telefoanelor mobile şi articolele din oţel inoxidabil.

    Spre comparaţie, în circumstanţe similare, virusul gripei rezistă doar 17 zile.

    Studiile anterioare indicau faptul că particulele de COVID-19 supravieţuiau două-trei zile pe bancnote şi suprafeţe de sticlă şi până la şase zile pe obiecte din plastic şi din oţel inoxidabil.

    În continuare, răspândirea coronavirusului se face cel mai frecvent atunci când cei infectaţi tuşesc, strănută sau vorbesc.

  5. Spirt Răspunde

    Pai pe vaporul acela care la inceputul pandemiei a ramas blocat in apropiere de japonia , s-a gasit virus dupa 17 zile !asta s-a aflat deja atunci !

  6. RoFraierii europei Răspunde

    În timp ce Ungaria a început deja să producă Remdesivir, România cumpără de pe piaţa externă medicamentul care omoară virusul COVID. Asta deşi, există o companie la Iaşi, care ar putea produce acest medicament extrem de important în lupta cu pandemia.

    Alexandru Rafila a explicat la Antena 3 că el însuşi a făcut lobby pentru ca vaccinul să fie produs în România, dar ar fi întâmpinat ostilitate din partea reprezentanţilor statului.

    “Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs.”, şi-a început Alexandru Rafila explicaţia.

    Expertul României la OMS a continuat: “Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers.”

    “Compania nu are libertate financiară şi de decizie. Dacă, într-adevăr suntem interesaţi, putem face acest lucru, să-l sprijinim din punct de vedere al statului român.”, a mai spus profesorul Rafila.

    • Paralelipiped Răspunde

      România nu este o țară normală. Nu înțeleg de ce avem așteptări de a fi în rând cu lumea când știm cu toții acest lucru nu se va întâmpla niciodată!

  7. Atention Răspunde

    Cât de ușor te poți infecta cu COVID-19. Oamenii de știință, un nou avertisment: ”Sunt suficiente 30 de secunde!”
    Infecțiile cu noul coronavirus continuă să facă ravagii în multe colțuri ale lumii, însă în același timp, oamenii de știință fac noi descoperiri. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Princeton au stabilit că poți contracta virusul Sars CoV-2 chiar și în cadrul unei conversaț

    • Cetateanul Răspunde

      E bine de stiut, dar exista boli cu mult mai grave .

      • NoCov Răspunde

        Numai ca alea mai grave nu se lipesc asa repede de tine.Stiu cine pana si-a dat seama si i-a venit rezultatul la test a infectat min 5 persoane, ca pe toti nu poti sa-i stii.

  8. Danger Răspunde

    Soțul prezentatoarei Kate Garraway, internat de șase luni la ATI cu COVID-19: ”Nu a rostit un cuvânt, poate rămâne așa ani de zile!”
    Ultimele șase luni de zile au fost un adevărat coșmar pentru o prezentatoare TV al cărei soț a fost diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul s-a infectat la finalul lunii martie, iar de curând a împlinit 184 de zile de când e în spital.

  9. English pacient Răspunde

    Dacă după atâtea știri alarmiste care se pot citi în comentarii și care sunt vizibil copiate mai spuneți că unii nu iau bani pentru a băga frasul în oameni……?!?! Chiar ne credeți tâmpiți? Vă doresc mult-mult covid celor care faceți asta! Sper să vă bucurați din plin de asta!
    Celorlalți în schimb multă sănătate! O zi bună!

    • doftorul satului Răspunde

      Pai romanasul nu cunoaste frica pana nu-i ajunge cutitoiu la os , adica moare cineva din familie , rude ,prieteni.Geaba explici ca poate muri de covid ,ca nu-l intereseaza ,nu respecta recomandarile specialistului. Speriatul asta cu amenzile efect zeroiu .

    • Presa Răspunde

      Unele sunt copiate sa se informeze lumea ,ca nu citesc multi ,articole de informare , numai alea de pe facebuci cu botnita si inexistenta virusului.

      • English pacient Răspunde

        Tu inca nu ai auzit de fenomenul psihologic ca daca tot latri intruna acelasi lucru exact de acel lucru imbolnavesti omul. Nu ai auzit oameni care toata viatat tremurau ca vai vor face cancer si exact de cancer au murit? Stressul acum e cel mai mare dusman. Taci dracu din gura. Daca scriai ca respectati oameni buni normele sanitare nu spuneam nimic. Dar ma doare exact in fund de cazurile tale din frantu dracului! Ce are una cu cealalta? Nici nu poti verifica informatia si oricum sunt destule cazuri numai pe plan intern. Cred ca am fost destul de clar.

  10. Presa Răspunde

    Astfel, ministrul italian a precizat că s-a propus interzicerea petrecerilor private la care participă atât copii, cât şi adulţi. Totodată, în Roma se vizează reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor pentru a se reduce riscul de infectare a populaţiei. Alte măsuri ar putea avea în vedere interzicerea sporturilor de contact, unde nu se poate purta mască. Noile măsuri vin după ce, miercurea trecută, autorităţile italiene au introdus deja obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber la nivel naţional.
    Citeşte întreaga ştire: Numărul de noi cazuri COVID din Italia a atins nivelul din martie. Guvernul anunță restricții la nivel național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.