Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO. Bere artizanală sătmăreană, în Grădina Romei: „Bere desăvârșită, perfect echilibrată și armonioasă”

Unul dintre standurile de la Târgul Produselor Sătmărene din Grădina Romei este cel cu bere artizanală produsă în județul Satu Mare. Sătmărenii ce vor să guste o bere perfect echilibrată și armonioasă o pot face trecând astăzi pe la standul celor de la HB Traditional Brewery, unde pot alege dintr-o varietate de beri desăvârșite, făcute „acasă”, la Satu Mare. 

Construită în 1972, berăria sătmăreană a fost gândită ca o fabrică de producție largă, dar echipată cu tancuri orizontale pentru fermentație naturală. După 1989 Întreprinderea de bere Satu Mare a trecut prin mai multe mâini, dar într-un final și-a închis porțile.

HB Traditional Brewery a recunoscut importanța reînvierii tradiției locale de producție a berii artizanale și a început prin reangajarea fostei echipe – maeștrii berari cu o experiență de peste 30 de ani. Astăzi, fabrica de bere din județul Satu Mare – HB Traditional Brewery – poate fi considerată printre cele mai mari fabrici de bere craft din Europa, datorită capacității de producție cu un proces de fermentație natural.

„Asigurăm constanța calității berii prin folosirea ingredientelor proprii: producem propriul malț, cultivăm propriile culturi de drojdie și folosim propria sursă de apă; iar prin măiestria meșterilor noștri berari și iscusința întregului staff, rezultatul este o bere perfect echilibrată și armonioasă, pentru ca tu să experimentezi aceeași bere desăvârșită de fiecare dată”, transmit reprezentanții HB Traditional Brewery. 

Descoperiți berile artizanale sătmărene, meșteșugărite cu iscusință de meșterii berari în tancuri orizonale, pentru mai multă consistență și un gust distinct:

Transylvania Doppelblock – Amber Delight

Singura bere românească doppelblock – o rețetă unică, cu origine bavareză de abație, are o aromă fructată, dulce-amăruie și o textură catifelată. Se poziționează ca o bere artizanală premium, cu o moștenire culturală variată și bogată, asemenea zonei de proveniență: Transilvania. Este o bere menită să fie o alternativă elegantă a paharului de vin roșu, savurată atât la masă, în combinație cu mâncăruri complementare, cât și acasă, după o zi lungă.

Transylvania’s Craft Lager – HAB

Lager este gustul berii cu care toată lumea este familiară, însă rețeta HAB este îmbunătățită datorită texturii mai catifelate și ușor mai aromate obținute în procesul natural de fermentație de 30 de zile. Cu un volum de 5% alcool, ea este o bere ușoară, de consum larg și cu un gust proaspăt și răcoritor. HAB se poziționează ca o bere premium Craft, un omagiu adus zonei de proveniență: Transilvania.

7 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    Construită cu mai bine de 50 de ani în urmă, în 1972….ne facem de ras cu ,,ziaristii” nostri!

  2. Satmarean Răspunde

    Sunt magazine în Satu Mare de unde se poate cumpăra?

    • Mircea Chioran Răspunde

      Se găsește în magazinele Ave Impex , Barta Ati , Kaufland , Carrefoure , și magazinul de prezentare a fabricii str Șoimoșeni nr 24

  3. fcknexpensive Răspunde

    Desigur este la pret de cocaina.

  4. Gustus Răspunde

    Foarte buna berea lor , dar nu se gaseste niciunde , sau ?

    • Mircea Chioran Răspunde

      Se găsește în magazinele Ave Impex , Barta Ati , Kaufland , Carrefoure , și magazinul de prezentare a fabricii str Șoimoșeni nr 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.