Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: 56 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 56 de cazuri de coronavirus, iar astfel, bilanțul infectărilor, de la începutul pandemiei, a depășit 1.000. În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat din nou peste 4.000 de cazuri.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.770.481 de  teste. Dintre acestea, 29.646 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 211  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 15 octombrie.

7 comentarii

  1. vasile Răspunde

    minus 3 cazuri care au fost declarati pozitiv si nici macar nu au fost testati

    • mai exact Răspunde

      Mai exact 4 cazuri, cel putin asa scria pe presasm

    • ... Răspunde

      Problema e că eu mai știu de cel puțin 4 astfel de cazuri (nume, prenume, adresă) absolut identice. Deci nu se poate să se întâmple astfel de cazuri absolut identice în diferite zone ale țării. Este ceva imposibil. Inclusiv cazuistica este identică. Pentru că e vorba de absolut alte județe, nu sunt nici măcar din apropiere. Și nu se poate ca de fiecare dată să fie covid pozitivi! În două situații chiar au încercat autoritățile să-i oblige aproape forțat să se interneze. Pentru ce? Ca să fie sigur pozitivi? Trageți voi singuri concluziile de rigoare.😢🤮 E o bătaie de joc deja. Mai ales că s-au trezit după 8 luni că poate totuși asimptomaticii s-ar putea trata acasă izolat sub supravegherea medicului de familie. Cum trebuia de la început. Dar nu! Să speriem oamenii că spitalele sunt pline! Da, sunt pline degeaba cu asimptomatici. No comment. Aveți grijă de voi că statul nu e în stare!

      • Ph Răspunde

        Stimate …, poate iti faci timp sa citesti aici https://www.g4media.ro/semnal-de-alarma-al-vicepresedintelui-societatii-de-medicina-familiei-gindrovel-dumitra-investigatiile-pentru-pacientii-cu-covid-trebuie-facute-cat-mai-precoce-in-spital-imi-e-teama-ca-prin-anunt.html
        Am avut contact cu dsp in ultima perioada, mi-au lasat impresia ca se straduiesc, nu isi permit sa fie deloc superficiali. E bine ca orice greseala sa fie taxata, reparata si schimbat modul de lucru daca acesta este deficitar.
        Daca sustineti ca se umfla cifrele din burta, va dau o tema simpla: familie de 5 cu 1 membru pozitiv sarscov2, simptome usoare; persoana pozitiva internata; nu se cere testarea celorlalti membri, desi locuiesc in acelasi loc, se recomanda apel la 112 in cazul in care restul membrilor se simt rau, nu daca au simptome; in acest caz ar putea gasi inca 1-2 pozitivi, fara sa fie nevoie ca DSP sa faca “erori” de excel. Doar zic

        • ... Răspunde

          Am înțeles și știu asta. Cu cazurile astea nu vreau să intru în detalii. Astea nu-s greșeli de aceea am scris. Dealtfel sunt sătul de hauhaubaubau. Apropo, dumneata ai citit ieri/azi declarația medicului Mustea de la Timișoara că a observat că cei care sunt cu psihicul la pământ și superstresați de frica virusului, deci ăia dezvoltă forme grave de covid? Ai citit?
          Noi de aceea trăim pe Pământ ca să facem ceva și ca să TRĂIM nu ca să fim veci cu morcovu-n kur că vine covidu. Toată lumea este dator cu o moarte. Dar stresul ăsta care ne inundă prin știri omoară la propriu oamenii. Oare e cu bună știință?

          • Ph

            L-am ascultat, este o sursa de informatii absolut necesară acest domn doctor Mustea, un profesionist si om adevarat. Poate de aceea nu e luat in seama de toata lumea. Sa semeni panica este total inuman. Inteleg ca asta face media, platita de noi prin guvern. Ha ha ha.
            Acum cand e toata lumea cu ochii pe ei, dsp, spitale.. sa faca asemenea măgarii mi se pare halucinant. Tot spun ca nu ma mai surprinde nimic, dar nu se poate aici la noi.
            Oricum, cu bau bau sau fara, spitalele sunt pline, bolnavi cronici nu isi pot urma tratamentele, sistemul oricum era cum era.
            Ce pot eu sa fac e sa imi educ copiii sa faca diferente intre manipulare si realitate. Pe scurt, sa nu fie niste consumatori 🙂 si sa nu astepte ca statul sau altcineva sa faca in locul lor.
            Să fim sănătoși. Și să îi taxãm la vot 😉

  2. ... Răspunde

    @Ph, de acord. Singura problemă este că plandemia asta pune amprenta ireversibil pe comportamentul copiilor noștri. Așa cum fenomenul “ce se bagă la magazin” și aglomerația la tigăi de promoție de care de fapt nu ai nevoie este prezentă la generația noastră. Nu va dispărea decât împreună cu noi. Nu e bine oameni buni ce faceți! Acești copiii sunt viitorul țării, ei vor trebui să muncească și să îngrijească pe bătrâni. Adică pe noi când ne vom pensiona. Repet, nu e bine. Cum ne vor îngriji? Prin distanțare socială? Vă dați seama că pe toți ne vor băga la azil de vreme ce lor le lipsește compasiunea, educația și poate vor arunca și cheia? Pentru că asta au văzut de mici, asta li se pare normal. Toți vor fi câte un individ dar ca societate fiecare va fi pentru sine nu pentru societate. Niște posibili sociopați. Să nu am dreptate. Terminați odată cu hauhaubaubau și lucrați pe întărirea capacității imunitare. Este mult mai important. #acțiuneaburtajos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.