Ultima actualizare: azi, 13:57
Locale

Coronavirus Satu Mare: Două cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat două cazuri noi de coronavirus, iar astfel, bilanțul îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, ajunge la 924. În România, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19.

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 118.912  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 5.467 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 11.10.2020 (10:00) – 12.10.2020 (10:00) au fost raportate 56 de decese (37 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.365. Dintre acestea, 628 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.682.588 de teste. Dintre acestea, 10.051 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.605 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.446 la cerere.

 

11 comentarii

  1. guvidos Răspunde

    Astia doi cred ca s-au dus singuri ,de rau ce le-a fost si cu simptome clare de covid ca in rest Duminica nu se prea lucreaza la testare….( aparatul trebuie sa se raceasca???? )

  2. DerDoktor Răspunde

    Sa vezi maine ce va fi,martea e ziua adevarului , la cum lumea ignora masurile ,cresterea e inevitabila .Apoi cand se va opri totul ,lumea va reclama ca nu vor sa stea in casa .Dar acum trebuie neaparat sa vorbeasca cu vecinii bot-la-bot , parintii in cerculete la parcurile de joaca ,
    unde copii pun mana pe aceleasi chestii nedezinfectate .Numarul copiilor infectati a depasit 3500. Iar umblatul cu nasul afara e sport national…….

  3. maramu Răspunde

    În ziua în care în România numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a depăşit 80.000, moartea unei profesoare de biologie din Maramureş, dă fiori, şi ar trebui să ne pună pe toţi, pe gânduri.

    Tânăra avea doar 25 de ani, şi nicio altă boală, și s-a stins la 10 zile după infectare. Nici măcar transfuziile cu plasmă, recoltată de la un pacient vindecat, nu au mai salvat-o. Profesoara a primit tratamentul după ce mama ei a făcut un apel disperat. La noi prea puţini încă, dintre cei care au trecut prin boală, merg la centrele de transfuzii, ca să îşi ajute semenii.

    Timea Eniko Daraban era profesoară de biologie în Maramureş, avea 25 de ani şi preda la trei şcoli diferite. Acum zece zile, virusul care face ravagii pe tot globul a început să îi slăbească organismul.
    Confirmată cu COVID-19 a fost internată în spital.
    Nu se ştia cu alte boli şi nu făcea parte din categoria persoanelor supraponderale, dar infecţia a evoluat rapid în cazul ei şi femeia a ajuns la Terapie Intensivă.
    Doctorii au crezut că dacă îi vor face transfuzii cu plasmă recoltată de la un pacient vindecat de coronavirus o vor salva.
    A fost momentul în care mama tinerei a făcut un apel la români, pe reţelele sociale, să meargă să doneze.

    Și oamenii au donat.

    „Neaşteptat de mulţi oameni cu suflet mare au sărit, necondiţionat, în ajutor. S-au rugat pentru puiul meu, Timea, au venit să doneze plasmă, au dorit să doneze şi sânge, numai să poată face ceva pentru “fata de 25 de ani” cum o ştie, de acum, pe Timi a mea, toată lumea. Am fost greu încercaţi, dar am simţit, de aici, din spital forţa rugăciunilor tuturor şi, sper, să vedem semnele însănătoşirii puitului meu cât mai curând” spunea mama Timeei.

  4. 😁 Răspunde

    Să vedeți ce vă așteaptă: Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate”.
    “Puterea este cel mai puternic afrodisiac.”
    “Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili”
    “Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%” Dr. Henry Kissinger

    DR. HENRY KISSINGER, CONFERINŢA BILDERBERG, EVIANS, FRANŢA, 1991 “Azi, America ar fi indignata dacă trupele ONU ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscatori! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus in prealabil că exista infiltrate in mijlocul lor amenințări din afara, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun in pericol însăşi existenţa noastră. Aceasta va fi valabil si in cazul tuturor popoarelor din lume iar ele vor dori sa fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de catre oameni, mai ales daca bunastarea lor va fi garantata de către Guvernul Mondial. ” Dr. Henry Kissinger, Conferinţa Bilderberg, Evians, Franţa, 1991

    DAVID ROCKEFELLER “Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială. ” David Rockefeller

    MIHAIL GORBACIOV, FOST SECRETAR GENERAL AL PCUS ȘI PREȘEDINTE AL URSS “Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populației, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceți populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atât de multe daune ecologice. ” Mihail Gorbaciov

    J. COUSTEAU, 1991 EXPLORATOR ŞI REPREZENTANT UNESCO “În scopul de a stabiliza populația lumii, trebuie să eliminam 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să il spun, dar este la fel de rău să nu-l spun. J. Cousteau, 1991 explorator şi reprezentant UNESCO

    – DAVE FOREMAN “Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: „Virusul-Om”.”
    “Primele mele trei obiective principale ar fi : reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii.” – Dave Foreman

    DR. ERIC PIANKA . PROFESOR DE ECOLOGIE EVOLUTIVA LA UNIVERSITATEA DIN TEXAS “Războiul şi foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient şi mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie să moară în curând pentru a fi rezolvata criza populației. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la sută din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letala şi ucide în câteva zile, în loc de câțiva ani. Trebuie sa creștem mortalitatea cu 90% la om. Uciderea oamenilor… Gândiţi-vă la asta… Știți, gripa aviara e buna, de asemenea. Pentru ca cel care supraviețuiește, va îngropa mai apoi nouă

  5. Xerox Răspunde

    Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, a atras atenția că situația din spitale este încordată și că principala discuție ar trebui să fie nu cea legată de câte locuri mai sunt în unitățile sanitare, ci cum să ne ferim de coronavirus.

    Citește și: ALERTĂ de inundații în 17 județe, valabilă până miercuri
    “Spitalul este plin, asta arată că este o situație destul de încordată. Trebuie să mutăm centrul de gravitație de la câte locuri sunt în spitale la cum să nu ne îmbolnăvim, cum să ne ferim mai mult de boală. Dacă avem locuri nu înseamnă că trebuie să ne îmbolnăvim. Acum e totul plin.

    Dacă vor continua să vină pacienți în acest ritm, nu vom mai avea cum să-i ajutăm, pentru că vom ajunge în situația de medicină de tranșee, ceea ce nu e cazul. Nu vrem așa ceva. Încercați să nu căpătați această infecție, pentru că nimeni nu este ferit și nu este garantat pentru nimeni că va fi o formă ușoară, nu știm cum o să evolueze.

    Urmați regulile!

    Opinia oricărui om cu oarecare gândire este clară: dacă nu vom reduce contactul intens între oameni, atâta timp cât este vânzoleală generală, lucrurile vor accelera”, a spus medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.