Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

COVID-19 la AJOFM Satu Mare. Nicio persoană în izolare, angajaţii sunt îngrijoraţi

COVID-19 la AJOFM Satu Mare. Mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în rândul angajaţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Potrivit surselor PortalSM, cinci angajaţi ai instituţiei au fost confirmaţi cu coronavirus, lucru care a stârnit nemulţumirea unor colegi, care ar susţine că nu s-au luat toate măsurile de plasare în izolare a celor cu care au intrat în contact persoanele pozitive.

Primul caz s-a înregistrat în urmă cu două săptămâni, când o persoană de la contabilitate a fost depistată pozitiv. Această persoană ar fi transmis virusul la doi colegi de birou, depistaţi câteva zile mai târziu. Dacă în cazul altor instituţii s-au luat măsuri de închidere totală şi izolare a colegilor care au intrat în contact cu cei pozitivi, acest lucru nu s-a întâmplat şi la AJOFM Satu Mare. La Muzeul Judeţean, de exemplu, s-a luat decizia suspendării activităţii şi dezinfectarea tuturor spaţiilor, după un caz pozitiv. Un alt angajat a contactat virusul de la soţia sa, iar un altul ar fi fost confirmat pozitiv astăzi. Mai mulţ angajaţi consideră că măsurile luate de autorităţi sunt superficiale, deoarece nu s-a dispus nicio izolare la domiciliu a colegilor cu care au intrat în contact.

Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a declarat pentru PortalSM că răspunzători de ancheta epidemiologică sunt reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, aceştia fiind în măsură să dispună izolarea unor contacţi.

Ea a explicat că au fost testaţi toti angajaţii instituţiei, nefiind depistat niciun alt pozitiv la momentul respectiv. Ulterior, un alt angajat a fost depistat pozitiv, dar ancheta epidemiologică arată că virusul provine de la soţia sa.

“Eu nu am calitatea să fac anchetă epidemiologică, nu este în atributul meu acest lucru. Colegii mei au fost contactaţi de Direcţia de Sănătate Publică. Am efectuat dezinfecţii ale secţiilor, am luat măsuri ca aceştia să stea unul sau doi în birou, am desfiinţat bucătăria şi arhiva ca să nu se întrerupă activitatea. Presiunea este foarte pe instituţia noastră pentru că se prelucrează măsurile de sprijin pentru angajatori. Activitatea instituţiei nu este afectată”, a spus Simona Derşidan.

Ea a explicat că s-au luat măsuri pentru ca cererile să se depună pe email astfel încât contactul dintre persoane să fie cât mai mic.

Potrivit acesteia, cei trei angajaţi depistaţi pozitiv în prima zi se întorc luni la serviciu.

Un comentariu

  1. Ceratean Răspunde

    ar fi interesant sa vedem ce declara tovarășa directoare fără sfaturile d-nei R. Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.