Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Doi sirieni, opriți de polițiști în Petea. Voiau să ajungă la rudele din Germania

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în apropierea frontierei cu Ungaria, doi bărbaţi din Siria, solicitanţi de azil în Românie, care încercau să treacă ilegal graniţa în statul vecin, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Luni, 5 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Petea, județul Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 14.30, polițiștii au reținut, la aproximativ 200 metri de frontieră, pe direcția localității Petea, doi cetăţeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că ambii sunt cetățeni sirieni, au 26, respectiv 33 de ani, sunt solicitanți de azil în țara noastră și intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge mai apoi în Germania, la rude.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceștia fiind îndrumați spre Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.