Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

VOX POPULI. Există sau nu coronavirus? ”Există, dar mai sigur nu!”

Există sau nu coronavirus? Jurnaliștii PortalSM au întrebat aleatoriu mai mulți sătmăreni ce cred despre coronavirus. Sătmărenii au fost întrebați dacă „Există sau nu coronavirus?”, „De unde vine?”, ”Cine este repsonsabil de toată situația?”.  Părerile sunt împărțite. Dacă unii cred cu tărie că există virusul, alții sunt de părere că „Există, dar mai sigur nu!”

Vă invităm să urmăriți vocea sătmărenilor:

29 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Ca si o nota distractiva (dar situatia nu este deloc asa) inventatorul testului laureat al Premiului Nobel afirma ca nu poate fi folosit pentru detectarea unui virus .
    Poate stiu altii mai bine, nu stiu .

  2. Cetateanul Răspunde

    Poate detecta secvente care pot fi atribuite unui anumit virus, aparatul nu poate detecta nici un virus !

  3. Doc Răspunde

    „Înţeleg suferinţa familiei, avea 52 de ani, dar nu înţeleg ce acuză…Pacienta era foarte bine când am transferat-o. În locul ei a venit o altă asistentă de la Balş, mult mai grav, care a murit şi ea. A plecat bine, bine, am dat-o pe căruţ, conştientă, dar în pijamale, în ce era să plece, în rochie!? Ulterior, starea s-a degradat şi am luat-o din nou în Terapie. Starea se degradează brusc, nu aveam cum să prevăd asta. Era conştientă, cooperantă, saturaţii foarte bune, de peste 90 la sută. N-am dat-o acasă, am tratat-o corect. De unde să ghicesc că moare pacienta? Starea se degradează brusc, aşa face acest virus, mulţi se degradează aşa. Avem tineri în Terapie, spunem familiilor că starea s-a mai îmbunătăţit, după care în două zile mor. Nu poţi să anticipezi, avea 90 la sută saturaţie, nu puteam să ghicesc că se va degrada. Ea tot în spital a stat, că stătea în Terapie, că stătea pe secţie, a fost tratată la fel. Să nu credeţi că dacă stătea în Terapie era alta evoluţia“, a spus medicul, pentru sursa citată.. Versiunea este susţinută şi de directorul medical al spitalului, dr. Alexandra Popa.

  4. bacteriolog Răspunde

    bai , da mare specialisti ati ajuns……deci in toata lumea se foloseste aparatura de plictiseala , ca nu au ce face ? ca nu detecteaza nimic ?
    gripa circula , dar numarul mai mare incepe mai tarziu ,cand organismele incep sa slabeasca ,si mai sunt incetinite de masca, lucru observat in toata lumea mai ales unde se poarta corect.
    Si gripa este data de virus HxNx ( H1N1 ,H5N1 ,si alte combinatii care se modifica datorita mutatiei in fiecare an , de aceea chiar si vaccinat ,prinzi la anul iarasi ,varianta noua )
    Coronavirusul este total altul de cel gripal ,dar este o familie mai mare ,
    229E (alpha coronavirus)
    NL63 (alpha coronavirus)
    OC43 (beta coronavirus)
    HKU1 (beta coronavirus)
    dau printre altele si simptome asemanatoare cu gripa , dar ataca si alte organe ,inclusiv creierul .
    Cei mai “tari “sunt :MERS-CoV ,SARS-CoV ,
    SARS-CoV-2

  5. Tineriada Răspunde

    Fmm cu cretinii ma-tii care despicati voi in 77 straturile de la masca, probabilitatile de contaminare si alte d-astea de epidemiologi, voi fiind frizeri sau bittmani sau videochatiste sau pe dracu’ sa va ia! Puneti-va dreacu’ masca aia nenorocita, ca nu vreau sa ma duc la iarna la schi pe scara blocului, fmm!

    • ... Răspunde

      Oricum anul ăsta bagi pauză. Obișnuiește-te cu gândul. Sunt țări mult mai deștepte și răsărite decât noi și închid totul iar. Mulțumește guwernerului care a importat aproape 2 milioane de potențiali purtători de virus. Până să vină ei era destul de rezonabilă situația. Și ca să nu fie problemă cu răspândirea s-au organizat și alegeri locale. Mai știi o țară care a organizat alegeri în pandemie acum în toamnă?

      • Obiectiv Răspunde

        Ucraina

        • ... Răspunde

          Ai uitat de Moldova ta dragă!
          Da măi, dar în SUA sunt mulți care votează electronic sau prin poștă, nu toți merg buluc și ei nu închid țara. Inclusiv Trump a zis recent că ăștia din UE sunt tâmpiți și își falimentează țara cu bună știință prin închidere.
          Ucraina și Moldova nu se pun. Vorba lui Putin, Ucraina nu e o țară. Cel puțin așa afirmă el și mulți ruși. Zona rusofonă e zonă crepusculară.

    • Schiorul Răspunde

      @Tineriada,vrei schi. Pune-ti clăparii și de pe bloc cu 10 etaje, să ai pârtie mai lungă, da-ti drumul la vale. Un idiot mai puțin,pe planetă. Măcar scutești și covidul de un efort.

  6. Gyuri Răspunde

    “Ami cer scuze la domnii conspirationiști si la bittmani, dar poate de Crăciun vă colindă Hrusca din sarscovon.
    O să vă puneți masca și pe fese, dar , ami pare rau. Pt voi covidioți, va fi târziu.”

  7. Press Răspunde

    “Pacienții decedați, care au fost autopsiați, „edem pulmonar foarte hidrofil, multă apă în plămâni, existau tromboze pulmonare aproape în toate stadiile de evoluție ale bolii – vase mici de sânge cu cheaguri. Efectul acestor cheaguri, mai ales în faza incipientă a bolii, este că practic opresc ajungerea sângelui șa țesutul pulmonar dependent de cheagul respectiv. Astfel, pe de o parte, se accentuează inflamația locală și pe de altă parte scade oxigenarea sângelui”, a declarat medicul Cristian Stan pentru Digi24.

    “Zeci de pacienţi vindecaţi de COVID sunt încă internaţi cu afectare pulmonară serioasa

    Medicul legist a mai explicat faptul că boala provocată de COVID-19 se deosebeşte de alte pandemii virale din cauza faptului că nu are o evoluţie liniară: fie apare cu o cădere bruscă a stării de sănătate, fie în doi timpi – cu o evoluţie aparent pozitivă pentru ca apoi să apară fenomele de coagulare cu impact miocardic, cerebral, renal sau alte obstrucşii vasculare.

    “Există și afectare hepatică, dar nu este atât de frecventă. Există afectare cerebrală, există cazuri de encefalită, encefalopatii care au fost comunicate în revistele internaționale, există tulburări neurologice – pierderea mirosului, pierderea gustului, pierderea echilibrului sau alte tipuri de tulburări neurologice, chiar și psihiatrice, care pot fi explicate prin invadarea creierului de către virus sau pot exista și explicații legate de această obstrucție a vaselor cerebrale mici de către acești trombi care apar în încă din etapele incipiente ale bolii”

    • ... Răspunde

      Mamă ce bou poți fi! Păi moșul sau baba stă singur acasă între patru pereți din martie și aude/vede toată ziua covidu’. Pe lângă faptul că are o anumită vârstă și nici creierul nu-i tinerel te tâmpești dacă te uiți toată ziua la brekingnius. Te urci pe pereți și nici nu ai cu cine să vorbești. Nici nepoțelul nu-l poți îmbrățișa. Apoi normal că te tâmpești și înnebunești. Dar dăm vina pe covid.!😯😪😥 No ia încearcă să stai singur între 4 pereți o vreme! Dar să nici nu ieși afară din casă! Cămașa de forță de așteaptă.

  8. gogu the Original Răspunde

    Trebuie evitate şi strigătul ori cântatul în spații închise ;
    Răzvan Chereches: ”Cântatul este groaznic, la cântat proiecţia este de 50 de ori mai mare decât dacă oamenii pur şi simplu respiră, proiecţia de picături din acelea mari, are loc până la 7 m. Cineva care cânta fără mască este ca şi cum ar semna undeva că este de accord că vor să se infecteze”.

  9. satmarean Răspunde

    ete comparatie: dintre cunoscuti, colegi, cei care se protejau mai mult au luat, cei care ne doare-n p nimic, de si am veo 5 teste la activ:))

    • Tineriada Răspunde

      Si marmota invelea ciocolata in staniol. Masca nu te protejeaza pe tine ci ii protejeaza pe cei din jur. Prietenii tai daca intr-adevar s-au infectat inseamna ca au intrat in contact cu [cov]idioti care nu au purtat masca si foarte probabil in spatiu inchis neventilat corespunzator

      • ... Răspunde

        Te rog să spui asta la idioții care pun reclama la toate posturile tv. Citez “port mască pentru că mă protejează” și este însoțit de imaginea unui bătrân cu mască. Tu ce înțelegi de aici? Sau înseamnă că eu nu știu bine românește?
        Ar trebui făcut cum fac slovacii. Absolut toți sunt obligatoriu testați în weekendul ăsta. Cine e pozitiv marș în carantină. Cine nu face testul gratuit intră la carantină 14 zile. Săptămâna viitoare se repetă testul.
        După prima zi de testare la greu au găsit atâția covid pozitivi cât au găsit până acum în toată pandemia.
        Dar așa izolează pe cei bolnavi, izolează potențialele focare și restul nu se infectează. După care îi va durea în pluă de pandemie. Eu asta zic de la început. Masca e o tâmpenie mai ales dacă e răsfolosit.

    • Cetateanul Răspunde

      Frica si teroarea continua inhiba imunitatea . Este dovedit stiintific !

  10. Andrei Răspunde

    Nu va vad pe astia care va plangeti atat de purtatul mastii, ca va plangeti de:

    -furtul clasei politice din banii publici din ultimii 30 de ani
    -tunurile date de alti politicieni vanzand pe bani de nimic obiective economice vitale ale tarii
    -taxele si impozitele enorm de multe
    -strazi, sistem sanitar, sistem de invatamant, trafic, poluare, si in general conditiile de viata din Romania
    -salariile mici, comparativ cu pretul produselor de consum

    Cand va ajunge si Satu Mare atat de poluat ca nu veti mai putea respira aerul de afara, veti purta singuri, ca si in China. Deja avem orase in tara case se indreapta in directia asta.

    V-ati gasit voi, razboinici de tastatura, sa protestati impotriva puratului mastii…daca tot sunteti atat de viteji, sa va vad ma cu pancarta in mana in fata primariei. Slabe sanse, ca in realitate sunteti ca si cainele care latra de dupa poarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.