Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

FOTO. A început acțiunea ”Truck&Bus”. Transportatorii, controlați de polițiști

În conformitate cu Planul de operațiuni al Organizațiilor Polițiilor Rutiere din Europa la care România este parte și luând în considerare dinamica accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transporturilor de mărfuri precum și cele de persoane, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor acționa în perioada 12 – 18 octombrie a.c., pe raza județului, pentru impunerea și respectarea prevederilor legale ce reglementează această activitate de transport rutier pe drumurile publice în județul Satu Mare, precum și în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii mai eficiente a fenomenului criminogen înregistrat.

În cadrul controalelor efectuate de polițiști vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Prin aceste controale efectuate de polițiști, se urmărește:

– creșterea gradului de siguranță rutieră prin reducerea numărului de accidente de circulație grave în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane și mărfuri;

– impunerea respectării normelor legislației specifice care reglementează acest domeniu precum și prevederile Codului Rutier.

– depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv a celor care nu respectă măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus;

– prevenirea activităților infracționale;

– asigurarea unui climat de ordine și disciplină rutieră pe timpul deplasării pe drumurile publice.

,,Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei! Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, spun polițiștii sătmăreni.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.