Ultima actualizare: azi, 12:35

Externe

FOTO. Momente istorice la Roma. Liderii religioși ai lumii se roagă împreună pentru pace

Momente istorice la Roma. Papa Francisc a condus o rugăciune pentru pace într-una dintre cele mai vechi bazilici din oraș și a participat la o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii și de președintele Italiei, în Piaţa Capitoliului.

Papa Francisc și patriarhul ortodox Bartolomeu, dar și alți lideri creștini, iudaici, budiști și musulmani s-au rugat împreună și au lansat Apelul pentru Pace 2020. Deviza evenimentului a fost „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate” și, potrivit Vaticanului, vine într-un moment de grea încercare pentru omenire. Pe lângă pandemia de coronavirus care afectează tot mai puternic diverse regiuni de pe glob, au loc războaie interminabile, ca acelea din Siria și Yemen, dar și conflicte reaprinse cu deosebită violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

Liderii religioşi s-au rugat în diferite lăcaşuri marţi după-amiază. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenţi Papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante.

Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii este urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea Candelabrului păcii. Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

Sursa: Digi24

3 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Doamne ajută-ne!

  2. Unu' Răspunde

    Reprezentanții BORâți din românica ar putea lua aminte și idee despre ce înseamnă distanțarea socială, în biserică dar și afară, de la acești umili servitori ai Domnului!
    Doar că ei BORâții, slujesc banul, fiind niște farisei fără scrupule!
    Mergeți de adunați lumea la lins de cadavre!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Ar lua ei aminte, daca ar iesi mai multi bistari. Deocamdata insa, din pus prostii sa umble in genunchi si sa pupe oase vechi ies cei mai mti bani. Asa ca, pana merge biznisu asta,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.