Ultima actualizare: azi, 22:44
Locale

FOTO. Trei primari din județ au depus azi jurământul de învestire în funcție

Prefectul Radu Bud coordonează, începând de astăzi, 20 octombrie, ceremoniile de constituire ale Consiliilor Locale în cele 65 de unități administrativ-teritoriale ale județului Satu Mare. Prima ceremonie deschisă de prefect astăzi, la ora 12.00, a fost cea de constituire a Consiliului Local al comunei Socond, urmat de cele ale Consiliilor Locale ale orașului Ardud și comunei Beltiug.

În conformitate cu prevederile în vigoare, ceremoniile de constituire se desfășoară în prezența prefectului sau a reprezentanților acestuia, iar în cadrul acestora, consilierii și primarii validați dau citire și semnează, cu mâna pe Constituția României și pe Biblie, jurămintele de credință. Prefectul trebuie, de asemenea, să se asigure că este întrunit cvorumul și că simbolurile naționale – imnul și tricolorul – sunt prezentate în cadrul ceremoniei. În urma ședinței, prefectul declară legal constituit consiliul, urmând ca în termen de 3 zile să emită un ordin privind constatarea îndeplinirii condiţiilor legale de constituire.

În cadrul ceremoniei de la Socond, primarul ales Nicolae Cornea a depus jurământul de credință pentru prima dată, iar la Ardud și Beltiug, primarii Ovidiu Duma și Bartok-Gurzău Ioan, reconfirmați prin vot, au reînnoit jurămintele depuse de-a lungul mandatelor anterioare.

Prefectul Radu Bud i-a felicitat pe aleșii în funcția de demnități publice locale și și-a exprimat încrederea că vor contribui la dezvoltarea comunităților și creșterea nivelului de trai a cetățenilor, confirmând speranțele cu care oamenii i-au investit acordându-le votul.

În județul Satu Mare, prin Ordinul Prefectului nr. 205/2020, s-a stabilit un număr total de 859 consilieri pentru consiliile locale comunale, orăşeneşti, municipale și județean.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

5 comentarii

 1. Szalma Jack Răspunde

  Inca se mai pun flori la “prezidiu” ??!!Astia chiar nu vor sa-l uite pe ceausescu ??!!Iar in prima poza ,chiciurile acelea colorate din spatele lor ce reprezinta ?Parca ar fi mopuri sau pamatufuri de sters praful ?! 🤣😂

 2. Garuboz Răspunde

  Sant culorile steagului tarii an care traiesti R E T A D A T U L E.

  • @Garuboz Răspunde

   Dacă sunt culorile steagului țării “an” care trăiești, nu-ți bați joc de ele să le pui ca pe niște mopuri, retaRdatule !!

 3. unu Răspunde

  eu ceva nu am inteles niciodata romanii de ce nu sunt mandrii de culorile tarii lor , alte tari se mandresc , in fine poate cineva imi da un raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.