Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Un nou accident în Satu Mare! Minor lovit pe trecerea de pietoni în Soarelui

UPDATE. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a dat publicității primele concluzii în cazul accidentului. Un minor, în vârstă de 14 ani, a fost accidentat de o șoferiță pe trecerea de pietoni.

Ce spune Poliția:

Ieri, 7 octombrie, în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul poliției municipiului Satu Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul Octavian Goga, din municipiul Satu Mare.

În urma primelor cercetări efectuate de polițiști la fața locului, aceștia au stabilit faptul că o șoferiță, de 27 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism pe bulevardul Octavian Goga, nu a acordat prioritate de trecere unui minor, de 14 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trotineta propulsată de el, pe trecerea de pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, accidentându-l.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Știrea inițială:

Un nou accident de circulație s-a produs astăzi în municipiul Satu Mare. Totul s-a produs în această seară, în jurul orei 19.30.

Accidentul a avut loc pe bulevardul Octavian Goga din municipiul Satu Mare, acolo unde, potrivit primelor informații, un minor a fost lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni.

La fața locului au ajuns echipaje de prim-ajutor și de Poliție. Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Sursa foto/video: Facebook/Drivers SM


Reamintim că un alt accident de circulație, în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, s-a produs în această dimineață în municipiul Satu Mare, lângă Spitalul Vechi. De asemenea, tot astăzi, un șofer a decedat după ce a intrat cu mașina într-un șanț la ieșire din localitatea Ciuperceni.

25 comentarii

  1. un sofer si pieton Răspunde

    Ca sofer si in aceeasi timp si pieton pot sa confirm, ca de multe ori si pietonii sunt de vina. Nu odata am patit cand conduceam masina, ca pietonul ajunge la trecerea de pietoni cu casca in ureche butonand telefonul, nu se uita nici stanga nici dreapta si se anngajeaza in traversarea drumului….. NU ASA SE FACE. Eu cand ajung la zebra astept pana ce vad intentia soferului de a incetini, si daca e cu 4 benzi ma uit ca nu cumva sa vina un “talentat” cu viteza.=, si numai atunci trec strada. Toti suntem participanti in trafic si toti trebuie sa fim vigilenti! Sa speram ca nu a fost atat de grav si copilul se simte bine.

    • Unu' Răspunde

      Stimabile, tu ești doar un simplu conducător auto, care habar n-am cum a obținut permisul auto, deoarece habar n-ai despre legislația rutieră!
      La trecerile de pietoni, conducătorii auto ÎȘI PIERD PRIORITATEA în fața pietonilor!
      Legea nu prevede ca cel care are prioritate să se asigure că cel care este obligat să acorde prioritatea o va și face!
      Pietonul nu este obligat (nu trebuie) să se asigure! Este indicat și sănătos să o facă, din cauza dobitocilor ca tine, care își arogă drpturi pe care nu le au și se cacă pe regulamentul în vigoare!
      În schimb, la colț de stradă, unde nu este trecere de pietoni sau aceasta a fost desființată, (Burdea) pietonul are dreptul să treacă doar după ce se asigură că o poate face în siguranță pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic!
      De aici apare confuzia cum că pietonul ar trebui să se asigure la trecerea de pietoni! Nu este așa!
      Se asigură cel care pierde prioritatea, nu cel care are prioritate!

      • un sofer Răspunde

        Hai mai da barosan esti.Incearca sa-ti pui o galeata in cap si sa treci trecerea de pietoni sa te vad atunci cat de brav esti.Cum poti sa declari asa ceva… ,,Pietonul nu este obligat (nu trebuie) să se asigure!,, .Iar daca ai permis preda-l repede ca incurci circulatia…

        • Militantu' Răspunde

          Si ce? Poate il loveste sau poate nu. Din punct de vedere legal nu el a gresit ci soferul.
          Unu’ vorbea de ce scrie negru pe alb nu despre instinctul de supravietuire.

          Pentru cine vrea sa faca experimente cu blidu’ pe bostan ii recomand sa nu treaca de aude sirene. Aia pierd prioritatea doar in fata locomotivei!

        • Militantu' Răspunde

          In Germania si Austria trec aia cu galeata in cap fara greturi. In Romania nu veizi sa treaca nici cu caine. Mai bine stau inchisi in casa.

        • Unu' Răspunde

          Ești prost?!?
          Am scris clar că pentru pietoni “este indicat și sănătos să o facă, din cauza dobitocilor ca tine …”!
          Așa cum bine a reținut Milițianu’, am făcut referire strict la prevederile codului rutier, chestia aia care ar trebui lecturată mai des și chiar respectată de către TOȚI participanții la trafic, nu doar de către unii sau alții!

      • Driver Răspunde

        Tu esti prost sau te faci ?
        am mai scris : candva cineva a scos din legislatie partea cu pietonii trebuie sa se asigure , si a ramas numai ca au prioritate .
        Dar DEGEABA are prioritate daca se baga in fara masinii fara sa se uite ,la 30km/h masina are nevoie de 7metrii sa opreasca !!!!
        Cred ca nu ai condus niciodata …..eventual masina ….de ras…..
        LEGILE sunt proaste , iar tu te cramponezi de ele.
        Oamenii ar trebui educati mai bine ,pietonii sa se asigure ,ca de ex seara merge ambulanta fara sirena , are prioritate ,iar pietonul cu ochii in telefon se baga in fata ambulantei care e la cativa metrii si are nevoie de 40m sa opreasca datorita vitezei si greutatii , cine are prioritate?
        Sa nu mai zic ca la pasajul de trecere pe sub calea ferata Soarelui datorita unghiului dat de panta masinile din sens opus orbesc pe celalalt.

        • cârcotaş Răspunde

          👍

        • y Răspunde

          @Driver, de fapt ai dreptate dar e un singur aspect ce doresc să subliniez. Mulți pietoni sunt veritabili sinucigași, așa e, dar și șoferii își bat joc de codul rutier. Din mașinile care circulă prin zonă nici 10% nu reușesc să respecte codul rutier. Unii cred că nici măcar nu încearcă. Nu mă refer numai la viteza cu care se circulă. Toți se cred schumacheri și toți se grăbesc. Câteodată mă mir că numai atâtea accidente sunt. Serios. În paranteză stau în zonă și zilnic aș putea povesti minute bune despre grozăviile șoferilor. Eu nu știu dar chiar nu aveți loc unul de celălalt? Nu vă așteaptă familia acasă? Nu aveți treabă și mâine?

        • Unu' Răspunde

          Am permis de conducere de 25 de ani! NICIODATĂ nu a fost obligatoriu pentru pietoni să se asigure la trecerea de pietoni! Obligația era, este și va fi mereu a șoferilor, deoarece EI (șoferii) AU OBLIGAȚIA de a reduce viteza la apropierea de trecerile de pietoni TOCMAI pentru a putea opri în siguranță!

          • Altu

            Nu obligatoriu în sensul legii ci conduită ,,obligatorie”.

          • h Auleu Maica

            Unule
            Mai aprofundeaza
            Decretul 328/1966 dupa care ne-am luat unii dintre noi permisul ,erau recomandari bine conturate care erau și luate in seamă dar azi nu respectăm nimic ,nici cele mai sancționabile
            legi și din păcate nici școală nu mai este..

    • cârcotaş Răspunde

      👍

  2. ALO MILIȚIA!!!!!! Răspunde

    Alo, autoritățile, scoateți milițienii pe stradă, la orele de vârf, să vadă cum se circula, atât de haotic și iresponsabil. Pe stradă trebuie sa fie polițiști de la rutieră tot timpul, dar nu vezi unul, toți la birou sau prin boscheti cu smenuri etc

    • Militantu' Răspunde

      Bine Titi Aur, bun spirit de observatie ai!

      Aici ii alta problema, noapte, intuneric, imbracaminte neagra, treceri de pietoni iluminate necorespunzator. Bine ca au vopsit statia de autobus din soarelui, are o utilitate practica nu doar estetica.

      Aviz pentru soferii cu probleme de vedere, STATI DRACULUI ACASA DACA NU VA DESCURCATI PE INTUNERIC!!!!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Viata demonstreaza ca legea trebuie modificata.
    Degeaba ai prioritate daca zilnic mor oameni, multi pe trecere, cu ce te consoleaza ca ai murit cu legea in mina ?!
    Trebuie instituita obligativitatea unei atentii sporite si pietonilor…asa este, unii parca vor sa se sinucida asa intra in fata masinii…
    Trebuie responsabilizat si pietonul !
    Sigur, montarea unor semafoare cu buton ar rezolva problema dar sintem in Romania…

    • Militantu' Răspunde

      Tot orasul plin de semafoare la fiecare trecere pentru anti-talentele la condus! De ce sa plateasca toti soferii si tot orasul pentru pensionarul de 68 de ani de pe Botizului si Lamaia de pe Paulestiului? Pe domnul din articol il scuz pentru ca masina ii inca pe trecere, nu la 50 de metri departare.

      Semaforul de pe partea cealalta a pasajului iti place?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Hai sa nu uitam ca acea zebra e o “concedie” facuta pochului nASTAI, sa aiba oile o trecere ce da fix in altar. La 100 m este una semaforizata, cu vizibilitate si tot ce vrei. Dar or fost vremuri cand cei “interesati” is desenau zebre dupa cum aveau nevoie (vezi zebra trasa de Tarr pe cand avea farmacia din Soarelui). Zebra lui nASTAI e utila doar duminica, intre 10-12, si pt cate un pieton ratacit in zona, iar solutia e simpla..si chiar rationala. Desfiintarea ei, exact pe aceeasi logica ka cea de pe Careiului.

      • altu fără bmw Răspunde

        Aia 100 m este lejer minim 200. Te referi la cea de la fosta Billa. Oricum acolo unde e trecerea tot timpul a fost. E greu de reținut pentru unii. Ca și în cazul femeii omorâte în stația de autobuz.

      • Unu' Răspunde

        Altă vulpe proastă bi-pulară!
        Băh, dacă tu i-ai trimite pe pietoni încă 200 de metri (atât este de biserici până la semafor) și încă 200 de metri de la Burdea, unul care vine de pe Cloșca și vrea să ajungă la stația de autobuz de la pod, ți-a face ție un juma’ de kilometru, doar ca tu să nu apeși o nenorocită de pedală?!?
        Mă tuf io în gândirea ta proastă!

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Ala care vine de pe Closca are o trecere mai la indemana, langa Caritas. Dar cum probabil nu stii zona, ti so fi parut mai la indemana cea de la Soarelui.

  4. H&R Răspunde

    GTA Satu Mare

  5. Pieton Răspunde

    Toata circulatia in oras este PRAF. Si asta din cauza celor care au putere de decizie asupra circulatiei din oras. Intersectie cu probleme? Hai sa trantim un sens giratoriu, ca nu ne duce capul mai mult. Uitam de pietoni, ca nu platesc accize la benzina. Bulevard cu 4 benzi si trecere de pietoni? Nu ne trebuie un semafor sau alta solutie, lasam totul la nimereala si noroc.

    Cate sensuri giratorii sunt de la intrarea din oras de catre carei, si pana la iesirea din oras catre Cj?

    Pentru un oras cu nici 100 de mii de locuitori, se circula execrabil.

    Nu avem parcari? Hai sa tragem o linie pe trotuar sa poata masinile sa urce de jumate si sa dea peste pietoni. Nu avem piste de biciclete? Hai sa trasam o linie pe undeva si am rezolvat problema. ZIci ca esti in filmele cu prosti. Arata orasul mai rau decat in urma cu 30 de ani.

    De pasarele peste drum ati auzit? Ca sa nu mai incurcam traficul pietonal cu cel auto?

    De parcari supraetajate ati auzit? Ca sa nu mai parcheze oamenii si in copaci, sau daca se poate la scara blocului (e greu sa mergi 20-50m pe jos)

    Intervine si mentalitatea romanului fudul: cum sa circule pe jos? Sau cu bicicleta? Sau cum sa-si lase odrasla sa mearga la scoala pe jos? Cu mijloc de transport in comun? Rusinos…cum sa faci asta. Hai sa-mi cumpar 6 masini, ca sa le tin parcate pe strada, ca n-am bani sa circul cu nici una din ele.

    Nu sunt bani? In 30+ ani nu s-au reusit sa se faca o centura ocolitoare si un al 3-lea pod? Altii au reconstruit tari intregi in 30 de ani.

    Cauza pierduta, de mult.

    • H&R Răspunde

      @Pieton in general iti dau dreptate, dar:
      1 Cine sa foloseasca pasarela daca acolo trebuie si urcat sus (si coborat desigur)? eventual daca o sa se faca cu scara rulanta, crede ma.
      2 unde vrei sa amplasezi parcarea etajata? Unde locuitorii vor fi de acord sa fie acolo. In oras sigur ca nu. Daca citesti mai inapoi, cred ca in august a fost vorba despre asa ceva, dar locuitorii din vecinatate au si atacat proiectul, ca lor nu le trebuie in fata lor, ca face umbra.
      3 mda si 3 daca nu erau in stare sa faca ceva “autobahn”-uri in 30 si ceva de ani, de unde din puii mei si varianta? Autostrada?? hehehe eventual daca ungurii gresesc, si din greseala se opresc in Suceava cu autostrada, si o sa intrebe da unde am ajuns noi mai?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Erai acu cativa ani niste machete traznet..cu pasarele circulare la Burdea si Crinu. Oare mai stie citimanajeru ceva, sau din machete or ramas doar bidoanele din care o facut sensu giratoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.