Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Ștafeta Veteranilor ”Invictus” a ajuns la Carei

Ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României a însemnat și ultima etapă a ”Ștafetei Veteranilor”. Activitatea a constat în parcurgerea distanței de 37 de km, pe traseul cuprins între sediul Batalionului 52 Geniu Tisa Satu Mare și Monumentul Ostașului Român de la Carei. Pe o vreme neprielnică, grupul de 4 alergători însoțiți de voluntari care au pedalat pe biciclete, a parcurs distanța în aproape 3 ore și jumătate.

Evenimentul este organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, și participă alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii. Este dedicat eroilor României şi spiritului de sacrificiu, curajului, rezistenţei şi ambiţiei militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

Acţiunea a presupus purtarea unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben şi roşu, prin alergare pe trei trasee (însumând peste 1.000 de kilometri), toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.

Traseele s-au reunit la Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.

  • Traseul albastru a acoperit vestul ţării şi a început din Reşiţa pe 21 octombrie, cu etape la Timişoara – 21/22 octombrie, Arad – 22/23 octombrie, Oradea – 23/24 octombrie şi Carei – 25 octombrie
  • Traseul galben a început în Tulcea pe 13 octombrie, a trecut prin Babadag – 13 octombrie, Constanţa – 13/14 octombrie, Călăraşi – 14/15 octombrie şi a ajuns în Bucureşti, în noaptea de 15/16 octombrie; a continuat prin Ploieşti – 16/17 octombrie, Braşov – 17/18 octombrie, Cincu – 18/19 octombrie, Sibiu 19/20 octombrie, Alba Iulia – 20/21 octombrie, Câmpia Turzii – 21/22 octombrie, Cluj-Napoca – 22/23 octombrie, Zalău – 23/24 octombrie şi a ajuns în Carei, în 25 octombrie
  • Traseul roşu – startul din Sighişoara pe 19 octombrie. Traseul a inclus Târgu Mureş – 19/20 octombrie, Vatra Dornei – 20 octombrie, Bistriţa – 20/21 octombrie, Dej – 21/22 octombrie, Baia Mare – 22/23/24 octombrie, Satu Mare – 24/25 octombrie şi Carei – 25 octombrie.

În drumul lor, de la Batalionul 52 Geniu “Tisa” din Satu Mare, până la Monumentul Ostașului Romând din Carei, voluntarii invictus sătmăreni au adus onorul eroilor neamului, la monumentele dedicate acestora, întâlnite pe traseu.

La final, căpitanul Vlad Chiuzbăian a declarat: ,,Am participat cu drag la alergare, alergând cu gândul la militarii răniți în teatre de operații. Sper că efortul echipei de azi, să fie simțit ca o recunoaștere a jertfei făcute de eroii neamului românesc, de ieri și de azi”.

 

2 comentarii

  1. Profesor Răspunde

    RESPECT! La mulți ani Armatei Române!

  2. Patriot Răspunde

    Armata romana sa ne traiesti multi ,multi ani ….! Actiunea este extraordinara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.