Ultima actualizare: azi, 14:00

Locale

FOTO | Un sătmărean a fost numit decanul Facultății de Matematică a Universității din Viena

Profesorul universitar Radu Ioan Boț, originar din județul Satu Mare, este noul Decan al Facultății de Matematică a Universității din Viena. Ioan Boț, în vârstă de 44 de ani, s-a născut în județul Satu Mare, este căsătorit și are doi copii, și s-a stabilit de mai mulți ani în capitala Austriei, unde a reușit să devindă, așadar, decanul uneia dintre cele mai apreciate unviersități.
Facultatea de Matematică a Universității din Viena a făcut ieri anunțul cu privire la numirea sătmăreanului în funcția instituției.
Universitatea din Viena este o universitate fondată în anul 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea din dinastia de Habsburg. În ordinea vechimii este a doua universitate din spațiul Sfântului Imperiu Roman, după Universitatea Carolină din Praga, fondată în 1348 de împăratul Carol al IV-lea din dinastia de Luxemburg.

 

13 comentarii

  1. Garuboz Răspunde

    Cred ca este fiul regretatului prof.Ioan Bot de la Colegiul Mihai Eminescu.

  2. Feri Răspunde

    Felicitări!
    Printre atâtea știri oribile (accidente, omoruri, sinucideri, știri politice) e mană cerească o astfel de veste.

  3. rodica Răspunde

    Felicitari sunt de acord cu Feri sigur se intampla si lucruri bune e nevoie si de stiri pozitive altele decat cele de corona tot pozitive

  4. mae Răspunde

    nu merita nazistii asa om mare

  5. Mihai Răspunde

    Cinste lui, cred si eu ca exista o legatura de rudenie cu regretatul profesor Bot I. ( mi-a fost profesor ) , poate chiar fiul ? Putina documentare mai amanuntita nu strica, in momentul in care scrieti un articol . Oricum, nu va asteptati, stimati satmareni, sa primeasca vreo diploma/ recunostinta, de la Autoritatile Locale Satmarene, noi premiem numai cu folos electoral si tot aiurea-n tranvai – a scuze, nici tranvaie n-avem !

  6. Ion Pop Răspunde

    Ar fi bun de primar peste 4 ani seamana cu Nicusor Dan tot cu matematica…

  7. Bogu Răspunde

    Treaba buna. Bravo!

  8. Cetatean Răspunde

    Felicitări! Îl cunosc personal, un om excepțional! Profesionist, corect, modest. Merită să primească titlul de cetățean de onoare al orașului Satu Mare

  9. Garuboz Răspunde

    Nu poate s-a primeasca ca nu este bun numele din buletin.Mihai ai dreptate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.