Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor. Va avea structuri în toate județele

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor, a anunțat joi ministrul de interne, Marcel Vela.

„Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, a declarat Marcel Vela, aflat la Timișoara.

Ministrul a menţionat că a discutat şi cu ataşaţi de afaceri interne care sunt detaşaţi la reprezentanţele noastre diplomatice din alte state, pentru a analiza tot ceea ce există la această oră în alte legislaţii, astfel încât să se poată implementa, promova şi adopta un proiect de lege extrem de important.

„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile – este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor –  ea vă fi operaţională. Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a precizat Marcel Vela, citat de AGERPRES.

Sursa: Digi24

13 comentarii

  1. cazma Răspunde

    Asta ne mai lipsea in plina pandemie. Tara arde si baba se piaptana

    • EuPoliceman Răspunde

      Se vede ca poolitai sunt prosti, trebuie pt orice facuta o specie. Politia, politia locala, jandarmerie, politia padurilor, politia animalelor etc. Desigur toti cu salarii si pensii ca lumea.
      Cei din Ungaria se descurca cu una, legile sunt legi si le fac respectate, indiferent de domeniu.

  2. Satu Mare Răspunde

    @cazma, ce treabă are una cu alta ???

  3. unu Răspunde

    in alte tari politia animalelor exista de 100 de ani

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      In alte tari nu se mai bat animele de peste 100 de ani. La noi, alde familia traditionala marsaluieste pentru dreptul parintilor de a-si omora in bataie progeniturile. Ma tem deci ca, insuficient efectivul ei, raportat la realitatile din frumoasa si civilizata noastra tarisoara

    • Dihorul Răspunde

      Unde, ca SUA nu e in U E.

  4. Crama Teodor Răspunde

    Asteptam cu drag infiintarea :
    Politia Politicienilor sau Politia Deputatilor sau Politia Sifonarilor de bani Publici (PoSiPu).
    AAA ca exista un DNA ? unde ?

  5. Feri Răspunde

    Să vedem efectele!

    Tare mă tem, că va fi o altă instituție numai de dragul de-a fi, cum sunt atâtea altele. Nu vreau să dau exemple, dar sunt destule.

    Deci, spor la treabă, și așteptăm veștile cu rezultatele!

  6. peda gogu Răspunde

    pe cand politia insectelor ?? ca milioane de tantari sunt omorati anual cu insecticid

  7. Cetateanul Răspunde

    Noi legi, noi reguli, mai putina libertate .

  8. Valahu Răspunde

    Aici nu este vorba de mai puțină libertate ci de niste bugetari an plus (cușcre,amante,neveste,nepoți …etc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.