Ultima actualizare: azi, 16:35

Naţionale

Iohannis: Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă a virusului. Nu va trece de la sine

Președintele Klaus Iohannis face un nou apel la români să respecte măsurile de siguranță, avertizând că România este într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus. El a mai spus că există riscul ca numărul pacienților care ajung la terapie intensivă să atingă „un prag alarmant”.

Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ. (…) Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar este un act de maximă transparență să comunicăm toate aspectele care să îi facă până și pe cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației. Doar înțelegând corect imaginea de moment, putem ca împreună, cetățeni și autorități, să depășim cu bine această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi însă imposibil să reușim’’, a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

Președintele a avertizat că România este într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus și a făcut un nou apel la români să respecte măsurile de siguranță.

,,Fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, așa cum spun de fiecare dată, purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu. (…) Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile sanitare și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu că nu am făcut absolut tot ce a ținut de fiecare dintre noi pentru a salva viețile celor dragi. Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă a coronavirusului. Să nu ne amăgim singuri, această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăși cu bine doar respectând cu strictețe regulile și încurajându-i pe toți cei din jurul nostru să facă la fel. Suntem o națiune puternică, este momentul să o dovedim din nou!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.