Ultima actualizare: ieri, 21:44

Naţionale

Iohannis: ,,Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu este nevoie de stare de urgență”

Preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), informează Administraţia Prezidenţială, în a treia zi cu peste 3.000 de cazuri noi de Covid-19. La finalul vizitei, şeful statului a făcut declarații.

,,În anumite localități, unde incidența e mia mare, se impun restricții. Descentralizarea restricțiilor este un lucru bun, așa că am convenit cu reprezentanții Institutului, cu ministrul Tătaru și cu echipa mea să lucrăm la o metodologie pentru a lua decizii mai rapide, eficiente și corelate cu situația din fiecare localitate sau județ. În acest fel, vom putea lua mai repede măsurile care se impun și să evităm restricții prea dure.

Repet, măsurile de baza rămân cele discutate: masca, distanță, igienă. Toți specialiștii sunt de părere că masca e extrem de utile dacă vrem să nu mai avem răspândire rapidă a virusului. Vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm masca. Recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă, în spațiul public, în interior sau în exterior.

Nu intentionez să revenim la starea de urgență. Există măsuri care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu este nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să introduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume vor trebui restricționate”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

15 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Te cred si eu ca trebuie restrictionati oamenii . De ce sa se adune sute de mii de oameni care au ramas fara locurile de munca/afaceri ?

  2. Hopa Mitica Răspunde

    Esti cel mai slab și tâmpit președinte pe care la avut Romania de la revoluție încoace împreună cu Orbanul tau=nulitate..Voua nu va pasa de oameni ci doar de PNL-ul vostru,CIUMA GALBENA ce sunteti!

  3. ... Răspunde

    După multă vreme anul trecut am fost la vot și te-am votat. Am zis că ar fi de toată jena să avem o tută completă președinte. Acum îmi dau seama că este indiferent. A fost ultima oară când m-am deranjat la vot, asta-i garantat. Și nu neapărat din cauza pandemiei gestionate aiurea. Știi de ce dragul meu president?
    Printre altele pentru că prin lupte seculare se pare că se apucă guvernanții să facă autostrada Sibiu-Pitești. Mare minune mare! Știi tu, între fabrica Dacia și orașul unde ai fost primar. În baza unui proiect făcut în 2008 și neactualizat. Îți dai seama că ce va ieși? Ca și la noi la centură. Stâlpi de curent în mijlocul drumului. Atunci de ce să-mi pierd timpul cu votul dacă voi vă bateți joc de noi. Nu de mine ci de noi toți! Fără nici o jenă.

  4. dana Răspunde

    Astia vor sa ne inchida iar in case ..unii vor ramane iar fara loc de munca..si lumea se va imbolnavi psihic..nu de covid..deja mai mult de jumatate din copiii nostri au probleme de comportament..Iar noi daca o sa ne comformam masurilor stupide suntem o tara de prosti..E normal ca trebuie sa ne protejam…si cred ca fiecare e constient de asta..dar trebuie sa fim lasati sa ne vedem de vietile noastre…sa nu mai fim mintiti si ingraditi de reguli stupide..

    • Tri Punchte Răspunde

      Esti ratacita Dana. Coatămă la coafor…

    • Cetateanul Răspunde

      In Suedia, vor muri pana la sfarsitul anului un surplus de circa 4800 de oameni fata de media ultimilor 10 ani daca se va mentine trendul actual si s-ar putea ca in anii urmatori sa scada mortalitatea deoarece din pacate au murit mai multi oameni in varsta cu diverse boli .
      Daca nu vom iesi in strada, in cativa ani vor exista doar trei mari categorii : foarte bogati, lucratori la stat si cei care vor lupta pentru supravietuire .
      Marile companii au castigat miliarde de euro in timp ce peste tot in lume oamenii se lupta sa-si pastreze micile afaceri si slujbele .
      O populatie cu mult mai bolnava va insemna o durata de viata mai mica si o existenta plina de medicamente si tratamente . In interesul cui este ?

    • Cetateanul Răspunde

      Ne-a dat cu flit din nou domnul prezident … sa ne uitam in oglinda … cu totii …

  5. Tri Punchte Răspunde

    Ma uit pe aici, patru frustrati(bineinteles nu lipseste tri punchte si cetateanu) au postat pe aici… nu prezinta interes, merg la alt articol.

    • ... Răspunde

      Nu am pretenția să înțelegi ce am scris sau de ce am scris. Sunt convins că este peste nivelul tău de înțelegere.

    • Cetateanul Răspunde

      Toti care nu sunt multumiti de noua linie a domnului prezident si al guvernului sau sunt frustrati . Din nastere . Ce bine ti-ar sta de dictator si tie . Pardon, de presedinte .

      • ... Răspunde

        @Cetățene, el săracul nu are aminitiri probabil din perioada respectivă. Mie mi-a ajuns o dată cu vârf și îndesat. În schimb unii iau prea ușor unele lucruri.
        Scriu aici celor care ridică pe piedestal lupta asta sfântă. V-ați pregătit să purtați mască vreo cinci (5) ani de acum încolo? Pentru că așa se aude.

        • Cetateanul Răspunde

          Nu pot sa spun ca sunt ultra-bogat sau asa ceva pentru ca de cand ma stiu investesc in sanatate mai mult si in familia mea . Oricum sunt undeva in patura superioara . O sa ajungem o tara de lumea a treia daca o tinem cu nebunia asta generalizata, ce o sa faci cu banii daca pe strada o sa dai doar de oameni deprimati si o sa fie plin de infractori ? Oamenii nu se gandesc ca vom avea de pierdut ENORM pe termen lung daca ne prefacem ca virusul asta o sa ne ucida in masa ?

  6. Nimeni Răspunde

    Coronavirusul nu tine cont de ce zice Presedintele sau de ce zic unii sau altii, el merge inainte pe cararea pe care i-a fost destinata. L-am auzit pe Trump spunand cum ca chinezii vor plati pentru virusul insidios, parerea mea este ca nu vor trece multi ani si extraterestrii care ne vor vizita planeta vor vedea din spatiu pe locul unde este USA scris chinezeste “MADE IN CHINA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.