Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

Klaus Iohannis: Deocamdată, stituația nu ne duce cu gândul la o nouă carantină

Klaus Iohannis a reiterat miercuri, într-o conferință de presă, că în acest moment nu se impune o nouă carantină totală, așa cum a fost în primăvară. Totodată, președintele a spus că, în acest moment, nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții pentru a preveni răspândirea bolii.

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile au fost gestionate bine până acum. Statele de care vorbiți au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat și la populație. În unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru, de aceea spun de fiecare dată, autorităților și populației, să combată eficient extinderea acestei epidemii. (…) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată, stituația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a spus Klaus Iohannis.

Cu privire la afirmațiile făcute la adresa Avocatului Poporului, atunci când România înregistra circa o mie de cazuri zilnice, iar acum când sunt peste 5.000 de cazuri zilnice, președintele a fost întrebat cine se face vinovat.

,,În ceea ce privește numărul de bolnavi, suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați, noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a răspuns Iohannis.

 

12 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Acum e absolt necesară starea de urgență pentru că acum începe vârful pandemiei și trebuie stopat !!!

  2. Satmarean Răspunde

    Măști absolut toată lumea și purate regulamentar peste tot, fiindcă virusul e răspândit și în aer !. E peste tot și în alimente !!!

  3. unu Răspunde

    satmerene eu nu stiu cine esti dar cand posteti faci niste postari foarte corecte poate , ar trebui sa candidezi de primar, si asta nu am zis in batjocura am citit cateva comentarii ale tale si sunt perfect adevarate, da fratilor eu zic numai e inventie e adevarat cu virusul asta , cunosc cazuri unde a fost f grav, acum de unde sau d ela cine nu stiu , dar eu cred ca vor sa ne curete clar, in special pe batrani , china a inventat acest virus clar , dar ce poti sa faci , vom avea niste ani ciudati , cand rata de mortalitate ca fi egala cu cu vrutul lor si o sa zica da fratilor a meritata atunci se va stopa acest virus mortal , deci cum zice colegul de mai sus satmareanul nu e joaca. DUMNEZEU SA NE AJUTE!!!! E ultima speranta.

    • Altu Răspunde

      Sacul , adică @satmarean și-a găsit peticul @unu. Cum vă meritați unul pe altul. Carantina ați putea să o petreceți împreună,poate jucați un 69.

  4. unu Răspunde

    pt altu cand o sa stai intubat vreo 3 saptamani dupa acea vorbim ok??

    • altu Răspunde

      @unu,ai fost și știi cum e? Dacă ești intubat, ești mort. Așa omoară doctorii pacienții. Eu la spital doar legat merg. Tu poartă mască non-stop și îi fi cel mai sănătos de pe planetă.

  5. Satmarean si unu Răspunde

    Noi preferam sandviciul, tu stai intre noi 😉

  6. H&R Răspunde

    Si dupa 6 decembrie? Carantina totala.

  7. x-ulescu Răspunde

    acum suntem ocupati sa fraudam alegerile ,profitind de frica de coronavirus insuflata celor batrani

  8. Dumb & Dumber Răspunde

    Romania e tot timpul pe dos…Franta, Spania, Germania, etc. peste tot se baga carantina…in Romania nu. Ca doar vin alegerile. In Spania s-au bagat mastile obligatorii peste tot inca din martie…la noi asteptam sa treaca pandemia si dupa o sa le bagam. Cine naiba ia ma deciziile astea? Iohanis, si mai ales orban si arafat (acest geniu al gestionarii dezastruoase unei situatii de urgenta – vezi si colectiv), 3 intarziati mintali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.