Ultima actualizare: ieri, 18:04
carantina
Locale

Restricţii COVID în Europa: Carantină totală în Franţa. Lockdown parţial în Germania

Statele europene anunță noi măsuri de carantină împotriva coronavirusului. Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare. La scurt timp, Emmanuel Macron a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală, anunţă digi24.ro.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai letal decât primul”.

Macron a subliniat însă că alte țări europene, precum Spania, Irlanda și Olanda, au luat măsuri „mai dure și mai devreme decât ale noastre”.

„Nu cred în opoziţia dintre sănătate şi economie pe care vor să o instaureze unele persoane”, a argumentat preşedintele Franţei.

El a precizat că situaţia epidemică va fi evaluată la fiecare două săptămâni: „Dacă peste două săptămâni vom avea situaţia sub control, vom putea reevalua lucrurile şi sperăm să redeschidem anumite magazine, mai ales în această perioadă atât de importantă, înaintea sărbătorilor de Crăciun”.

Restricţii COVID în Europa: Carantină totală în Franţa. Lockdown parţial în Germania


Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, potrivit agenţiilor Reuters, DPA şi EFE, preluate de Agerpres.

„Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum”, a spus şefa guvernului de la Berlin, avertizând că situaţia este „foarte serioasă” şi că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

„Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a mai atenţionat Merkel.

3 comentarii

 1. Vlad Tepes Răspunde

  Hmmmm !
  Franta in “carantina” iar Germania in “lockdown”.
  Oare care masura o fi mai eficienta !?

  Intreb asta pentru ca noi romanii avansam rapid pe calea adaptarii ( stilcirii ) limbii romane la vremurile moderne.
  Romanii , mai nou, nu au un serviciu sau loc de munca, au “job”, nu au un tel (tzel) in munca, au “target”, nu mai folosesc spray antitranspirant ci “antiperspirant” de parca dintr-o data romanii nu mai transpira ci “perspira”…….

  Eu sint pentru adaptarea la vremurile moderne dar acolo unde este cazul, unde nu……….

 2. Cetateanul Răspunde

  Franta este compromisa pe termen lung, virusul nu omoara excesiv de multi oameni si dovada este mortalitatea generala .

 3. Cetateanul Răspunde

  Exista o legatura directa intre economie si sanatate . Intre economie si calitatea vietii . Distrugi economia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.