Ultima actualizare: azi, 16:11
Locale

La noapte se schimbă ora. Dormim cu o oră în plus

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020. Este noaptea în care, se spune, „dormim mai mult”, ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

Sistemul orei de iarnă şi de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă.  La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00, în timp ce la ora de vară, operațiunea este inversă, ceasul se dă înainte cu o oră și ora 3:00 devine ora 4:00. Ora de iarnă este considerată, însă, ora standard. În legislație i se mai spune și „Timpul Legal Român”.

Așadar, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020, ceasurile se dau înapoi cu o oră, la ora 4:00, care va deveni ora 3:00. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

 

9 comentarii

 1. H&R Răspunde

  Romania doarme de decenii… O ora in plus sau minus , fix-pix.

 2. h+Auleu+Maica Răspunde

  Ha, Ha…nicicum nu-i bine….!

 3. Satmarean 1 Răspunde

  Sper sa fie ultima data cand se schimba si sa ramana in contknuare asa cum e acum . Aceasta e ora lasata de D- zeu aici la noi nu cea inventata de comunisti si in occident de cei care au interese.

 4. glumetzu Răspunde

  – Mărie, cum naiba se da cocosul, cu o ora inapoi?????

 5. scient Răspunde

  Ar trebui abandonat sistemul acesta , deregleaza oamenii ,are efecte secundare mult mai grave decat se banuia pana acum ,UE vrea sa opreasca de anul viitor ,dar tarile pot aplica separat daca vor .
  Deregleaza si ritmul zilnic al animalelor din ferme , vor primi mancare la alta ora , vor fi mulse la alta ora etc….. stresul lor trece in carne ,lapte etc….

  • Calin Răspunde

   Măi măi…
   Decenii la rând se modifica ora ba inainte ba inapoi și pe nimeni nu interesa. Decând vine UE cu standarde li regulamente deja toată lumea își face griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.