Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Lista statelor din zona galbenă. 14 zile carantină pentru cei care sosesc în România din aceste țări

Guvernul a actualizat lista statelor din zona galbenă, astfel că cetățenii care vor veni din aceste țări vor fi obligați să rămână 14 zile în carantină. Restricțiile au intrat în vigoare de astăzi, 7 octombrie 2020. Țările aflate pe lista galbenă sunt acele zone care prezintă un indice de infectare cu noul coronavirus mai mare decât cel al României.

Printre țările menționate pe listă se regăsesc Spania, Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Austria, Cehia, Republica Moldova, Olanda, Gibraltar, Marea Britanie, Israel și Statele Unite ale Americii, zone frecvent populate de români.

Autoritățile au o veste bună pentru acele persoane care nu doresc să stea în țară mai mult de trei zile. În aceste condiții, cetățenii pot prezenta un test de COVID-19 negativ, realizat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

În ce condiții poți rămâne în România fără carantină

„Art. 1 (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020, prevăzută în anexă.

(2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

(3) Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specific.”

Lista statelor din zona galbenă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.