Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Masca de protecție devine obligatorie în alte trei comune din județul Satu Mare

Astăzi, 23 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 39 privind completarea Hotărârii CJSU nr.36/21.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.

(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.

Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020.

Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând de azi sunt: Cămin, Călinești-Oaș și Tiream, alături de Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni în care restricția a fost instituită în data de 21 octombrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Lista unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori:

  1. CĂMIN – 2,151
  2. CĂLINEȘTI OAȘ – 1,867
  3. TIREAM – 1,644

 

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

 

Un comentariu

  1. Presa Răspunde

    Patru copii cu COVID-19 sunt internați în prezent la secția de Terapie Intensivă în Sibiu, iar unul dintre ei este intubat. Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, face apel la populaţie să îşi ia toate măsurile de protecţie, în condiţiile în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI, potrivit Agerpres.
    Citeşte întreaga ştire: Patru copii sunt internați la Terapie Intensivă în Sibiu, între care unul intubat. Niciun pat liber pentru adulți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.