Ultima actualizare: azi, 22:44
Locale

Miros de oase fierte în centrul vechi din Satu Mare. Oamenii nu mai suportă

Un miros de oase fierte apare în fiecare seară în zona centrului vechi din municipiului Satu Mare. Mirosul persistă de cel puţin trei zile în zona b-dului Vasile Lucaciu sau a străzii Tudor Vladimirescu.

“Nu putem să deschidem geamurile să aerisim, nu mai pot să ies seara la plimbare. Pur şi simplu vin valuri de miros de oase fierte. Nu ştiu ce se întâmplă în acest oraş, cum este posibil aşa ceva. Ce păzesc autorităţile publice, ce păzesc autorităţile locale? Oare în ce zone locuiesc ce care conduc aceste instituţii”, ne-a transmis un sătmărean.

Potrivit acestuia, problema este una mai veche, care a fost rezolvată doar temporar.

33 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Tocmai asta e problema că nu păzesc!

 2. Ion Răspunde

  Ii doare la basca , nu e problema lor și ne mai iau și “subțire”, atunci când îndrăznim sa semnalam vreo problema …
  A se vedea comentariul unui măscărici care se semnează Fasz , la postarea privind obligativitatea purtării măștii in toate spațiile publice , și care spune sa punem masca pentru a nu simți mirosul de oase fierte …
  E vina noastră , pentru ca acceptam sa ne dea flit mereu !

 3. unu Răspunde

  acuma sincer politia sa pazeasca pe fiecare strada daca fierbe cineva ceva, de acea esti cetatean sa sesizezi, eu asa cred acum chiar ca sunteti culmea se fierbe os, poate e altceva dar nu cred ca ar fi os.

  • Ion Răspunde

   Tu asa crezi ca “ de ACEA ești cetățean sa sesizezi “ , dar totodata mai crezi ca “acuma sincer poliția sa păzească pe fiecare strada daca fierbe cineva ceva …chiar ca sunteți culmea” ?
   Adică , puteți sesiza dar sa nu așteptati soluții la sesizări !
   Te bagi ca musca in …kkt!
   Pentru informarea ta , exista Garda de mediu care ar trebui sa se sesizeze si sa facă verificări !
   Tot pentru informarea ta : nu “ de acea” ci “de aceea”.
   Curios cum sari mereu cand sunt sesizate nereguli in urbe ; te simți intr-un fel răspunzător ???

   • alt unu Răspunde

    Mă faci să râd. Zici Garda de Mediu? Ce au făcut cu mirosul din Carei????

    • Ion Răspunde

     Nu cunosc problema din Carei , dar daca au fost sesizați si nu au făcut nimic pot fi trasi la răspundere.
     Fiecare trebuie sa răspundă pentru ceea ce face sau pentru ce nu face deși ar trebui sa facă !
     Hai sa nu ne mai limitam la nivel de “clevetiri “ si daca vedem nereguli sa cerem celor cu atribuții sa ia măsuri !

     • alt unu

      Ei, dacă nu cunoști treaba din Carei tu nu prea citești ziare decât acum cu covidu’ că oi fi și tu din ăla postac remunerat. În cazul din Carei s-a ajuns cu amenințări de plângere penală la adresa organelor de mediu. Și asta oficial din partea primarului din Carei! Deci dacă nu știi cazul nu ltiu pe ce planetă trăiești. Bine că te bagi în discuții ca și …. Știi tu ce.😱😪
      De ani de zile tot așteptăm ca autoritățile măcar să încerce să-și facă treaba. Eu nu mai am încredere și nici răbdare.

     • Ion

      @alt unu, îmi “prezint scuzele” pentru ca nu cunosc problema din Carei.
      Asta înseamnă ca nu mai am dreptul la o părere in nici o alta problema ?
      Ești cam extremist , “prietene”.
      Nu sunt nevoit și nici motivat pentru a recurge la statutul de postac , am repulsie fata de politica și politicieni , indiferent de orientarea lor și pur și simplu mi-e sila de reacțiile adevăraților postaci ai administrației la toate sesizările oamenilor .
      Si sa-ti mai spun ceva : nu e suficient “ sa ameninți cu plângere penală “, dacă se impune , plângerea penală trebuie făcută trebuie sa răspundă , inclusiv penal toți cei care nu își îndeplinesc obligațiile .
      Voi , cei care “de ani de zile “tot așteptați ca autoritățile “ sa încerce sa își facă treaba “, ați făcut ceva concret , in afara de “a aștepta ani de zile “?
      Doar așteptând nu se va schimba nimic .

   • unu Răspunde

    esti prost de bubui , daca cumva ai depus undeva o seseziare cu inregistrare atunci poti bate din gura, dar nu ca nu isi fac treaba , din pacate asa e tara asta fara hartii nu poti merge din la buda, ai inteles domnule profesor ionica? .

    • Ion Răspunde

     Ca nu știi scrie am constatat , costat ca nici nu pricepi ce citești .
     Nu am afirmat ca cineva nu își face treaba !
     Am spus doar ca ar trebui sa se sesizeze !
     Este o nuanță prea fina pentru tine .
     Si nu este vina mea ca nu știi sa scrii .
     Si nici ca ești unul din analfabetii functionali care ne sufoca la tot pasul .

     • Fasz

      Bă prostovane, corect este “Nu știi să scrii”, pune mâna pe gramatică, lasă lăbuța!

     • unu

      ION BINE CA STII TU ” CA NU ”-‘ COSTAT’ – DECI STAI IN BANCA TA

    • Ion Răspunde

     @Faszica , pe gramatica sa pui mâna “‘ nmeatale”,poate afli despre structuri gramaticale (verbul “a sti” poate selecta un infinitiv scurt , dar mataluta n-ai ajuns cu studiul pana aici și de aceea probabil ești atât de neliniștit ,🤪
     @unu, și care ar fi banca mea , cine stabilește care este banca mea și mai ales ce se întâmpla dacă nu “stau in banca mea “?
     P.S. 😊

     • No

      Nu-i baga in seama . Astia-s de pe vremea lui ceau , le stiu pe toate si n-ai ce le face , azi maine gasesc si leacul pentru fudulie !

     • comentator

      Și voi sunteți de pe vremea aia. Atâta inteligență aveți că dă pe dinafară. Ba mai mult seara cât dormiți îl țineți sub pază în sertarul de la noptieră.

 4. Szalma Jack Răspunde

  Se testează compensarea celor 26 de procente la pensie cu o “ciorbă de criză respirabilă” (bograci pe copite de cal) oferită GRATIS tuturor sătmărenilor de guwernerul orban,ca să nu-i prindă criza pe nepregătite !Votați PNL-USR-PMP și o să primiți tăieri de salarii și pensii dar care,atenție, vor fi compensate cu arome aeriene de mici,grătare,shaorme,cozonaci-kurtoscolacsi si barackpalinka,gratis,doar prin simpla deschidere a geamului de la locuință !!

 5. Altu Răspunde

  Vedeți ce se întâmplă dacă nu purtați mască, simțiți mirosuri. Partea bună e că aveți miros,nu aveți covrig. De aceea se recomandă mască și în casă, să puteți deschide geamul. Vă hrănește Guvernul Meu doar olfactiv. Până în data de 6 decembrie numai mirosuri de carne, după ,de pâine unsă cu cuțitul.

 6. Anonim Răspunde

  Din zona ștrandului seara de seara se ridica un fum cu diferite arome grețoase punct de observație podul de fier

 7. Încă unu Răspunde

  Cereți răspunsuri celor de la protecția mediului , nu presa trebuie sa rezolve problema , iar de la autoritățile administrative , după comentariile postate de ‘trolii” lor , asa cum vedeți , nici de aceasta data nu puteți aștepta nimic ! ( deși conform atribuțiilor pe care le au “trolii” comentatori , ar trebui sa ceara răspunsuri si măsuri de la cei in drept a le lua si nu sa facă “ironii” de ne-am prost , după cum le sta in obicei .

  • ecologist Răspunde

   Nu văd ce ar putea face cei de la Garda de Mediu dacă e o persoană fizică în culpă. Până se organizează și iau legătură cu poliție ca să intre în imobil se face pulivară. Asta dacă reușesc să identifice sursa. Dar mă îndoiesc că reușesc. Pentru că totul pleacă de la dorința/intenția lor de a vrea. Aici e buba cea mare! Nu miroase sub nasul lor.

   • Încă unu Răspunde

    Total de acord cu tine .
    Dar pentru a ne convinge daca vor , trebuie sa-i sesizam conform procedurilor prevăzute de lege !
    Pana la urma Garda de Mediu si Poliția nu funcționează pe planete diferite , nu ar trebui sa fie atât de complicat !
    Trebuie doar ca fiecare sa-si facă munca pentru care este plătit .

    • ecologist Răspunde

     Da, teoretic. Dar pe noi ne omoară sistematic practica. E prea mare inerția în instituțiile care ar trebui să facă ceva.

 8. Satmarean Răspunde

  Administrația municipală ne tratează asa cum am acceptat sa fim tratati : de parca am fi tomiti cu ziua pe moșia lor.
  E vina lor ?
  NU !
  E vina noastră pentru ca acceptam !

 9. Im Pex Răspunde

  Mirosul vine de pe Botizului. Acest miros se simte de ani de zile. Pentru cei ce nu stiu de unde provine, cautati sa vedeti ce firme de pe Botizului care au domeniu de activitate ce implica “oase”, sunt in zona.

  • Obiectiv Răspunde

   Nu înțeleg, dacă vine mirosul de pe Botizului, de ce se simte numai în zona T. Vladimirescu – V. Lucaciu?

   • Eu Răspunde

    Nu numai in toata zona stadionului Olimpia se simte si in zona 14 MAi. Trebuie intrebatii cei de la Ave ,ce fac numai ei stiu dar miroase groaznic. Exista si o lege in acest sens ,(Legea mirosului ). Ce ar fii sa aplice legea cei de la Garda de Mediu ! Apropo mai exista asa ceva la Satu Mare ? Cu ce activitate justifica salariul ?

   • Mills Răspunde

    Nu se simte doar acolo. Se simte si il alte zone, depinde de cum purtat mirosul. Se simte be Botizului, se simte dincolo de Somes. Pe Botizului se simte de mai bine de 10 ani.

 10. H&R Răspunde

  Ceva pute in Danemarca…

 11. unu Răspunde

  deci acel miros vine de la man ro fabrica de ulei – al grupului sam mills – se simte de ani de zile acel miros , dar eu miros de oase inca nu am simtit

 12. Inca unu’ Răspunde

  Cred ca dacă așteptăm reacții din inițiativa proprie a autorităților sau a instituțiilor statului putem aștepta pana la Calendele grecești .
  Dacă mirosul este cu adevărat deranjant , cei care sunteți in acesta situație ,faceti sesizare adresată concret instituțiilor compentente și cereți răspunsuri și măsuri . Exista legi card le reglementează atribuțiile și prevăd termene in card trebuie sa răspundă sesizărilor .
  Dar sesizările trebuie asumate .
  Doar așa vom putea urni lucrurile din încremenirea actuala .
  Dacă nu vom face nimic mai mult decât sa comentam , știți cu toții cum se spune : câinii latră , caravana trece, iar administrația ne da “ignor “in cel mai bun caz , dar de regula netrimite , aristocratic la plimbare, dându-ne de înțeles , prin “purtătorii lor de vorbe “sa nu-i mai plictisim !

 13. Amna Răspunde

  Garda de mediu ar trebui sa se sesizeze..Mai mult ca sigur mirosul vine de la AVE..Intr-o zi am fost in zona, pe Soimoseni..si am crezut ca fac hepatita de la mirosul de hoit..Se simte in multe zone din oras..

 14. ecologist Răspunde

  Măi @Ioane! Eu în locul tău tăceam. De cazul din Carei erau pline vara asta toate ziarele. Fă o căutare pe net. Ești și tu un userist care se crede mare și deștept, băjatul pe val.
  Dacă tu o să faci atât cît am făcut eu personal pentru orașul ăsta atunci va fi infinit mai bine pentru toți. Aștept propuneri din partea ta. Deocamdată ai zis că hai să-i punem pe ăștia la treabă de la mediu. Cât timp șefii se pun și se schimbă politic îți dai seama ce se poate face. Spor la treabă și nervi de oțel.

 15. Moraru Răspunde

  Hai sa n-o mai dam de gard. Putoarea de mortaciuni, ca nu poti sa ii spui miros, vine de la Ave Impex. De ani de zile polueaza si ei si firma mama Sam Mills. Ce garda de mediu vreti cand in Romania spaga rezolva orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.