Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

,,Profesor virtual”. Cursuri de formare online pentru cadrele didactice din Satu Mare

Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare organizează o nouă serie de cursuri  de formare on-line pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar sătmărean. Scopul acestor cursuri este de a organiza activități de învătare în mediul on-line, utilizând, în egală măsură, instrumente și aplicații digitale dar și strategii care să motiveze achiziția de cunoștințe și dezvoltarea de competențe, precum și participarea, comunicarea și colaborarea elevilor în activitățile de învățare din spațiul virtual.

Colectivul Casei Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare impreună cu echipa de formatori, a făcut demersuri pentru adaptarea Ofertei de formare în funcție de nevoile de formare a personalului didactic sătmărean, înaintând documentația pentru avizare, Ministerului Educației și Cercetării. La elaborarea acestor programe s-au avut în vedere schimbările produse în domeniul educației, în contextul creat de pandemia de COVID-19, precum și reglementările legale în vigoare. Vom continua să venim în sprijinul cadrelor didactice cu programe de formare continuă gratuite, astfel încât acestea să poată continua educația la distanță în termeni de calitate și având la bază o comunicare deschisă și eficientă, cu accent pe componenta digitală, având drept obiectiv de a facilita demersul didactic din planul clasic, față în față, în cel hibrid – blended learning şi online.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare reprezentat de doamna prof. Anișoara Boitor – inspector școlar general și Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, reprezentată de doamna prof. Monica Liliana Chiș – director, în colaborare cu directorii unităților de învățământ, vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura cadrelor didactice din județul nostru, oportunități de formare continuă în acord cu propriile nevoi de formare.

Astfel că, în luna noiembrie, se vor derula în regim online, următoarele programe de formare continuă,:

– Programul de formare continuă „Aplicaţia Gooogle Classroom în educaţie”, cu o durată de 27 de ore, formator prof. metodist Arsu Gabriel, destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar. Se derulează în perioada 02.11 – 24.11.2020.

– Programul de formare continuă „Biblioteci online: surse și resurse, deontologie”, cu durata de 17 ore, formator bibliotecar-documentarist, prof. Dumitru Camelia, destinat bibliotecarilor școlari, profesorilor documentariști și personalului care asigură funcționarea bibliotecilor școlare și a centrelor de documentare şi informare . Se derulează în perioada 24.11.2020 – 26.01.2021.

– Programul de formare continuă „Primii paşi cu Geogebra Classic 5”, cu durata de 30 de ore, formatori – echipă constituită din profesori de matematică, destinat profesorilor de matematică din învăţământul preuniversitar. Se derulează în perioada 05.11.2020 – 11.02.2020.

– Programul de formare continuă „Platforme, aplicații și instrumente de predare-învățare-evaluare online”, cu durata de 25 ore, formatori , prof. Chiș Monica Liliana, prof. Rusz Delia Corina, prof. Roatiș Marieta Adriana. Acest program este destinat personalului didactic de predare din învățământul primar . Se derulează în perioada 2.11-11.12.2020.

– Programul de formare continuă „Cum să creştem sănătoşi”, cu durata de 20 de ore, formatori CPECA Satu Mare. Este destinat personalului didactic de predare din învăţământul preşcolar și cadrelor didactice din învăţământul primar, respectiv consilierilor școlari. Se derulează în perioada 28.10.2020 – 19.05.2021.

– Programul de formare continuă „ABC-ul emoţiilor”, formatori CPECA Satu Mare, destinat personalului didactic de predare din învăţământul primar și consilierilor şcolari. Se derulează în perioada 29.10.2020 – 20.05.2021.

Detalii privind înscrierea la cursuri şi planul de formare, pentru fiecare program, sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link http://formare.ccdsm.ro/ unde este disponibil şi formularul de înscriere online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.