Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Coronavirus Satu Mare: 36 de cazuri noi înregistrate în județ în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 36 de cazuri noi de coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. La nivel național, avem o nouă zi cu aproape 5.000 de cazuri noi.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 6.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 21.10.2020 (10:00) – 22.10.2020 (10:00) au fost raportate 98 de decese (55 bărbați și 43 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani. 95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.354. Dintre acestea, 778 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.961.562 de  teste. Dintre acestea, 34.466 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.260 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.206 la cerere.

 

 

13 comentarii

  1. Xman Răspunde

    Gândul LIVE. Corina Chiriac, despre COVID: „Eu cred că cifrele sunt umflate / Comunismul era un sugar cu suzeta în gură față de vremurile actuale”

  2. adina Răspunde

    Vecina mea a murit azi de ocluzie intestinala.A avut dureri foarte mari si a chemat salvarea..La UPU au lasat-o sa se chinuie cu durerile vreo 3 ore..si pana la urma dupa ce s-au saturat de urletele ei au dus-o la chirurgie si au desfacut-o dar era prea tarziu…a facut septicemie..Avea 50 de ani..Sunt convinsa ca or sa spuna ca a avut Covid..Fereasca Dumnezeu sa va imbolnaviti..si sa ajungeti la spital..nici tipetele nu-i mai intereseaza..Domnul sa-i rasplatesca pe cei care au lasat-o sa sa chinuie!!!

    • Golf Răspunde

      Adina, anul acesta a “dispărut” gripa, cine se răcește este infectat de coco, spun “doctorii”. Tot ei mai spun că au dispărut și infecțiile nosocomiale din spitale.

      În link-ul de mai jos de la CDC sunt ratele de mortalitate pentru coco. Tabelul se află mai jos în pagină. Pentru a obține procentele trebuie înmulțit cu 100.

      https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html#table-1

      în ciuda infectărilor și a umflărilor cu pompa a deceselor, rata mortalității de COVID-19 este:

      * 0,003% pentru segmentul 0-19 ani
      * 0,02%pentru segmentul 20 – 49 ani
      * 0.5% pentru segmentul 50-69 ani
      * 5.4% pentru 70+ ani

      – în cazul gripei sezoniere avem următoarele cifre ale mortalității:

      * 0,005 pentru segmentul 0 – 19 ani
      * 0,021 pentru segmentul 19 – 49 ani
      * 0,061 pentru segmentul 50-69 ani
      * 0,8 pentru 70+ ani

      – se vede limpede că mortalitatea iese din „schema clasică” doar pentru segmentul cel mai bătrân al populației. Diferențele semnificative de mortalitate le putem pune însă și pe seama mistificării, dar și a tratamentului. Antiviralele care se administrează au efecte adverse dintre cele mai dure și este posibil ca moartea să survină tocmai din această cauză.

      • covid 19 Răspunde

        Nu contează ce spun ,,doctorii”, contează ce spui tu berbecule.

      • Golf 2 Răspunde

        Se spune ca oamenii sunt 100% imbecili. 0,0001 la suta sunt doar inteligenti in faza incipienta. Daca adunam cu cosinus, impartit cu radical din pi(3,14) adunat cu logaritm in baza zece, rezulta ca dobitocul asta de mai sus, musai este extraterestru. Ma pis pe parerea lui.

        • Golf3 Răspunde

          Vezi, sa nu te incurci in atâta știință , nu uita sa îți scoți pantalonii ca sa nu te pisi pe tine , mai euglena !

    • Dacus Răspunde

      Nu e adevarat , mi-au murit mai multe cunostinte ,din cauze clare ( cancer ,etc )si la nici unul nu s-a pus covid , asta e legenda urbana promovata de cei ce nu acorda impostanta virusului si vor sa faca sa credem ca problema nu e asa de mare ,grava= dar numarul celor nedepistati este mai mare de zeci de ori fata de cele raportate zilnic.Asa ca orice intalnire ,chiar cu cineva dintre rude ,vecini ,prieteni ,poate duce la infectare , asa a patit si vecinul la care a venit in vizita fata din alta localitate.

      • ... Răspunde

        Atunci bagă-te sub un clopot de sticlă. Vezi că se estimează că mai ține între 2-5 ani tărășenia. Asta nu și se spune în mod interesant.
        Fă-ți provizii de ulei și făină că la anul nu o să fie mai deloc.
        Și poartă mască până te sufoci. O să primești poate post mortem o medalie cu inscripția “erou în lupta anticovid”.

      • Golf Răspunde

        Dacus, eu ti-am prezentat datele oficiale pentru ratele de mortalitate coco. Si eu sunt de parere ca nu sunt adevarate. Parerea mea este ca neoficial rata de mortalitate este cu mult mai mica.

        Se pare ca gripa a disparut anul acesta – https://www.gandul.ro/stiri-2/alexandru-rafila-virusul-gripal-nu-circula-in-europa-in-momentul-de-fata-19524169 – oare care este motivul pentru care nu mai primeste nimeni diagnostic de gripa? Raspunsul este simplu – respectivii primesc coco.

  3. Oameni prosti Răspunde

    Vai de **** voastra ma.. i-ati prins pe astia marii ca mint cu covidu.. ce inteligenti. Meritati premiul nobel pentru prostie, in loc sa va vedeti de lopata voastra voi demascati conspiratii mondiale.

  4. Oșan Răspunde

    Cu camera ascunsa as intra in spital și v-aș lucra eu după cu televiziunea, liste umflate cu nume fictive de covid, secții goale, Nu sunt bolnavi tota ziua pe Facebook căcați de jafuri ce sunteți!!!

    • Ousanu Răspunde

      Muri-oar tot neamu tau tau de prostovani. Numa’ tu sa traiesti ca sa vezi cum este sa fi un nimeni!

  5. Ousan Răspunde

    Du-te ma, ca te coata camera ascunsa si nu te gaseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.