Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Raed Arafat: Valul doi al pandemiei va ține pe toată durata iernii, în toată Europa.

Valul doi al pandemiei va ține pe toată durata iernii, în toată Europa. Spitalele COVID au ajuns la capacitate maximă și este necesară suplimentarea acesteia, la spitalele non-Covid. Cazurile ușoare și asimptomaticii vor rămâne la domiciliu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a confirmat astfel planul de extindere a internărilor cazurilor medii și grave în spitalele non-Covid, dar și imposibilitatea de a mai interna cazurile ușoare și persoanele care nu au simptome: ”Asta e etapa de care am mai vorbit si e etapa folosirii parțiale a spitalelor non-COVID. Aici nu vorbim de cazurile ușoare sau asimptomatice, acestea rămân la domiciliu. Vorbim de cazurile care au nevoie de oxigen, de tratament. Pentru ele trebuie sa avem în etapa următoare un număr suplimentar de paturi”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat se așteaptă la o creștere mai îndelungată a numărului de cazuri, mai ales în situația în care populația se opune regulilor, iar autoritățile se dovedesc ezitante în luarea unor decizii: „Estimările sunt că valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi, depinde de noi. Dacă reușim să descreștem, vom ține situația sub control. Dar nu se va ajunge ușor la descreștere. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții. S-ar putea ca lupta să fie mult mai grea și pe o perioadă mai lungă”, a afirmat Raed Arafat.

Oficialul a mai spus că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată cu Covid, ”dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a explicat Arafat.

Șeful DSU a mai spus că România va încerca să mărească capacitatea de testare prin folosirea unor teste rapide. ”Există șanse să aducem teste rapide de antigen pe care să le folosim pentru cazurile simptomatice”, a explicat Arafat care a menționat totodată că a fost deja mărită capacitatea de testare de la trei mii de teste câte se făceau la începutul pandemiei, la 26-27.000 în prezent.

Sursa: biziday.ro

19 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Interesant ca numai in Europa. In Asia, Africa nyema.. Poate nici in SUA sau Continentul American.

  2. hingeru Răspunde

    cat e halatu`?
    Mincinosilor, veti plati in fata Domnului pt tot ce ati facut. Cu aceeasi moneda, veti suferi de boala.

    • HB Răspunde

      Poate ca tu o sa platesti in fata Domnului. De ceTU esti asa de sigur ca esti fara pacate. Si nu mai ameninta imbecilule ca te f…te dracu’.

  3. Un alt rahat Răspunde

    Musulmanul încă din primăvară câte cazuri vor fi in septembrie, octombrie, noiembrie și al dracului le-a nimerit. Dar nu e făcătură, totul e pe bune. Scad cazurile în America,cresc în Europa,ca la un semnal în toate țările,doar coincidență. Singura țară care s-a opus a fost Belarus,acum se vrea un înlăturarea lui Lukașenko, că e dictator. Bine că nu a fost 20 de ani, doar acum a devenit. Inventatorul magicului test PCR a murit chiar înaintea apariției Covid 19, alta coincidenta. Trăim într-o lume plină de coincidențe,nu e nici o conspirație.

    • Arahat Răspunde

      Din iunie am zis ca ne baga inapoi in cusca la toamna. La lucru si acasa! Noaptea dupa 10 nu o sa ai voie singur pe strada…. nici cu familia. Alimentarile o sa funcioneze vreo 3-4 ore pe zii pana o sa ajungem cu bolu la coada in fata primariei. Binenteles niste jandarmi inarmati se vor asigura ca pastram distanta (si gura inchisa)

  4. Rafila PSD Răspunde

    Sper să vă țin in case până in Martie.
    Că atunci vrem noi, să fie alegerile.
    Și vă mai promitem, încă 8 spitale regionale și vreo 3000 de km de autostrăzi.
    Pe lângă toate astea, vă mai promitem că, mărim alocațiile la 1300 de euro și crestem pensiile la 2800-3000 de euro.
    Voi doar fiți pe fază la A3 și rtv.
    Când dăm noi starul, voi o luați la …

    • Curiosul Răspunde

      Singura promisiune din partea statului e că îi va îmbolnăvi pe toți cetățenii din România prin BUGETARII care nu respectă nimic…..omul de rând când are o problemă de rezolvat( la primării, finanțe, poliție, tribunale….rtc), nu respectă regulile de distanțare socială, purtatul măștii (este lege, nu sunt eu adeptul acestei mode… ) și lista poate continua.!

  5. ... Răspunde

    Eu am o singură nedumerire. Câte cocoașe are cămila plandemiei? Că am pierdut deja șirul socotelii.😱🤔😤🤮

    • Curiosul Răspunde

      Răspuns…. multe!

    • HB Răspunde

      Camila “plandemiei” are cinci cocoase, daca-i dromader are patru. Camila are doua pe spate si trei intre picioare: penisul si doua coaie. Dromaderul are o cocoasa si trei intre picioare. Da sa nu crezi ca are doua penisuri si un coi. Are tot asa ca si camila. Numai ca camila(cacafonie intentionata) are o cocoasa in plus. Te-ai lamurit?… hai da-o dracului ca-i de clasa a patra…

      • ... Răspunde

        Vezi să nu te acuze careva de discriminare. Mai sunt și cămile femelă. Acolo nu iese socoteala asta de cocoașă nicicum. 😜😉

    • HB Răspunde

      “Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu prostul întreg în discuţie”. Nicolae Iorga

    • HB Răspunde

      Prostu’ pulii de “hingheru”. Cati caini ai omorat sobolanule? Aia-s mai inteligenti decat tine parameciule.

  6. HB Răspunde

    Vine unul si vrea sa te salveze, iti face resuscitare o jumatate de ora, desi el stie ca nu ai nicio sansa, se prinde de un pai, asa cum faci si tu…Si tu ce faci? Te trezesti din morti, in loc sa-i multumesti, ii dai un cap in gura si te dai Isus Christos, ca deh, ai inviat. Asa ceva numai boschetarii fac. Eu vreau sa cred ca astia care posteaza pe aici sunt ceva mai evoluati decat OMU’ de neanderthal.

    • Un alt rahat Răspunde

      @HB,tu evoluatule,de ce postezi aici? Lasă-ne pe noi prostimea,tu fugi și fă-ți vreo trei vaccinuri antigripale să fii sigur. Noi, ăștia proști vrem să murim,ce te f..e pe tine grija?

  7. HB Răspunde

    Sa nu exageram. Depinde unde mergi. Sunt bugetari care respecta recomandarile cu sfintenie. Exista si tufe de venetia, care nu au auzit niciodata de covid. Astia sunt aia bine informati si inteligenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.