Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. Șofer inconștient, la un pas să spulbere mai mulți pietoni pe trecere, în Satu Mare

Un șofer a fost la un pas să spulbere mai mulți pietoni de pe trecere, în municipiul Satu Mare. Scena a fost surprinsă de un alt participant la trafic.

Totul s-a întâmplat ieri dimineața, în jurul orei 7.30, pe Bulevardul Cloșca din municipiu. Mai multe persoane se aflau în traversarea străzii, moment în care un șofer a trecut în viteză peste trecerea de pietoni.

Imaginile au fost postate pe Facebook de către activiștii de la Drivers SM.

 

12 comentarii

  1. Doru` calatoru` Răspunde

    Aproape saptamanal mi se intampla asemenea lucruri. Chiar si astazi, m-am angajat in traversarea drumului (cu 2 benzi pe sens) pe trecerea de pietoni dupa ce m-am asigurat, in stanga liber, din dreapta veneau doua masini dar prima s-a oprit sa-mi acorde prioritate. Soferul celei de-a doua masini a considerat insa ca timpul dansului este mai pretios si nu va acorda prioritate unui amarat de pieton, drept urmare a depasit masina din fata lui prin partea dreapta, eu aflandu-ma in mijlocul drumului. Saptamana trecuta, la fel. Ma asigur in stanga, liber, din dreapta liber, ma angajez in trecerea drumului (pe trecerea pt. pietoni) dar intre timp, dintr-o curte de blocuri din dreapta mea iese o doamna. Intre trecerea de pietoni si curtea de unde iesea doamna este o distanta de aproximativ 30 de metri. Am auzit ca nu are intentia de a opri, deci m-am oprit eu in mijlocul drumului si m-am uitat la dansa, spre surprinderea mea, dansa avea treaba pe bancheta din spate, isi cauta ceva sau vorbea cu cineva de pe bancheta din spate. A trecut pe langa mine si nici nu m-a observat, cred ca ea nici nu stie ca s-a intamplat acest lucru. Mentionez ca aceste doua intamplari s-au petrecut intre 2 scoli. Oameni buni, soferi si pietoni, haideti sa nu ne omoram unul pe altul sau sa nu ne sinucidem si sa ne asiguram inainte de a traversa strada sau sa incetinim la trecerile pentru pietoni. Sunt sofer de cursa lunga si am umblat prin cateva tari, dar acest miserupism nu l-am prea intalnit decat poate in Italia sau Polonia. Aveti grija de voi!

    • Cetateanul Răspunde

      Lucruri de genu vor fi o banalitate, viata oamenilor a devenit cu mult mai complicata si mai stresanta . Masti, restrictii, falimente, bani putini, boli agravate …
      Tot ce a fost rau sau nu a functionat corect va deveni si mai rau si nici nu va functiona nici pe atata .

  2. Cetateanul Răspunde

    Cine nu se asigura pentru viata lui … cu prioritate sau nu …
    Pe verde ma asigur ca si cum ar fi rosu, iti garanteaza cineva ceva ? Multi vin la cateva secunde dupa ce se face verde, daca nu esti atent te ia in plin ! Sunt soferi care nici nu te observa, se uita la culoarea semaforului, vad verde desi e verde doar pentru dreapta spre exemplu, intra in viteza in intersectie si daca nu ai fost pe faza …

  3. Internaut Răspunde

    E vizibil nevoie de limitatoare de viteza la toate trecerile de pietoni nesemaforizate.
    E scandalos sa vezi ca in fiecare saptamana e un nou anunt cu persoane accidentate pe trecerea de pietoni.

    • Anonim Răspunde

      O camera de filmare omologata pt trecerea de pietoni și un site web unde sa apară inițialele șoferilor care predau permisele .In 7 zile si polițiști pot pleca în vacanta .

  4. hingeru Răspunde

    scrieti numarul de masina.
    La politie cu filmarea

    • Anonim Răspunde

      Filmarea trebuie sa fie făcută de o persoana autorizata cu aparat de filmat autorizat .Se poate merge în instanta cu mai multi martori dar unde găsești martori disponibili sa se prezinte în instanta.

      • John Doe Răspunde

        Aceasta este din pacate cea mai proasta lege, nevoia unui aparat omologat. Din moment ce multe masini folosesc dash-camuri mi se pare absurd ca nu poate fi folosit drept proba in instanta. In acelasi fel ar putea fi folosite si camerele “Big Brother” montate prin oras.

        • Doru` calatoru` Răspunde

          Conform Malin Bot, exista exemple de cazuri in care CEDO a hotarat ca in domeniul contraventional se poate aplica probatoriul din domeniul penal. In domeniul penal se admit probe video sau fotografii. Problema e ca la noi nu se vrea, nu ca nu se poate.

          • John Doe

            Bine-nteles ca nu se vrea, astfel ar fi suprasolicitati cu cereri si salariile lor ar fi macar justificate. Zilnic as putea duce cel putin 2 filmari cu soferi care incalca regulile de circulatie. Daca se mai alatura inca 50-100 ca si mine, iti dai seama ce haos ar fi la politie?

      • Doru` calatoru` Răspunde

        Este foarte ciudat pentru ca avem foarte multe exemple de cazuri in care politia se autosesizeaza dupa o poza/videoclip postat pe Facebook si aplica sanctiuni. Nu stiu insa ce se intampla daca vinovatul/paratul depune contestatie.

  5. pieton Răspunde

    este miserupism total de romania, nu stiu cum se poate schimba mentalitatea oamenilor, umblu mult pe jos si este cand stau 5-10 minute la un colt de strada inainte sa traversez ca nu se stie cine incotro ia ca este cine nu semnalizeaza si este cine semnalizeaza si o ia in directia opusa, zilnic 50% din soferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.