Ultima actualizare: ieri, 14:12
Publicitate

10 semne că ar trebui să faci un test de sarcină

Multe dintre semnele timpurii ale sarcinii pot fi nespecifice și ușor confundate cu alte cauze. Din acest motiv, poate fi dificil să știi când sau dacă trebuie să faci un test de sarcină.
În acest articol, enumerăm 10 semne timpurii care pot indica faptul că o femeie ar trebui să facă teste de sarcină.

1. Menstruație ratată
Cel mai frecvent motiv pentru a face teste de sarcină este o menstruație ratată. Există multe motive pentru menstruațiile ratate, dar dacă o femeie este activă sexual, o mestruație ratată poate semnala sarcina.
Majoritatea testelor de sarcină sunt foarte exacte atunci când sunt făcute după o mestruație ratată, dar uneori este posibil ca nivelurile hormonale să nu fie suficient de ridicate pentru a declanșa un rezultat pozitiv.
Dacă o femeie ratează o mestruație și un test de sarcină este negativ, ar trebui să repete testul după câteva zile. Cu cât mai multe teste de sarcină, cu atât mai sigur este rezultatul.
2. Modificări ale sânilor
Sânii dureroși și umflați sunt un simptom foarte frecvent la începutul sarcinii, dar apar adesea chiar înainte de o menstruație.
Unele femei observă, de asemenea, că sfârcurile lor devin mai mari sau ușor mai întunecate la culoare la începutul sarcinii.
3. Sângerări ușoare
Unele femei se confruntă cu sângerări de implantare, care sunt sângerări ușoare care au loc atunci când embrionul se atașează de peretele uterin.
Sângerarea implantată tinde să fie mai ușoară și mai scurtă decât cea a unei perioade menstruale.
4. Crampe
Crampele sunt frecvente chiar înainte sau în timpul unei perioade menstruale, dar unele femei au crampe și atunci când are loc implantarea.
Dacă apar crampe în jurul sau înainte de o mestruație, dar nu există sângerări sau sângerarea este mult mai ușoară decât de obicei, poate fi o idee bună să faci teste de sarcină.
5. Greață și vărsături
O stare de rău de dimineață sau greața și vărsăturile asociate sarcinii tindsă înceapă între a doua și a 8-a săptămână de sarcină.
Greața nu apare totuși doar dimineața – multe femei simt greață toată ziua sau seara.
Dacă o femeie simte greață fără un motiv aparent, mai ales atunci când există alte semne de sarcină, poate fi o idee bună să faci teste de sarcină.
6. Oboseala
Oboseala este un simptom comun al sarcinii timpurii. Este posibil să nu existe alte cauze probabile, cum ar fi stresul sau lipsa somnului. Poate fi dificil pentru o femeie însărcinată să reziste de-a lungul zilei fără un pui de somn sau posibilitatea de a se odihni.
Oboseala în timpul sarcinii timpurii se datorează de obicei modificărilor hormonului progesteron.
Oboseala se calmează de obicei în timp, iar femeile însărcinate pot constata că au mai multă energie începând cu al doilea trimestru.
7. Aversiuni sau pofte alimentare
Pofte neobișnuite și aversiuni alimentare sunt frecvente în primul trimestru de sarcină, deși persistă uneori pe parcursul întregii sarcini.
Unele femei au poftă de articole nealimentare, cum ar fi gheața. Oricine poftește la lucruri care nu sunt alimente ar trebui să consulte un doctor.
8. Modificări ale obiceiurilor din baie
Simptomele gastrointestinale frecvente la începutul sarcinii includ:
• constipație
• balonare
• gaze
Multe femei se confruntă, de asemenea, cu dorințe frecvente de a urina și observă cantități crescute de urină.
9. Te simți diferit
Unele femei pot simți că sunt însărcinate și ar trebui să facă teste de sarcină pentru confirmare.
Multe femei declară că se simt „diferit” și au conștientizarea faptului că sunt însărcinate înainte de a face testul.
Modificările fiziologice și hormonale din timpul sarcinii pot provoca această „senzație intestinală”.
Orice femeie care crede că este probabil să fie însărcinată ar trebui să facă teste de sarcină pentru confirmare.
10. Contracepția ratată
Femeile ar trebui să ia în considerare efectuarea unor teste de sarcină dacă sunt active sexual și au avut un accident contraceptiv în ultima lună.
În timp ce majoritatea opțiunilor contraceptive sunt eficiente în prevenirea sarcinii, prezervativul rupt sau pilula contraceptivă ratată pot crește riscul de concepție.
Când ar trebui să mergi la un medic
Dacă rezultatul unor teste de sarcină este pozitiv, consultă un medic. Medicul poate confirma rezultatul printr-un test de sânge sau poate programa o ecografie timpurie.
Dacă o femeie este însărcinată, este de asemenea vital să începi îngrijirea prenatală sau să discuți despre alte opțiuni cât mai devreme posibil în timpul sarcinii.
Dacă unei femei îi lipsește o menstruație, dar nu este însărcinată, este de asemenea bine să discuți cu un medic, care te poate ajuta să diagnostichezi orice cauză care stă la baza acesteia.
Testele de sarcină sunt disponibile atât în farmacii și online și sunt cea mai ușoară modalitate de a afla dacă ești însărcinată sau nu. Așadar, oricând ai dubii și prezinți unul din simptomele de mai sus sau chiar mai multe astfel de simptome combinate nu ezita să apelezi la teste de sarcină și să verifici dacă ești însărcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.