Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Autostrada Nordului, promulgată de președinte. Cât vor dura lucrările și când ar trebui să înceapă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului, titrează Digi24.

Proiectul prevede demararea lucrărilor pentru un drum de mare viteză pe traseul Vama Petea, Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în textul legii.

Sursa: Digi24

 

12 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Aaaaaah da. Vin alegerile.. Trebuie promis ceva maaaaaare … Asa de Miculas.. Eu cred ca autostrada aia e gata deja.. In 30 de ani ati avut timp. Nu-i ase?

  2. Hun Răspunde

    Autostrazile astea vor fi gata cand o sa zboare lumea cu drone. Si atunci vor fi probleme, ca la ce calitate se lucreaza =incet, prost, scump, dupa un an vor trebui peticite!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Pentru mine este totusi o dilema 😞
    Pe de o parte se aproba in parlament lege pentru autostrada nordului…Suceava…Dej…Baia Mare…Satu Mare, cu finantare de la bugetul de stat, iar pe de alta parte s-a format o asociere intre judetele Satu Mare si Maramures pentru soseaua rapida cu patru benzi intre Baia Mare si Satu Mare !
    Asta cu siguranta cu cofinantare din bani europeni si din bugetele celor doua judete.
    Nu ca ar fi ceva rau ca intre cele doua orase sa fie doua astfel de cai de circulatie de mare viteza dar nici in Olanda nu cred ca intilnim asa ceva.
    Adica ori una ori alta.
    Unde – pe teren ma refer – sa faci intre cele doua orase, doua astfel de cai rutiete ?!

    • altu fără bmw Răspunde

      Din ce știu eu legea promulgată de Iohannis zice că se leagă Suceava de Baia Mare. Asta a anunțat cu mare tamtam și Orban ieri. Noi nu facem parte din nordul țării după el. Toate TIR-urile care vor veni de acolo după Baia Mare vor lua direcție par avion, mă gândesc.😱 Probabil de aia se face parteneriatul între județe ca drumul să aibă și rost. Dar la tăiat panglici pe tronsonul ăsta oricând este dispus oricare politician să vină în 5 minute!😥😰😤 Minunată țară România asta!

      • Vlad Tepes Răspunde

        Cu tot respectul…m-am uitat inca o data…atit pe harta cit si din text rezulta clar ca e vorba de Suceava Satu Mare chiar pina la frontiera !

        • altu fără bmw Răspunde

          Și? În 2018 tot Iohannis a promulgat legea pentru autostrada Unirii din Moldova. Stadiul realizării? Zero!!! Așa că eu nu am mari speranțe. Termenul de 4 ani este oricum mai mult decât SF pentru noi, din păcate. Nici măcar studiu de prefezabilitate aprobat nu este. Realist proiectul e fezabil cam în 15 ani minimum.

  4. m Răspunde

    Ce frumooooos!Inghitim si minciuna asta!

  5. H&R Răspunde

    Cine-i dealerul la astia? Au marfa buna.

  6. s Răspunde

    Stiti ce placut e sa promulgi legi in fata unei turme de oi ? Toti behaie cuminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.