Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

VIDEO. Protest online! Se cere redeschiderea școlilor și restaurantelor din Satu Mare

Liderul Pro România Satu Mare, Adrian Ștef, cere din nou autorităților să redeschidă școlile, piețele, restaurantele și toate unitățile din domeniul HoReCa din Satu Mare. Într-un material video postat pe pagina sa de Facebook, Adrian Ștef spune că foarte mulți sătmăreni și-au pierdut locurile de muncă: ,,Trebuie să dăm dovadă de unitate, să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, spune Ștef.

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Adrian Ștef:

,,Protestăm online.

După ce au avut de suferit în primăvară, în timpul primei carantine, după ce li s-a permis să-și reia parțial activitatea în timpul verii, acum cea de-a doua carantină închide din nou restaurantele și toate unitățile din domeniul HoReCa, iar pentru multe dintre ele, din păcate, această închidere nu va fi doar temporară.

Asta înseamnă falimente, destine frânte, șomaj. Practic, fără nici un ajutor din partea autorităților care, după ce au avut la dispoziție aproape un an de zile să se pregătească pentru cel de-al doilea val al pandemiei de Covid, despre care știau că va veni, fiind avertizați de toți specialiștii din domeniu, au reușit să încropească doar 32 de paturi rezervate celor grav bolnavi la secțiile de Terapie Intensivă din spitalele Covid din întregul județ Satu Mare.

Adică aproximativ același număr de paturi care existau în primăvară! La o populație de peste 300.000 de oameni!

Nici nu s-au sinchisit măcar să-și respecte angajamentul luat în fața ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la ultima sa vizită la Satu Mare și măcar în ultimele săptămâni să fi făcut eforturi pentru a mări capacitatea spitalelor Covid, în plin val al doilea al pandemiei! De testări gratuite să nici nu mai vorbim!

Ce soluție au găsit, în schimb? Au băgat în carantină capitala județului și au impus măsuri restrictive în toate celelalte localități. Între timp, unii dintre cei care se fac responsabili de această situație candidează la Parlament și își fac poze în curtea Spitalului Județean lângă structura de containere în care-i vor ține pe pacienții de la secția de Neurologie.

Este strigător la cer ce se întâmplă! Cerem imperativ întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și cerem să adopte decizii nu împotriva sătmărenilor, ci pentru sătmăreni!

Cerem să redeschidă toate școlile, piețele și restaurantele!”

11 comentarii

  1. Zeus Răspunde

    Ha-ha-ha! Mare protest, mai Adriane!Mai bine ti-ai lua jucariile si ai pleca definitiv din politica!

    • Alice❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link - taplink.cc/pdastys Răspunde

      15❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – taplink.cc/pdastys

  2. Satmarean Răspunde

    Unde e Cristinuta? Ea nu protesteaza online? Poate impreuna reusiti sa faceti ceva mai mult decat va puteti inchipui. Ar fi un protest mai atractiv..

  3. Dacus Răspunde

    Cercetarile facute de americani pe mai mult de 50mii decazuri arata ca restaurantele au cel mai mare pericol de infectare.
    Vecinul meu l-a incasat la o terasa, aer liber.

  4. Gastroking Răspunde

    Voi astia cu restaurantele mai bine ati face ceva cursuri, pana e pandemie: cum se tine curatenie, igiena la bucatarie, cum trebuie sa se comporte chelnerii, cum se prepara mancaruri gustoase, nu de alea ce sunt in toate licurile la fel. Multa lume merge la restaurant pt ca nevasta nu are timp, nu stie sa gateasca. La un restaurant din centru, unul care umbla des a recunoscut si reclamat ca din meniul cu o zi inainte, neconsumat , a doua zi au facut ciorba.
    Si eu am prins mancare care mirosea a stricat, l-am si lasat acolo, odata a fost destul, nu ma duc niciodata acolo.

    • Fasz Răspunde

      Femeile căsătorite știu să gătească dar nu mai vor! Telenovele și alte prostii, vine bărbatul de la muncă prin cârciumă, trage un clei și se mulțumește cu Meniul zilei. Mai bea ceva și adoarme. Dimineața pleacă la muncă, apar tot felul de instalatori în casă, toată lumea e mulțumită.

  5. y Răspunde

    Ești idiot, ai pierdut pe mână ta cum se zice. N-ai cum să deschizi școlile atata timp cat copiii sunt considerați cei mai mari purtători și răspânditori ai virusului. Nu ai înțeles nimic.

  6. sm_noname Răspunde

    Interesant este ca doar solicitare exista din partea domnului Les, dar solutii si mod de organizare deja n-am citit/auzit.

  7. Gheorghe Răspunde

    Probabil ca si Les so saturat se atatea injuraturi ca este psd-ist,poate ca se gandeste ca daca vine langa astia doi,pertic si stef,no sa fie atat de injurat,ca o sa mai ia astia doi din injuraturile pe care le lua el(les)….omu are si el socotelile lui….psd-ul s-ar putea sa-l evacueze(era sa spun ejaculeze dar n-am zis).Nu mai prinde ciolanu si ar fi indicat sa-si caute un culcus langa pisicutu&tradiceanu…..Les este de mult expirat ,depasit de situatie,oricum nu a fost niciodata un politician …el era baiatul de aruncat inainte sa primeasca flegmele destinate pdsd-ului.
    Mai da astia chiar nu vad cat sunt de penibili…cersetori de voturi.Fac orice,absolut orice ca sa prinda ciolanul….credeti ca-s prosti????Nicidecum…stiu ei ce stiu,adica lasa zice cine ce-o vrea,eu(el)sa ajunga la ciolan….scopul scuza mijloacele.

  8. Mae Răspunde

    Surse înainte de reportaj a băut 3 palincii ):):): ce om o sa ți-o iei freză încă o data uraaa uraaaa uraaaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.