Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Coronavirus | Județul Satu Mare, în scenariul roșu! 140 de cazuri în 24 de ore

Întreg județul Satu Mare a intrat în scenariul roșu, după ce, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 140 de cazuri noi de coronavirus. La nivel național, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 3.000 de noi îmbolnăviri.

Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 206.793 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Până astăzi, 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 08.11.2020 (10:00) – 09.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (72 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț,  Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani. 127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.488.090 de teste. Dintre acestea, 11.445 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.159 la cerere.

 

 

16 comentarii

  1. Billgeitz Răspunde

    Bai oameni buni ce se intampla aici este de domeniul paranormalului , luni la rand nu sau facut teste duminica si nu sau raportat lunea nimic si azi tac pac 140 de cazuri noi .

    • Doctor Răspunde

      Asa se face din pix o zona rosie .

    • Altu Răspunde

      Stați calm, mâine se raportează 0. Acum lucrează duminică și au liber luni. De 2 săptămâni fac așa. Înainte le sărea lumea în cap că nu lucrează duminica,acum lucrează și au liber luni.

  2. ... Răspunde

    Măi oameni buni! Eu tot răcesc gura degeaba. Am luat măsura cu masca când aveam incidența de 1 la mie în județ. De atunci incidența tot crește, nici din greșeală nu scade. Am ajuns deja la 3 la mie azi. Tot zic că dacă luăm măsuri și nu au efect atunci măsura nu e bună. Ce e așa de greu de priceput? Sau intenția e să punem lacăt pe țară?

    • asistenta Răspunde

      Masura e buna numai ca nu se respecta ,masca se poarta / manipuleaza /foloseste incorect de majoritatea oamenilor ,
      Si odata in crestere ,tendinta este de marire a gradului de infectare ,virusul apare in tot mai multe locuri.Vezi toaleta de la locul de munca ,degeaba te speli pe mana ,la iesire pui mana tot pe clanta prinsa de toata lumea ,iar inauntru crezi ca esti singuri si dai la barbie masca , dar e plin de respiratia/tusea altora .
      La intalnirile cu rude ,prieteni ,vecini ,colegi ,multi nu poarta masca deloc .Conform cunostintelor actuale peste 33% din infectari se fac asa.
      Iar degeaba majoritatea familiei incearca sa respecte recomandarile ,daca un adolescent ,in timpul liber are tot felul de intalniri cu prieteni ,gasca etc ,si duce acasa virusul…
      La TV se arata CLAR cum se poarta si manipuleaza masca , nu sifonat in buzunar ,geanta si folosit de multe ori ,odata folosit chiar si 10 minute ,exteriorul poate fi compromis ,e chestie de putin timp si cateva miscari sa ajunga in gura,nas ,ochi…

      • carcotas Răspunde

        👍 Mersi pt. precizari, foarte binevenite.

      • altu Răspunde

        @asistenta,respectatul acesta e de domeniul SF,nici cadrele medicale nu pot respecta. Iar dacă ne uităm în istorie, fiecare pandemie a trecut după ce un anumit Nr de oameni s-au infectat. Să închidă iar oamenii în casă ar fi crimă, gândiți- vă cu ce sistem imunitar ar ieși din iarna,praf. La primăvară chiar vom vedea morți pe stradă. La privat e dezastru, oamenii vor fi în pragul disperării, fără bani de mâncare și întreținere. Crezi că îi va mai interesa de virus .

        • Asistenta Răspunde

          In trecut pandemiile au luat sfarsit prost, la ciuma mortalitatea a fost de 80 %, a scapat cine a locuit izolat si nu a luat boala sau cei cu sanatate si constitutie genetica deosebita.
          Covidul face anticorpi dar numarul lor scade rapid, testele arata in jur de 3 luni, apoi totul incepe iarasi, gen gripa anuala.
          In anul 1338 deja se purta palton spalabil, masca cu filtru vegetal, ochelari de protectie. Si se incerca pastrarea distantei, ajutat chiat de un batz.
          Cauta pe net poza :
          Der Doktor Schnabel von Rom

          • ...

            Asta numai dovedește că de la data respectivă nu prea am evoluat.

        • covid 19 Răspunde

          Fiecare pandemie a trecut după ce s-au infectat un nr. de oameni şi jumătate din aceştia au murit. Am depăşit acel moment istoric. Nici în timpul stării de urgenţă nu era interzis să ieşi, dar controlat. Nici în închisorile comuniste nu s-a distrus sistemul imunitar. Cum s-ar putea distruge stând în casă şi ieşind afara în fiecare zi? Ce întrebare stupidă la sfârşit… O asistentă medicală intră cu o intervenţie de bun simţ şi tu o ţii de-a lela cu privaţiunile şi scenariile apocaliptice care te obsedează patologic.
          Dacă se va revolta lumea fa fi pt. că mulţi bolnavi vor muri cu zile acasă pt că ATI nu-i va primi.

          • altu

            @covid 19, te-ai tratat cu pălincă,eu vorbesc de scenarii apocaliptice sau tu. Tu vezi numai morți peste tot. Iese lumea afară,da,cum să nu ,la ce panica bagă sunt care nu ies cu săptămânile. Am făcut plimbare pe dig până la Vetiș cu bicicleta și acolo mai era câte un rătăcit ca mine ,cu mască bineînțeles, cu toate că nu era nimeni în jurul lui pe o rază de 1km. Și apoi eu sunt ăla nebun.

  3. tabu Răspunde

    Ca pe timpul lui Ceausescu.
    Am avut duminica luni.

  4. X Răspunde

    Lăsați vrajala , cât mai vreți sa ne mințiți

  5. ... Răspunde

    Deci ce făceam eu dacă eram prim-lucovid? Să vă dau un exemplu. În momentul în care cineva este suspect de covid nu îl obligam să vină la laborator pentru testare. Pentru că așa se plimbă cel potențial pozitiv prin județ, intră în contact cu restul și poate infecta pe alții. Trebuia organizată prelevarea probelor la domiciliu și până la rezultat nu ieși din casă. Punct. Se poate doar trebuie vrut. La început când aveam puține cazuri se putea organiza. Dar noi am adunat pe toți și i-am internat buluc-grămadă și pe cei asimptomatici. Acum nici pentru bolnavi-bolnavi nu prea sunt locuri prin spitale. Vă spun eu, așa va ține până-n mai la anul pe puțin. O să apucăm să mâncăm iar scoarță ca în timp de război. Avem un deficit făcut anul ăsta cât tot deficitul țării pe 20 de ani după Revoluție luate la un loc. Vă dați seama că împrumuturile pentru plata nemuncii vor trebuie achitate. Dacă nu se schimbă tendința cineva va regrera că nu a organizat alegerile mai repede. Oamenii sunt supărați și obosiți. Stresați peste măsură. Așa apar partidele extremiste.

    • Gyuri Răspunde

      Dacă eram eu prim… așa,
      Amanetam țara pe 30 de ani, unui stat mai dezvoltat din punct de vedere educațional.

  6. Osan Răspunde

    … UE 140 de cazuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.