Ultima actualizare: azi, 21:45

Locale

COVID-19. Măsuri de urgență în spitalele din județ. Numărul îmbolnăvirilor continuă să crească

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne a fost evaluată situația epidemiologică la nivelul județului Satu Mare. Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în trend ascendent, fiind confirmate în medie 100 de îmbolnăviri pe zi, astfel că numărul localităților unde rata incidenței a depășit 3 la mia de locuitori a ajuns la 18.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a Spitalului Municipal Carei sunt operaționale în acest moment 32 de paturi ATI și s-a luat măsura de extindere a numărului de paturi de acest tip la spitalele din Negrești Oaș și secția Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Din 4 noiembrie, odată cu instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul Ungariei pentru a preveni efectele pandemiei de COVID-19 și a proteja sănătatea și viața cetățenilor, a fost restricționată circulația cetățenilor străini în intervalul orar 00,00 și 05,00, cu excepţia tranzitului prin Ungaria și a altor situaţii strict reglementate.

Pregătirile pentru Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020 sunt în grafic, iar Instituția Prefectului se lua toate măsurile pentru organizarea în condiții de siguranță a alegerilor parlamentare pentru ca fiecare cetățean să poată să își exprime votul în condiții de maximă siguranță, având experiența organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

CITEȘTE ȘI:  

2 comentarii

  1. presa Răspunde

    Primul semn că starea de sănătate a pacienților COVID 19 se degradează este atunci când nu mai pot să respire. Acela este momentul în care au nevoie de oxigen suplimentar sau chiar de terapie intensivă. Doar că, în România, nu toate spitalele au paturi cu oxigen lângă ele.

    Unul dintre pacienți povestește că a trecut prin trei unități sanitare până când medicii i-au găsit un loc într-un spital din Argeș.

  2. Timisoara Răspunde

    6 bolnavi covid au murit pt ca nu mai sunt locuri terapie intensiva, necesitau intubare si ventilare mecanica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.