Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Coronavirus Satu Mare: 72 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 72 de cazuri noi de coronavirus. La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 5.300 de îmbolnăviri.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 36 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani. 95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.489. Dintre acestea, 910 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.264.304  teste. Dintre acestea, 21.423 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 133 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 1 noiembrie.

23 comentarii

  1. covid 19 Răspunde

    Mă uit pe ratele judeţelor şi văd ce bine stă jud. Argeş după ce la un moment dat era în frunte. Asta datorită măsurilor luate de autorităţi în special purtarea măştii în spaţiul public.

    • ... Răspunde

      Vezi dacă aflu de undeva câte teste se fac. S-au prins și alții de licența a la Satu Mare. În sud sunt județe întregi cu doar 8-10 teste făcute în 24 h! Așa bineînțeles sunt curați ca lacrima.
      În Slovacia toată lumea se testează obligatoriu. Cine nu se testează intră la carantină 14 zile! Într-o zi au găsit atâția pozitivi cât în toată pandemia de până acum! Dar măcar izolează focarele existente. Asta trebuie făcut nu poartă mască și alte tâmpenii. 99% din cei cu mască poartă aceeași mască de zile sau săptămâni. Deci cam degeaba.

      • covid 19 Răspunde

        S-au prins zici? Până acum era vorba că umflă cifrele să primească medicii bani.

        • ... Răspunde

          Tot nu înțelegi. Dar nici nu mă mir. Nu știu când vei fi pus în fața faptului împlinit îți vei da seama sau și atunci va fi la fel. La mine să nu te plângi atunci.

          • covid 19

            Ba la tine o să vin! Tu eşti cel iniţiat. Tu să-mi spui ce -i ăla ,,faptul împlinit”. Vorbeşti în tâlcuri şi apropouri pe care doar tu le înţelegi. Eşti incoerent şi ilogic în toate comentariile tale.

      • Cetateanul Răspunde

        Infectia nu poate sa fie oprita si nu va fi orprita, nici virusul gripal nu poate sa fie oprit, ar fi o nebunie sa distrugi economia si societatea pentru a salva oamenii care mor din cauza gripei, acum pentru COVID-19 guvernele fac o exceptie .

  2. Freeman Răspunde

    Oamenii nu vor sa respecte masuri simple, apoi tot ei vor face gura cand se face carantinarea totala….
    Ieri vis a vis de mine era chef cu peste 15 persoane, tineri de 18 ani, a-i doare-n cot de virus, nu se gandesc ca pot duce acasa la parinti…..

  3. Suedezu Răspunde

    Un medic din Suedia a transmis pe pagina de facebook o scrisoare deschisă pentru Dan Bittman, Mircea Dinescu și alți ”experți”.

    Laura Ghibu este doctor de origine română. Trăiește în Suedia de mulți ani și este indignată că unii oameni din România se opun măsurilor de restricție.

    Aceasta a precizat că strategia suedeză nu se poate aplica ” copy-paste în alte țări”. ”Viața în Suedia nu este normală”.
    Viața în Suedia NU ESTE NORMALĂ! Este diferită de cum e în alte țări datorită psihologiei poporului suedez care e natural individualist și respectă recomandările.(…) Circa 52% dintre suedezi locuiesc singuri! Bunicii nu locuiesc împreuna cu nepoții și, în general, nu se îngrijesc de ei,”
    Ieri, un medic suedez nu a vrut să urce in lift cu mine, chiar dacă respectam regula de stat spate la spate. Mi-a spus ca după ce a văzut în repartul de terapie intensivă nu vrea să ia nici un risc!
    Oamenii, în general, nu se mai întâlnesc social, păstrează distanța, lucrează de acasă, nu se mai fac conferințe, petreceri sau spectacole cu mai mult de 50 de spectatori, se evită transportul in comun și călătoriile neesențiale. Aceste măsuri stricte de izolare au fost recomandate săptămâna trecută pentru 6,5 dintre cele 10 milioane de locuitori.
    Vouă vi se pare o “viață normală”? Mie nu. Dar nu mă lamentez, mă conformez fiindcă eu vreau să fiu o parte din soluție nu o cauză a problemei.
    Asta fac 80% dintre suedezi. De aceea nu avem lockdown, fiindca noi ne autoizolam singuri și facem ce ni se spune, cu toate pro- si contra acestui mod de trai și de a reacționa,”

    • Cetateanul Răspunde

      Si aici exista destui oamenii paranoici, nu doar in Suedia . Sa inteleg ca nu se mai socializeaza, sa fim seriosi !

      • Suedezu Răspunde

        Asta zice si doctorita romanii nici nu pot intelege ,dara sa se comporte ca suedezii ,cei ce socializeaza sunt imigrantii , sunt si cei mai infectati.

  4. ... Răspunde

    @covid 19. Iar tu doar repeți întruna că vom muriiii și vineee virusuuuu. Altceva nu ai de făcut?
    Gândește-te, amintește-ți cu drag ce făceai înainte de …
    La mine poți veni. Am trecut deja peste covid. Nu e chiar așa dar nici plăcut nu a fost.

    • Lucky Răspunde

      Tu ai fost norocos ,probabil esti tanar , dar nu toata lumea este asa , virusul este imprevizibil ,si noile mutatii au facut ca vindecarea sa fie tot mai grea si lasa tot mai multe sechele .
      A murit Timea, profesoara de 25 de ani din Baia Mare infectată cu coronavirus și care nu suferea de nicio altă boală
      Daraban Timea Enikö, o profesoară de 25 de ani din Baia Mare, a murit la spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Săptămâna trecută zeci de maramureșeni s-au mobilizat și au donat sânge pentru ca tinerei să i se poată face tratamentul cu plasmă, însă eforturile au fost în zadar.
      Un cunoscut medic din Iași spune că boala provocată de virusul SARS CoV-2 ar putea fi cronică precum HIV sau Hepatita B. Specialistul mai spune că în ultima perioadă simptomele Covid 19 se modifică și îi pun în dificultate pe medici.Al doilea val al pandemiei ar putea provoca mult mai multe decese decât primul. Avertismentul vine atât de la experți, cât și de la politicieni, pe baza evoluției altei pandemii cu efecte devastatoare, gripa spaniolă din 1918, care a făcut peste 20 de milioane de victime.

      Și acum 100 de ani, al doilea val, din toamnă-iarnă, a provocat mult mai multe decese decât primul val, din primăvară. Explicațiile sunt mai multe – virusul a avut timp să evolueze, prin mutații, apoi în sezonul rece mucoasa nazală e mai uscată, deci mai vulnerabilă la infecții și, la fel ca acum, mulți oameni nu au respectat indicațiile privind purtarea măștii, astfel că virusul s-a propagat mult mai ușor.

      Când a anunțat revenirea Franței la carantină, președintele Emmanuel Macron a avut același avertisment: valul doi va fi mult mai dur decât primul.

    • ... Răspunde

      Măi eu tot vă zic să vă postați părerea voastră. Văd că e foarte greu. În schimb copiați articole. Sunteți de toată jena. Nu zic că nu o fi așa dar eu nu am aflat de la mulți comentatori părerea lor proprie. Nea Ceașcă poate fi fericit. A reușit proiectul lui cu omul de tip nou. Ăla care nu gândește. Ce se întâmplă acum este omul-de-tip-nou 2.0. Repet, nu sunt negaționist, eu însumi am trecut prin covid , dar scrieți aici fraților părerea voastră!!!

      • DAMPETRESCU Răspunde

        V-ați făcut testul de anticorpi sau e bănuiala de mai demult cum că ați fi avut COVID-19?

        • ... Răspunde

          Ce te f..te grija mea? Stai liniștit că nu e bănuială. Tu ai grijă de sănătatea ta ca să nu ajungi pe mâna “acestor eroi în halate albe” că atunci e jale. Noi nu prea avem medici în oraș. Cei mai mulți sunt absolvenți de medicină cu drept de a prescrie medicamente. Din păcate.

          • DAMPETRESCU

            Chiar nu mă interesează de persoana dvs. Dar faceți niște afirmații, care în lipsa testului pentru anticorpi sunt cel puțin chestionabile. Sau poate știți dumneavoastră mai bine, nu mă bag… Sănătate!

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @…. Daca nu am fi de acord cu ce scrie in articol nu am posta. Deci e si parerea mea. Asta pt unii care nu inteleg in ce lume traim si sustin contrariul sau dă exemple in necunostiinta de cauza.

    • ... Răspunde

      OK, dar să-mi spui când am copiat integral vreun articol al altuia. Chiar nu ești în stare să-ți dezvolți o idee fără susținere din afară?

  6. Satmarean 1 Răspunde

    @…. Nu te- a acuzat nimeni de asa ceva.
    Ba da.Sunt in stare.Asta am afirmat tot timpul, numai ca acum am gasit si acest articol care imi sustine punctul de vedere. Acest link l- am postat si la un alt articol ieri. Nu am copiat pe nimeni acum.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    👍

  8. ... Răspunde

    Măi @DAMPETRESCU! Tu să ai grijă de tine. Eu când afirm ceva are fundament. Nu arunc vorbe aiurea de dragul sportului cum fac mulți pe aici. Dacă spun că e sigur ce am spus trage tu concluzia. Oare de ce sunt sigur? Ce crezi? Dacă scrie negru pe alb nu îți ajunge? Trebuie să mă duc și la Arafat pentru zapiscă specială?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.