Ultima actualizare: ieri, 22:28
Locale

COVID-19. Șapte școli din județul Satu Mare, în scenariul roșu! Cursurile, mutate în online

COVID-19. Șapte școli din județul Satu Mare, în scenariul roșu! În săptămâna 2 noiembrie – 6 noiembrie 2020, conform aprobării emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în județul Satu Mare s-a înregistrat următoarea situație privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar:
– 140 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
– 122 unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune  participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase degimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
– 7 unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online:
1. Liceul German „Johann Ettinger”
2. Școala Gimnazială „Lucian Blaga”
3. Liceul Teoretic Ortodox „Nicolae Steinhardt”
4. Colegiul Național „Kolcsey Ferenc”
5. Colegiul Național „Doamna Stanca”
6. Liceul Teoretic Romano-Catolic „Ham Janos”
7. Liceul cu Program Sportiv
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr.5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

4 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    la scolile astea vor fi sectii de votare in 6 dec ?..

  2. Informat Răspunde

    Portal SM te rog modifica anuntul, nu transmite informatii eronate. Nu e vb de Colegiul Doamna Stanca, ci de Colegiul Eminescu.

  3. Oșan Răspunde

    Nici ei nu știu ce sa mai minta ha ha ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.