Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Continuă controalele anti-Covid. Sute de sătmăreni, amendați pentru că nu au purtat mască

Polițiștii sătmăreni împreună cu celelalte forțe de ordine, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020. Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile și terasele dar și mijloacele de transport.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, 13 – 15 noiembrie, au fost verificate de către forțele de ordine, aproximativ 144 de societăți comerciale, 441 de locații de interes, 250 mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 6.900 de persoane. Ocazie cu care polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au aplicat 462 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 79.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 398 au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție iar 64 s-au aplicat pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00. Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid 19.

Forțele de ordine, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale în vigoare. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare, pe raza județului Satu Mare.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

9 comentarii

  1. ... Răspunde

    În ziua de azi poți să dai în cap ziua în amiaza mare la om important e să ai mască.😪😤😱

  2. EU Răspunde

    Lasă tu vrăjelile, este chiar asa de greu sa te conformezi??

  3. Alice Răspunde

    ❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – togetherforever.website

  4. Geaba Răspunde

    Degeaba, ca oamenii nu poarta masca cand se intalnesc acasa, in vecini, cu prietenii, cu rudele, cu colegii de munca. Atunci se transmite, omul are incredere, cu toaye ca si vecina a incsat-o de la fiica venita in vizita…..
    Politia face ce li se ordona, autoritatile mai bine ar face informare : am vazut cum toti oamenii deschid usa la blos ca inainte de pandemie, cum iau cosul de la supermarket, care nu a fost dezinfectat, cu mana goala, apoi umbla prin geanta, cu portofelul, cu telefonul. Oamenii nu se gandesc, fac totul ca inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.