Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Kereskényi Gábor critică închiderea restaurantelor: ,,Afacerile vor fi grav afectate”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, critică închiderea restaurantelor. Pentru a găsi o soluție, edilul-șef s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții HoReCa din Satu Mare.

,,M-am întâlnit vineri cu reprezentanți ai HORECA din municipiul Satu Mare, în încercarea de a găsi o soluție pentru ca sectorul să poată funcționa măcar la un nivel de subzistență. Sute de persoane riscă să rămână fără locuri de muncă, iar afacerile vor fi grav afectate”, a declarat Kereskényi.

Primarul spune că ,,guvernanții sunt obligați să își asume o decizie”.

,,Personal, consider că restaurantele ar trebui închise doar în perioada de lockdown pe model european și nicidecum în afara acestor perioade. Guvernanții sunt obligați să își asume o decizie: fie găsesc o variantă ca restaurantele și cafenelele să funcționeze, fie dispun închiderea acestora, dar adoptă măsuri privind protecția socială a angajaților”, a mai spus edilul-șef.

La întâlnirea cu reprezentanții HoReCa a participat și prefectul județului Satu Mare, Radu Bud.

11 comentarii

  1. Fasz Răspunde

    Restaurantele au fost întotdeauna surse de infecție, de toxiinfecție .

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Bun, dar ce facel cu angajatii din Horeca, ce facel cu angajatii furnizorilor care livreaza materia prima, painea, carnea, legumele etc.? La ei prin inchderea restaurantelor scade semnificativ rulajul, iar astfel vor fi si ei nevoiti sa concedieze o parte dintre angajati.

    • Privat Răspunde

      Sunt fraieri cei din privat. Ar trebui să închidă tot,dar tot, inclusiv magazine alimentare . Să dea oamenii afară, să îi angajeze statul pe salarii barosane cum sunt actualii bugetari. Să fie toți bugetari,de ce proștii din privat să fie calul de bătaie tot timpul în timp ce pe bugeti îi doare la banană de criză. Închis totul și să se descurce marele guvern cu șleahta lor de bugetari.

      • meniul zilei Răspunde

        Da. Asta spuneam și eu. E ușor să debitezi ordine aiurea când știi că cei care lucrează și fac ca lucrurile să meargă vor face dracu-n patru ca totuși să fie bine.

  2. satmarean Răspunde

    pai daca a facut scoala in carciuma, cu cine sa tina. nu merita semnul intrebarii.

  3. anonim Răspunde

    Nu are unde sa beie domnu Meeereeskenyi.
    Sau nu poate sa deschide pensiunea la Vile Satu Mare.

  4. meniul zilei Răspunde

    Eu în locul firmelor din domeniu aș închide afacerea și aș trimite cu părere de rău pe toți în șomaj. Măcar să ua îndemnizația de șomaj. Înnebunești cu regulile astea aiurea și fără rost schimbate peste noapte. Și da, aș plăti exact ZERO taxe și impozite către statul ăsta minunat care de 8 luni de zile își bate joc de soartă. De unde bani? Recomand paralel cu asta ca orice comandă de meniu care vine dinspre decidenți să fie neonorată. Poate cu foamea în stomac vor gândi altfel. Dacă tot ne batem joc unii de alții măcar să fie ca lumea!
    Semnat coronavirus

  5. Observator Răspunde

    Nu te necaji , dom ” primar , poti sa-ti iei de baut de la marketurile care te-au ….sponsorizat pentru autorizatii. Da , ai dreptate , acolo te vede prea multa lume și nu mai poți părea omul ……integru , corect si onest , din campaniile electorale . Ei , acu rabdă puțin si tu , vreo cateva luni de zile …….

  6. MM Stoica Răspunde

    Bravo domnule primar! Trebuie sa ajutati acest sector!

  7. Alice Răspunde

    14❤Fete pentru sex în orașul tău ❤ Link – togetherforever.website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.