Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Vagon personalizat ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”, în gara din Satu Mare

Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”, inițiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia de Poliţie Transporturi în parteneriat cu Mercury360, are ca principal scop informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente.

Grupul țintă îl reprezintă călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populația generală din zonele adiacente gărilor/depourilor.

Promovarea conceptului campaniei s-a realizat, până în prezent, cu aportul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității  și ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Satu Mare prin:

– distribuirea în mediul online a unor materiale video sugestive, care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra a trei machete ale unor imagini reprezentative pentru rețelele de socializare, respectiv trei iconițe tip smiley face;

– expunerea, în zone cu vizibilitate sporită, a afişelor campaniei în stațiile CFR Călători din județul Satu Mare;

– întâlniri cu călătorii/tinerii navetiști care utilizează transportul pe cale ferată, în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii cazurilor de accidentare în sfera transporturilor feroviare.

Un element de noutate în promovarea mesajelor campaniei îl constituie faptul că, Compania CFR Călători a pus la dispoziție un vagon de persoane care a fost personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj), acesta fiind atașat trenului care circula pe ruta București – Cluj Napoca – Alba Iulia – Arad.

Astfel că astăzi, 10 noiembrie, în gara din Satu Mare a poposit vagonul inscripționat cu mesajul ,, Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”, mesaj ce se dorește a fi promovat și pe această cale, aducând în prim plan informaţii destinate prevenirii cazurilor de accidentare în sfera transporturilor feroviare, precum și riscurile determinate de nerespectarea/încălcarea unor reguli și norme de conduită ce trebuie respectate în vagoanele de călători, în incinta stațiilor CF, triaje și zone adiacente.

Un lucru cert este faptul că foarte mulți minori au escaladat plafoanele vagoanelor de marfă sau călători, din motive teribiliste ori pentru a se fotografia în diverse ipostaze în vederea încărcării acestor fotografii sau filmulețe pe rețelele de socializare. Prin ignorarea sau necunoașterea riscurilor la care s-au expus,  mulți dintre aceștia au devenit victime ale diferitelor accidente sau chiar au ajuns să își piardă viața.

Concluzia care se poate desprinde este că, lăsând la o parte dorința de a fi în centrul atenției, de a capta atenția celorlalți apelând la diferite mijloace care îți pot pune viața în pericol, lăsând la o parte  teribilismul și dorința de a strânge cât mai multe like-uri pe rețelele de socializare, respectarea normelor și regulilor de conduită din sfera transportului pe calea ferată este principala măsură de siguranță.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

7 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Sa le zica cineva la militzienii astia ca la noi in sm nu-s inca legate case la curent, darminte Cfr-u. Sa se traga in poza in zonele civilizate a tarii, nu aici.

    • Electricus Răspunde

      Da omu /copilul urca la SatuMare si coboara mai incolo si apuca cheful de selfie pe tren. Lumea nu a fost atenta la lectiile de fizica, sau mai nou nu se explica lucrurile simple si importante cum ca tensiunea cu cat e mai mare poate sa “sara” si sa curenteze pe distante tot mai mari, ca un fulger mai mic. La tren sunt 27 000 Volti, te curenteaza si fara sa atingi. Asta trebuie explicat tineretului ca altfel cred ca sunt in siguranta daca urca pe vagon…

  2. Kempes Răspunde

    Poate fi util pentru copiii tai dacă vor ajunge in zone mai civilizate !!daca nu ai vulpeo sa nici nu faci!!!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Io ziceam doar ca, dupa ce gata cu asta, pot merge la polu sud, sa-i constientizeze pe eschimosi de pericolu insolatiei.

      • ... Răspunde

        Eschimoșii trăiesc la Polul Nord. Dar pentru tine asta e doar chestie măruntă. De niște zeci de mii de km, un mărunțiș adică.😱😤

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Incercam sa fiu cat mai ironic posibil, si se pare ca mi-a iesit. Un fel de a spune ca, puteau f bine sa-i sensibilizeze pe aia cativa cercetatori de la polu sud, ca tot atata preveneau. Si revenind la realitate, poate face militzia o campanie de constientizare cu privire la tiglele/plafonu salii de asteptare ce pica in capu calatorilor. Asta ar fi cu adevarat utila/potrivita sm-ului.

      • Johnny Răspunde

        La “eschimoșii de la polu sud”⁉️
        Și ce fițe ai , mai băiete 🤦
        Cu scrisul corect , dezastru !
        Cu geografia , încă un dezastru!
        Cu ifosele alt dezastru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.