Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Tot ce trebuie să știi despre peeling

Nu este un secret pentru nimeni că pielea poate obține un aspect frumos și sănătos dacă avem grijă de ea – inclusiv dacă îi asigurăm o curățare corectă. Astfel, pentru a avea epiderma netedă și moale, specialiștii au conceput peelingul facial, care este un produs inovator ce elimină celulele moarte și previne îmbătrânirea pielii.

De cele mai multe ori, acest produs cosmetic este folosit pentru a îmbunătăți culoarea și textura pielii, astfel încât aceasta devine mai hidratată și elastică, iar ridurile sunt netezite. Pe lângă efectul de întinerire, peelingul este utilizat în scopuri medicinale pentru combaterea acneei, hiperkeratozei, hiperpigmentării etc. În funcție de nevoi și probleme estetice, se folosesc diferite tipuri de peelinguri.

Tipuri de peeling

  • Peeling gommage – elimină în mod delicat, dar eficient celulele moarte, fără a irita sau a provoca disconfort pielii, fiind potrivit în special pentru pielea uscată. De asemenea, acest tip de peeling stimulează circulația sângelui, oferă elasticitate și fermitate epidermei.
  • Peeling scrub – conține granule speciale care asigură o curățare eficientă a tenului. Sarcina sa principală este curățarea porilor și eliminarea celulelor moarte, impurităților, punctelor negre și excesului de sebum.
  • Peeling cu acizi AHA – acizii alfa hidroxilați sunt derivați în principal din zaharurile fructelor și au proprietatea de a pătrunde adânc în straturile epidermei. Peelingul pe bază de acizi AHA îmbunătățește aspectul pielii, estompează imperfecțiunile, reduce ridurile și redă strălucirea naturală a tenului.

Alegerea peelingului în funcție de ten

Tenul uscat

Pentru tenul uscat este necesar să alegem un peeling pe bază de acizi lactici sau glicolici, adică acizi alfa hidroxizi, deoarece îndepărtează în mod delicat celulele moarte și, totodată petele pigmentare. Iar dacă pielea este sensibilă atunci un peeling cu particule fine va fi alegerea perfectă, deoarece nu va provoca iritații, înroșire sau alte reacții adverse.

Tenul gras

Pentru tenul gras putem alege un peeling pe bază de acizi beta hidroxizi, care provin din acidul salicilic, deoarece pătrund adânc în pori, eliminând impuritățile și bacteriile, precum și excesul de sebum. De asemenea, peelingul va normaliza activitatea glandelor sebacee și va preveni apariția noilor erupții cutanate.

Când se aplică peelingul

Produsul se aplică seara și nu dimineața, deoarece ingredientele conținute în compoziția acestuia fac pielea mai sensibilă la razele ultraviolete și la alți factori de mediu. Acesta se folosește de 1-2 ori pe săptămână în cazul pielii grase și o dată pe săptămână în cazul epidermei uscate, înainte de a aplica serul și crema. De asemenea, trebuie de evitat peelingul cu acid de fructe pe timp de vară. În plus, cea mai eficientă exfoliere a epidermei va fi după un duș sau o baie, deoarece sub influența apei calde, porii se vor deschide, astfel încât peelingul va elimina în totalitate particulele moarte și impuritățile.

Mai întâi de toate, este necesar să îndepărtăm machiajul, apoi cu un tampon de bumbac să aplicăm tonerul pe față pentru a înmuia epiderma după procedura de curățare. Apoi, putem începe procedura de peeling, efectuând-o în conformitate cu instrucțiunile produsului ales. Este foarte important ca după utilizarea peelingului să hidratăm epiderma.

Un peeling facial ales și folosit corect va îmbunătăți în mod semnificativ starea și aspectul tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.