Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTOGALERIE. Iluminatul festiv din Satu Mare se anunță a fi spectaculos în 2020

Iluminatul festiv din municipiul Satu Mare se anunță a fi spectaculos în anul 2020. Instalațiile au fost montate în urmă cu câteva zile, iar astăzi au fost aduse ornamente specifice Crăciunului în Parcul Central.

Brazi stălucitori, un urs uriaș și diverse alte ornamente ce nu au mai fost până acum în oraș sunt montate în centrul orașului, semn că autoritățile vor să creeze și în acest an o atmosferă deosebită de sărbătoare. Totodată, în cursul zilei de astăzi a fost împodobit și bradul din fața hotelului Dacia.

Pornirea iluminatului festiv va avea loc la sfârșitul acestei luni. Rămâne de văzut în ce condiții va fi pornit iluminatul în acest an, având în vedere pandemia de COVID-19.

17 comentarii

  1. cris Răspunde

    Poate ca anul acesta iluminatul ar fi fost mai bine sa fie mai putin spectaculos si din banii economisiti sa se achizitioneze tablete pentru copii defavorizati sau cateva ventilatoare pentru spitale.
    Daca dupa alegeri ( sau chiar inainte, avand in vedere situatia ) se va decide din nou carantina generalizata, nu stiu cine va putea admira acel iluminat spectaculos.

  2. Johnny Răspunde

    BRAVOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    EXACT CEEA CE NE LIPSEA !
    IN REST AVEM DE TOATE : MEDICAMENTE , LOCURI IN SPITALE , APARATURA MEDICALĂ , AMBULANTE , CHIAR DE TOATE .
    MULTUMIM ADMINISTRAȚIEI LOCALE : DOMNULUI PRIMAR , CONSILIULUI LOCAL , MANAGERULUI MUNICIPIULUI .
    NU IN ULTIMUL RÂND MULȚUMIM TUTUROR POLITICIENILOR JUDEȚULUI PENTRU SITUAȚIA IN CARE NE AFLAM IN ACEST MOMENT DE DISPERARE .
    BUNUL DUMNEZEU SA FIE CU NOI SI SA NE FEREASCĂ DE RĂU !

  3. Săracu' Răspunde

    Au dreptate cei doi de mai sus. Eu aș propune și iluminatul public să fie oprit dupa ora 23, să mai economisim la factura de curent, iar banii economisiți ar putea să ni-i împartă nouă, locuitorilor municipiului. Ar fi un gest frumos de Moș Nicolae.

  4. radical2 Răspunde

    Eu zic sa nu ne dea nici caldura. Doar 2 ore pe zi. Asa nu facem risipa de resurse.
    La fel . Traficul din oras e intens. Ar fi frumos daca intr-o zi ar circula masini cu numere pare si in alta zi masini cu numere impare.

  5. Satmarean Răspunde

    Putem afla cât ne costa toate astea și ce firma a primit contractul ???? Sunteți niște nesimțiți toți cei de la putere, indiferent de culoarea politica.

    • Nnnnn Răspunde

      De ce facet de ras aici oamen bun???? Primarul face de tot ce se poate macar arata mai frumos orasul de craciun si in ora actuala ce se intampla rominia macar are bun simti

      • nono Răspunde

        Nono. Adevărul e că ne permitem, nu? Toate-s bune și perfecte în cătunul ăsta? Așa cum nu am ținut sindrofia de ziua orașului și nu a picat cerul pe capul nostru oamenii înțelegeau dacă se limita cât mai mult posibil și iluminat ăsta degeaba. Nici târg nu va fi. Deci numai așa de formă chiar este risipă. Și nu e vorba deloc de doi lei!!! Dar tot funcționează panem et circenses.

  6. IOANA Răspunde

    Daca nu era inpodobit nimic toti sarea-ti ca nici macar atat ……..nici atata nu meritam !!!!!!!
    Nici cum nu e bine……rautate fierbe in voi ….

  7. Un sătmărean Răspunde

    Oare banutii care se arunca acum cu “iluminatul festiv “, chiar nu se puteau folosi de exemplu pentru achiziționarea unui container in curtea spitalului pentru bolnavii covid care nu au locuri in spital ?

  8. Maia Răspunde

    Trebuie de urgentă completată lista cu motivele pentru care se permite iesirea din casa:
    – deplasarea in centrul orașului in scopul de a “admira” spectacolul de lumini , oferit cu generozitate sătmărenilor , de administrația locală , in perioada carantinei in pandemie , ca alternativa la tratamentul anticovid.

    • nono Răspunde

      Mda.
      Nu vrea onor primăria să se apuce de plantat niște panseluțe? Să ne simțim mai bine pe pandemie? Nu de alta dar vine decembrie când tradițional se plantează panseluțe. În unele locuri. Și degeaba.🤮😱😤
      Vă bateți joc de finanțele orașului. Aștept când începeți să măturați afară cu incompetenții plimbători de hârtii. Primarul actual a promis ceva gen meritocrație și performanță la începutul mandatului trecut. Risipă instituționalizată de bani vă cheamă.

    • Hary Răspunde

      Fierbe mamaliga in voi ?????¿???

  9. 007 Răspunde

    Hary,probabil ca da,daca tot ne-ai intrebat,desigur, daca nu cumva ai incurcat semnul exclamarii cu semnul intrebarii,ca atunci perceperea era alta ?Dar pentru linistea gulasului din capul tau,e mai accepabila mamaliga decat carnea alterata de sub seaua calulului ,priponit la umbra iurtei de prin desertul(era sa zic din capul tau)Gobi .
    P.S Indiferent de comentarii,este necesara pregatirea orasului pentru sarbatorile de Craciun si Anul Nou,desigur cu costuri rerzonabile,pentru copiii si nepotii nostri,de altfel si pentru noi,de ce nu?.Ce ar fi de luat in calcul de edili,ar fi ridicarea(anularea)taxei de parcare pe perioada pandemiei si respectiv carantinare Motivul este ca ai un timp limitat sa stai in piata sau ori unde altundeva in oras si nu ai timp de pierdut dupa tichete sa pui mana pe toate butoanele nedezifectate ale parcomatelor,plus ca oamenii nici nu prea au bani !

  10. Norick Răspunde

    Stati calm , ca oricum cei care aici bat capu’ contra iluminatului vor fi primii pe Feisbuck in ” tunel” cu , sau fara masina.. 😛 🙂
    P.S. Nu-i asa James Bond ? 😛

    • nono Răspunde

      Io biztoș nem. Oricum pare-mi-se după o anumită oră nem sobod să fim afară iar ziua arde cam degeaba beku’. Parcă. Și la cum arată vremea afară plus prognoza nu cred că în curând se va modifica modelu’ cu #staiakas. Érted? Așe kă …🤔😨😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.