Ultima actualizare: azi, 10:01

Locale

FOTO&VIDEO. Încep lucrările în Centrul Nou. Utilajele, la faţa locului!

Încep lucrările la Centrul Nou din municipiul Satu Mare. Firma care a câştigat licitaţia a început amenajarea de şantier, a montat primele garduri de protecţie şi a dus un excavator la faţa locului.

Potrivit informaţiilor PortalSM, începerea oficială a lucrărilor va avea loc de marţi dimineaţa, când toată zona centrală va fi atacată în forţă. În rima fază va fi scos tot betonul din centru.

Lucrarea va fi efectuată de către asocierea SC TARR CONST SRL (lider de asociere) – SC SPAKK GROUP SRL. Pe lângă cele două societăţi, în ascociere mai sunt cuprinse firmele BODNAR SNC și SAMINSTAL.

Cum arată proiectul

Proiectul care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Valoarea estimată a lucrării este de 11.159.373.96  lei.

22 comentarii

  1. 😂😂+Bika+😂😂 Răspunde

    … si iar mã repet: Unde sunteti marilor comentatori pesimisti si rãtutãciosi care nonstop comentau cã ungurul Kereskeni nu face nimic / cã SatulMare nu absoarbe niciun gram de fonduri europene / cã orasul s-a oprit în timp si nu se face nimic în oras..?!?!
    Tadaaaaaaam 😂😂😂😂
    Si ãsta e numai începutul! 😎🔊

    • Gyuri Răspunde

      Stai liniștit.
      Sunt pt Expo ’21.
      Adică de fațadă la …

    • Curiosul Răspunde

      Dragă BIKA…. Câte stații de încărcare a făcut primarul tău pentru mașinile electrice din oraș? De pozat în mașini electrice îi place, dar de sărit în ajutorul proprietarilor acestor vehicule lasă de dorit….

      • 😂😂+Bika+😂😂 Răspunde

        Noi vorbim de renovarea centrului si tu te bagi in seama, ca tanga în cur. 🙈

        • Observator Răspunde

          Pana la atatea renovari si …..retrocedari (prietenii știu despre ce e vorba ! ) ale iubitului tau primar , poti sa-mi raspunzi ce investitii majore s-au facut in oras ? Cate locuri de munca noi au aparut ? ( sau poate le stii pe cele care au ….disparut ?) Cum a crescut nivelul de trai (nu al bugetarilor lui Gabika ) al majoritatii populatiei satmarene ? E clar ca pentru unii bunastarea orasului se masoara in ….. pavaje si borduri , dar trezește-te la realitate ; sunt proiecte votate nici nu mai știu de cata vreme , iar acum unii au gasit de cuviința sa-si atribuie niste merite …..imprumutate de pe la alții .Noroc cu pandemia , ca nimeni nu verifica nimic ( ma refer la legalitatea unor servicii ).Poate nu stii , dar nu tot ce se face de fațadă are rezultate pe termen lung ! Si-apoi , ca sa-ti mai calmezi ….extazul , firmele de ….casă trebuie rasplatite , dupa alegeri , nu ești de acord ? (și aici e regula general valabila pentru toți , nu doar pentru udmr ) . Iar cand vei da de greu , sau vei avea lipsuri , sa nu uiti sa te duci in centru sa jubilezi pe toate renovarile lui ……Gabika .

          • Jerry

            Cand zici investitii , la ce te gandesti ? Koch industries, Exxon, Gazprom…
            Auzi la el, ce “jargoane”: locuri de munca, nivelul de trai. Populism ieftin marca PSD.
            Macar daca ai fi scris : educatia.
            Calmeaza-te omule si la sfarsitul lunii esti asteptat la ghiseu, pentru a ridica ajutorul social, din banii acelor oameni muncitori care lucreaza pe santierul respectiv din centru.

  2. Szalma Jack Răspunde

    De ce nu se incepe cu pasarela peste Somes ??Credeam ca pasarela e mult mai prioritara…

  3. x-ulescu Răspunde

    se asigura ca nu se poate aduna lumea de revelion in centru nou

  4. unu Răspunde

    nu contesc nimic , doar calitatea materialelor nu va fi aceeas de durata garantez, adica pajavlele lui peste vor crapa dupa prima zi a orasului, asta va garantez , acele pavaje nu au calitate.

    • Faszkalap Răspunde

      Mentalitate tipic satmareana. – de-aia suntem acolo unde suntem
      Lucrarile nici nu au inceput si tu esti mai istet decat inginerul de santier! BRAVO

  5. Obiectiv Răspunde

    Deci, se poate comenta în continuare… De ce așa, și nu-i așa, de ce acum, de ce asta și nu altceva, etc.

  6. H&R Răspunde

    Excavatorul sta in directie gresita. Nu palatul administrativ trebuie demolat?

  7. HBC Răspunde

    Bravo Gabika …tinete tot asa ….se vede ca ai sange in instalatie !!!!!!!

  8. 😁😁 Răspunde

    E proiectul lui Coica 😁😁😋😋😋 unde-i oare papagalul de Les?? Nu comenteaza nimic! 🤣🤣🤣

  9. Nha Răspunde

    Sper sa fie mai multa zona verde si copaci ca de betoane si asfalt is satul !

  10. Oșan Răspunde

    Ce morți oameni, acum în prag de iarna renovam orașu ce dobitoci toată vara ați be.. t cucu la umbra sunteți de tot rasul Careiul va da clasă Zalău din nou sa nu vb de Municipiul Baia Mare

    • Obiectiv Răspunde

      Proiect pe 2 ani. Ce contează când începe? Oricum prinde 2 ierni.

    • Obiectiv Răspunde

      Comentăm numai de dragul de a comenta.

    • Smile Răspunde

      Oşan, te bagi în seamă ca musca la câcat, faci comparaţi numai să te arăţi că eşti deştept, când vei cunoaşte probleme cu adevărat ale tuturor oraşelor pe care le-ai menţionat, fiecare ce probleme au, situaţia economică şi finaciară, atunci să vorbeşti.

  11. Ganor Răspunde

    Gabor sa faca pista de biciclete pana la padurea noroieni ca a facut pana la Aquastar inde se deschide academia ungureqsca de fotbal. Apuca te si continua pista primarule

  12. unu Răspunde

    sunt curios ce firme au fost la licitatie??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.