Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Interviu cu Ioan Savu, candidatul PNL din Țara Oașului la Camera Deputaților

Redăm mai jos interviul cu Ioan Savu, candidatul PNL din Țara Oașului pentru Camera Deputaților:

Sunteţi candidat pentru Camera Deputaţilor. De ce aţi ales să fiţi parlamentar?

Ioan Savu: Am trecut prin toate etapele ce țin de evoluția mea ca om de afaceri și în acest moment cred că pot face mult mai multe pentru oamenii din jur. Am fost mereu între oameni, le știu problemele și cred că pot contribui pe viitor pentru a le îmbunătăți viața.

Dar parlamentarii fac doar legi..

Ioan Savu: Așa este. Fac legi iar dacă legile sunt bune și sunt bine aplicate avem rezultate pe măsură. Dacă o lege a achizițiilor este proastă are efecte extrem de mari, primarii au probleme în a-și face investițiile, firmele au de suferit. E un lanț lung și foarte complicat. Tot prin legi stabilim impozite și alocăm bani pentru investiții și alte lucruri.

Ce are de câștigat Satu Mare dacă veți ajunge parlamentar?

Ioan Savu: Sunt conștient că singur nu se pot face multe. Am un vot, dar în Parlament toți suntem cu un vot și dacă reușești să fii convingător cred că poți face mai multe lucruri. Pentru Satu Mare sunt decis să fac câteva lucruri ce țin de dinamizarea mediului de afaceri local, să sprijin activ producătorii noștri, să le înlesnesc mersul la târguri, să se poată promova în țară și în străinătate. De asemenea o să fac inventarul tuturor proiectelor de investiții ale județului și o să susțin realizarea lor în Parlament și în discuțiile pe care le voi avea permanent cu miniștrii noștri.

Credeți că PNL va guverna după 6 decembrie?

Ioan Savu: Suntem aproape siguri și nu văd cum ar numi actualul președinte al României un membru PSD în această perioadă complicată. Astăzi România n-are nevoie de cheltuieli peste cheltuieli așa cum a fost obișnuiți. Din situații dificile se iese prin muncă și investiții importante. PSD e cu pomenile noi suntem cu munca, iar pandemia a slăbit economia tuturor. Va trebui să punem oameni serioși care să guverneze.

Veți face alianțe?

Ioan Savu: Cred că da. Probabil cu USR PLUS. Am făcut la București, la alegerile locale, la Sălaj aici aproape de noi și a fost un succes. Nici nu văd cu alții.

Ce părere aveți de contracandidați?

Ioan Savu: Nu am nicio părere și nu voi intra în dialog cu ei. Ei susțin ce susțin eu am spus clar de la început ce vreau să fac. Cu PSD ne-am lămurit. Despre alții nu am nimic de spus dar un lucru este clar, noi Partidul Național Liberal putem învinge PSD și asta e important. Un alt lucru important e parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Noi mergem în acest tandem și s-a demonstrat că lucrurile merg mai bine decât înainte.

Cum vi se par măsurile propuse de președinte?

Ioan Savu: Cred că sunt bune dar nu este o metodă în nici o țară foarte eficientă. Fiecare a încercat dar nu putem spune că unii au avut soluții foarte eficiente. Eu cred că s-a gestionat bine și sperăm ca acest vârf al pandemiei să treacă și de anul viitor să revenim la viața de dinainte. E important să ne revenim economic repede.

Va fi ca înainte?

Ioan Savu: Sigur că da. Vom investi, vom cheltui banii mai cu grijă și vom merge înainte.

Cum merge campania electorală?

Ioan Savu: Bine. Oamenii sunt deschiși, vorbim. Mie îmi este ușor fiindcă am lucrat zilnic cu sute de oameni.

Cum merg afacerile?

Ioan Savu: Destul de bine. Avem contracte dinainte de criză, iar investitorii merg înainte cu investițiile și avem de lucru. Avem șantiere în țară și lucrurile merg bine în acest moment.

Cum vă înțelegeți cu organizația PNL Satu Mare?

Ioan Savu: Sunt într-o relație foarte bună. Avem un președinte dinamic, Adrian Cozma e implicat 100% iar lucrurile evoluează de la o zi la alta în fiecare organizație. Avem speranțe să obținem un rezultat foarte bun.


Sursa: PNL Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.