Ultima actualizare: azi, 15:25
Locale

Iohannis, despre cum vor fi vaccinați românii: La locul de muncă, centre fixe și mobile sau „drive-through”

Președintele Klaus Iohannis a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

,,Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație. Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a subliniat că este nevoie de o campanie de informare, de combatere a informațiilor false și a ținut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

,,Comunicarea clară și transparentă cu cetățenii, și în special cu grupurile țintă, este esențială, la fel ca și combaterea dezinformării și a diseminării informațiilor false. Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei. Comitetul național de coordonare a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale, cât și cu asociațiile de pacienți și își propune în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar și cu reprezentanții mass-media. Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a mai spus șeful statului.

13 comentarii

 1. Istvan Răspunde

  Domnule președinte aprobate de către cine de către organismele lui Bill Gates ale lui Tony Faucci, care au omorât în India 700 000 de copii cu vaccinurile lor sigure. Sa te vaccinezi tu primul public și apoi mai vedem și noi ce și cum.

 2. Sm Răspunde

  Pe tine sclavule la m.a în gaură să te vaccineze Merkel.

 3. Eu Răspunde

  Sa se
  vaccineze toti parlamentarii si senatori prima data.

 4. Tot El Răspunde

  Noi nu suntem cobai lor.

 5. Avut Răspunde

  Foarte tare… Nu ați fost în stare sa studiați limba română la școală cât să scrieți corect o propoziție simplă, însă sunteți experți pe teorii ale conspirației, vaccinuri și geopolitica… :))))))

 6. H&R Răspunde

  Vaccinati ca gainile… :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.